Олексію СКІБІЦЬКОМУ - 55!

13:20 | 21 ноября 2020
 Олексію СКІБІЦЬКОМУ - 55! Сьогодні поздоровлення з Днем народження приймає член Виконкому та голова Арбітражної комісії ФВУ     У вітчизняному волейболі Олексій Скібіцький – особистість знакова.  Олексію СКІБІЦЬКОМУ - 55!

Сьогодні поздоровлення з Днем народження приймає член Виконкому та голова Арбітражної комісії ФВУ 

   

У вітчизняному волейболі Олексій Скібіцький – особистість знакова. На ниві арбітражу він дебютував ще у далекому 1995 році, а з 2002 року почав обслуговувати матчі міжнародного рівня, яких у підсумку наліковується більше як півтори сотні. Зокрема ж, у його активі є фінальний поєдинок Кубка ЄКВ у 2012 році в Польщі, протистояння за золоті нагороди чемпіонату Європи 2009 року в Нідерландах та за бронзові нагороди у чоловіків на Всесвітній Універсіаді 2015 року в Кореї.

 

«Звісно, цього могло й не статися, коли б не знайшлися люди, які охоче навчали мене, зовсім молодого, так би мовити, уму-розуму в роботі на вишці та поряд із нею, - зізнається Олексій Станіславович. – І хоча є багато арбітрів, котрі відсудили більше матчів та поєдинків вищого рівня, проте я все одно вдячний долі, що привела меня у суддівство».

 

Зараз же на плечі нашого ювіляра покладено головну відповідальність за підготовку кваліфікованих суддівських кадрів і постійний прогрес у майстерності вже більш-менш досвідчених рефері. Відповідно, Олексій Станіславович, не вагаючись, одразу ж почав задіювати у власній роботі провідний європейський досвід.

 

«Арбітр у волейболі не має виконувати лише функції поліцейського чи наглядача, вишукуючи помилки у команд та гравців, - переконаний Олексій Скібіцький. - Натомість він повинен бути, якщо хочете, таким собі диригентом чи режисером у створенні дійства на майданчику. Тому, якщо рефері України – частина суддівського корпусу Європи та світу, то, відповідно, європейські та світові методи організації суддівства якраз і повинні бути в Україні!

 

Найкращий засіб для відповідного навчання – семінари. А оскільки головний семінар у нашій країні – національний, то я рекомендую арбітрам обов’язково бути його учасниками. Тим більше, хто його не відвідав - той втрачає право підвищення у класі.

 

Взагалі, шанс стати арбітром Суперліги є у кожного, і використання цього шансу залежить від самого судді. Тобто, від того, як він буде працювати на майданчику та вдосконалюватись. Об’єктивна самооцінка та грамотний аналіз помилок підвищують якість суддівства. Варто також мати терпіння – підвищення в класі іноді потрібно чекати роками...»

 

Ось такою є стратегія діяльності Олексія Станіславовича, яка очевидно приносить позитивні результати. Тож не зупиняйтеся, ювіляре!

 

Колектив ФВУ щиро вітає Олексія СКІБІЦЬКОГО з ювілеєм

і бажає йому щастя, здоров’я, вдачі та всіх благ! 

Источник