Суперліга (чоловіки). 2-й тур. У лідерах - «Епіцентр-Подоляни» та ВК «Житичі-ПНУ»

18:20 | 19 октября 2020
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). 2-й тур.  У лідерах - «Епіцентр-Подоляни» та ВК «Житичі-ПНУ»

А ось ВК «МХП-Вінниця» відкотився за межі провідної трійки 

 

Звітний тур вийшов дуже цікавим з точки зору багатьох чинників. Насамперед, у центрі уваги опинилося очне протистояння локальних на той момент лідерів – ВК «МХП-Вінниця» та ВК «Житичі-ПНУ». Також інтригували чергові поєдинки за участю «Серця Поділля» та «Юракадемії», чий справжній потенціал досі є великою загадкою. Ну й, нарешті, гра «Барком-Кажанів», з огляду на Суперкубок України, що відбудеться вже 24 жовтня, також не могла залишитися без належного аналізу…

 

ХАРКІВ (ФСК «Локомотив»)

 

ВК «Епіцентр-Подоляни» - «Локомотив» - 3:0 (25:21, 25:18, 25:18)
«Серце Поділля» - «Юридична Академія» - 3:2 (23:25, 25:23, 23:25, 25:23, 15:4)



«Локомотив» - «Серце Поділля» - 0:3 (18:25, 20:25, 16:25)
«Юридична Академія» - ВК «Епіцентр-Подоляни» - 0:3 (18:25, 20:25, 24:26)



В обох зустрічах «Епіцентр-Подоляни» відіграли саме так, як і лічить команді, що претендує на статус одного з головних фаворитів чемпіонату. Вже призвичаївся до ролі основної «гармати» Володимир Сидоренко, вправно керує атакувальними «візерунками» зв’язуючий Владислав Діденко, помітно зростає загальний ККД наймолодшого у складі виконавця – 20-річного догравальника Владислава Павлюка… Тож «подоляни» фактично не залишили жодних шансів ні «Локомотиву», ні «Юракадемії».

 

Щоправда, у матчі з «юристами» стався епізод, аналог якому у вітчизняних змаганнях ще треба відшукати. У третій партії, скориставшись певною розслабленістю опонентів, харків’яни видали вдалий відрізок і повели – 24:15. Здавалося, на черзі буде четвертий сет. Але тут у волейболістів з Городка на подачу вийшов досвідчений догравальник Дмитро Сухінін. І запропонував суперникам такі кручені «параболи», що ті на прийомі помітно знітилися. Відповідно, не втрачали своїх нагод партнери Сухініна. Тож у підсумку вийшов справжній нокаут – спурт 11:0 і загальний рахунок у партії – 26:24!

 

На виправдання спортсменам «Юракадемії» частково може послужити той факт, що напередодні вони виклалися на максимум у справжньому «бойовику» проти «Серця Поділля». Бо той матч – це було щось! Досвідчений Андрій Левченко (у підсумку набрав 17 очок) власним прикладом «заіскрив» куражем своїх партнерів (Елтун Карімов відзначився 16 разів, Андрій Рогожин – 14, Іван Черняк – 13), і харків’яни недвозначно націлилися залишити вінничан ні з чим. Однак підопічні Івана Слинчука, в свою чергу, аж ніяк не хотіли відчути гіркий присмак третьої поспіль поразки в чемпіонаті. Тож Олександр Титаренко та Сергій Кушнір (обидва у підсумку набрали по 21 очку) спрямували по той бік сітки зливу разючих «контраргументів», і однаковий рахунок у чотирьох сетах випадковістю аж ніяк не назвеш.

 

Але на тай-брейку у підопічних Сергія Коваленка якось раптово вичерпалося «пальне», в той час як у вінничан своєчасно активізувався Богдан Мазенко, котрий видав одразу 5 важливих ейсів. І «сердечки» свого вже не втратили…



ЧЕРНІГІВ (СК НУ «Чернігівський колегіум»)



«Буревісник-ШВСМ» - ВСК «МХП-Вінниця» - 3:2 (26:24, 21:25, 25:19, 19:25, 15:12)
ВК «Житичі-ПНУ» - ВК «МХП-Вінниця» - 3:0 (25:19, 25:23, 25:17)



ВСК «МХП-Вінниця» - ВК «Житичі-ПНУ» - 0:3 (14:25, 22:25, 18:25)
ВК «МХП-Вінниця» - «Буревісник-ШВСМ» - 1:3 (25:16, 22:25, 26:28, 20:25)



Судячи з усього, до Чернігова обидві команди Тростянця вирушали за черговими очковими здобутками. Однак сталося абсолютно не так, як гадалося. І якщо до юних дарувань із ВСК «МХП-Вінниця» претензій щодо двох поразок майже нема – вони викладалися на майданчику в силу своїх поточних можливостей, то гра підопічних Костянтина Рябухи викликала чимало нарікань навіть з боку їхніх же вболівальників. Принаймні, у протистоянні з іншим на той момент лідером у таблиці – ВК «Житичі-ПНУ» вони наробили чимало помилок на прийомах, відверто недопрацювали на блоках та ще й в атаках (за винятком, хіба що, Андрія Гулька, котрий відзначився 13 разів) виглядали млявенько. Відповідно, боснійському легіонеру житомирян Алену Дідовічу навіть не довелося на повну задіювати свою потужну «гармату» - цілком вистачило 15 очок Віталія Бондара та 13 – Миколи Рудницького.

 

Щоправда, у другій партії був момент, коли снайперський спалах досвідченого Артема Скорохода подарував представникам Вінничини надію на абсолютно інший сценарій у кінцівці поєдинку. Однак два блоки ще більш досвідченого Рудницького перетворили рахунок 23:23 на 25:23, і більше шансів у волейболістів ВК «МХП-Вінниця» не було.

 

Не використали вони їх і у третій партії протистояння з «Буревісником-ШВСМ», яка стала ключовою. Кураж Данила Уривкіна (загалом відзначився 15 разів), за логікою, мав би отримати з боку його партнерів належну підтримку. Адже тоді, як мінімум, тай-брейк і лотерея. Але у кінцівці сету представникам Тростянця знову не вистачило розважливості, і Олександр Лук’янець влучним ударом відібрав у них надію на успіх як у партії, так і в усьому поєдинку.

 

Таким чином, «Буревісник-ШВСМ» значно покращив своє турнірне становище, а ВК «Житичі-ПНУ», не віддавши суперникам у трьох поєдинках жодного сету, взагалі є потенційним лідером у таблиці. Адже фактичний лідер – «Епіцентр-Подоляни» – зіграв на один матч більше, а йде попереду лише на два очка. Судячи з усього, до принципового протистояння з «Барком-Кажанами» у Суперкубку України волейболісти Житомира встигли набрати хорошу форму…

 


ЛЬВІВ (ПС «Галичина»)



«Барком-Кажани» - «Покуття-Прибилів» - 3:0 (25:16, 25:13, 25:18)

 

Львівський же гранд, у свою чергу, теж не пас задніх. Попри те, що наставник Угіс Крастіньш добряче «кошмарив» свій склад численними замінами, гра «Барком-Кажанів» від того аж ніяк не страждала. В усякому разі, дебютантам Суперліги вони не залишили жодних шансів. За винятком обох ліберо – Гордена Брови та Андрія Жукова, набраними очками відзначилися всі без винятку виконавці. Найбільше ж постарався Юрій Семенюк, який із 12 загальних очок 3 набрав ейсами і ще 2 – блоками.

 

Також цікаво, що Угіс Крастіньш дав відіграти легіонерам лише по одному сету. Але навіть за таких умов зв’язуючий Мануель Тгондіке спромігся відзначитися 3 рази, а діагональний Антон Квафарена – 4.

 

Що ж, судячи з усього, поєдинок за Суперкубок України між «Барком-Кажанами» та ВК «Житичі-ПНУ», який відбудеться 24 жовтня у Городку, за своєю інтригою та сюжетом має стати справжнім святом волейболу. Як, до речі, і жіноча дуель між «Хіміком» та СК «Прометей». Давайте споглядати за цим дійством разом!

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник