Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «Ми ще поборемося»

23:55 | 09 апреля 2014

Головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ по закінченню першого туру відповів на питання представників ЗМІ:

 

- Ми ємко готувалися до матчу з «Сєвєродончанкою». Багато чого вийшло, але є недоробки в плані стійкості, поступилися в кінцівках.

Мені здалося , що у стартовій грі я трохи перетиснув в плані попиту. Але на те були свої передумови. У тренера завжди є в наявності моменти, коли він підтискає попитом, а коли попускає . Проте , матч видався гідним. Ми знали, що «Сєвєродончанка» вдома грає успішно. Для неї склалася прихильно і ситуація з невиїздом на останні тури, коли в країні творився бардак. Нам же цього довелося «сьорбнути».

Крім того, пауза дозволила сєверодонецького колективу в спокійному руслі налаштуватися на відповідальні ігри, що вже підтверджено результатом.

Волейболістки «Сєвєродончанки», до слова, обіграні на самому серйозному рівні, а запорізькі гравці в цей час змушені були протистояти командам з Чернігова, Білої Церкви та іншим колективам «вишки». Ледве вигравали у «Регіни» і були цьому дуже раді.

Спершу потрібно поміняти психологію гравця. Поки що їх ще не сприймають як волейболісток високого рівня. Чи не заняте місце на майданчику, а затребуваність ринком є критерієм майстерності. Крім того, протягом сезону ми втратили двох гравців - Катерину Дудникову і Ольгу Кравченко.

Перед нами було поставлено завдання-мінімум завоювати медалі. Звичайно, завжди хочеться більшого. Але як для амбітного тренера, для мене дуже важлива майстерність гравців. Благоволив жереб - в євротурнірі ми зустрілися з дуже сильним суперником , турецьким «Фенербахче» - майбутнім володарем трофея. На щастя, в цих іграх «Орбіта» виглядала вельми гідно. Особливо в гостях.

- Упродовж другого кола ви пробували схему з Олександрою Биценко в діагоналі і Христиною Пугачової в догравання , але у фіналі скористалися перевіреним варіантом ...

- Биценко всього 18 років. Чи виправдала вона себе в діагоналі? Раніше ця волейболістка грала в третій зоні. Говорили, що Саша підготовлена універсально. Я поки цього не бачу. Не в образу моїм попередникам , її багато чому треба навчити. Биценко ще не готова виступати на даній позиції. Поліна Лютикова не настільки потужна, але блокує вона значно краще. Сашу поки що використовуємо в четвертій зоні.

У нашому чемпіонаті на сьогоднішній день домінує одна розстановка. При наявності висококласних гравців можна застосувати схему, використовувану мною свого часу в Одесі. Наприклад, Бунак могла грати на трьох позиціях. Не буду говорити, що я прагну зробити щось схоже. Час покаже. Але такий варіант виключати не варто.

- Поборете ще за друге місце ?

- Звичайно, боротьба триває. Ми і проти «Хіміку» в Сєвєродонецьку виходили брати очки На жаль, в цій грі травмувалася зв’язуюча Ольга Скрипак. Але і з другої зв"язкою «Орбіта» виглядала гідно.

Якщо говорити про «Хімік», мені здається, що в команді щось надломлено. Той рівень гри, який вона показувала раніше, не можна порівняти з виступом южненок в Сєвєродонецьку.

А взагалі, мені б хотілося, щоб таких ігор, як протистояння господарів з «Орбітою» і «Хіміком» було значно більше. Ці матчі стали справжньою окрасою чемпіонату.

- Ну і питання більше для вболівальників. Ігорю Дмитровичу, скажіть, де можна придбати словник мотивуючих виразів, які ви регулярно використовуєте під час ігор ?

- Коли вийду на пенсію, обов"язково видам твір під назвою «Моя гнусность» (сміється)

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами фан-сайту ВК «Сєвєродончанка»

Источник