Володимиру БУЗАЄВУ - 80!

16:05 | 27 октября 2020
 Володимиру БУЗАЄВУ - 80! Сьогодні ювілей відзначає по-справжньому легендарний український наставник   Володимир Бузаєв народився в узбецькому містечку Чирчик, що неподалік Ташкента.  Володимиру БУЗАЄВУ - 80!

Сьогодні ювілей відзначає по-справжньому легендарний український наставник 

 

Володимир Бузаєв народився в узбецькому містечку Чирчик, що неподалік Ташкента. Однак доля розпорядилася таким чином, що життя звело його з Україною та волейболом, причому пов’язало ці два поняття нерозривно…

 

…У далекому 1971 році Володимир Микитович став головним тренером команди третього дивізіону чемпіонату Української РСР - «Орбіта» (Запоріжжя). Хто тоді міг уявити, що для клубу це його призначення стане доленосним? Але ж саме так і сталося! Крок за кроком, Бузаєв «ліпив» із запорізьких волейболісток по-справжньому амбітний та сильний колектив, що буде спроможний гучно заявити про себе не лише на найвищому радянському рівні, але й європейському. Звичайно, не одразу, проте «зліпив». Тож «Орбіта», пробившись до елітного дивізіону, виграла два Кубка СРСР (1985, 1988), «бронзу» чемпіонату СРСР (1988/89) та Кубок ЄКВ (1989/90).

 

Зі здобуттям Україною незалежності, Володимир Микитович став першим наставником національної жіночої збірної. І вже у 1993 році досяг найкращого результату в її історії, привівши українських волейболісток до бронзових медалей чемпіонату Європи. Паралельно наш сьогоднішній ювіляр продовжив роботу з «Орбітою», з якою виграв чемпіонат та національний Кубок у тому ж 1993 році.

 

1995 року Володимир Бузаєв вирушив до Туреччини, де працював з різними клубами, а один із них - «Гюнеш Сігорта» - у 2004 році привів до тріумфу у Кубку виклику.

 

У 2008 році Володимир Микитович повернувся в Україну, де, як кажуть, фактично з наскоку виграв із «Сєвєродончанкою» із Сєвєродонецька «золото» чемпіонату та Кубок України.

 

Восени 2017 року наш ювіляр знову очолив рідну «Орбіту», яку зробив призером чемпіонату Суперліги та фіналістом Кубка України. А зараз величезний досвід Володимира Микитовича є востребуваним у луцькій «Волині-Університет-ОДЮСШ», яка у поточному сезоні виказує націленість повернути собі статус однієї з найсильніших команд України…

 

Колектив ФВУ щиро вітає Володимира БУЗАЄВА з ювілеєм

і бажає йому щастя, здоров’я, вдачі та всіх благ! 

Источник