Суперліга (Жінки). 4-й тур. Перші перемоги «Галичанки-ЗУНУ»

14:50 | 18 октября 2020
Суперліга (жінки). Суперліга (жінки). 4-й тур.  Перші перемоги «Галичанки-ЗУНУ»

Тернопільська команда підсилилася і одразу залишила зону аутсайдерів 

 

Як ми повідомляли, через хворобу гравців і тренерів «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» та «Волинь-Університету-ОДЮСШ» заплановані у звітному турі матчі за їхньої участі були перенесені на невизначений термін. Відповідно, у центрі уваги опинилися поєдинки «Галичанки-ЗУНУ», яка днями отримала солідне підсилення і тепер спромоглася розжитися у чемпіонаті своїми першими перемогами.

Ну і, звичайно ж, цікаво було подивитися на гру СК «Прометей», котрий днями очолив болгарський спеціаліст Іван Петков…

 

СЛОБОЖАНСЬКЕ (СК «Слобожанський»)

 

«Аланта» - «Хімік» - 0:3 (19:25, 16:25, 16:25)
«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» - СК «Прометей» - не відбувся.



СК «Прометей» - «Аланта» - 3:0 (25:15, 25:15, 25:11)
«Хімік» - «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» - не відбувся

 

Дуже прикро, що запорізька команда вимушено вирушила на лікарняний, оскільки її протистояння з «Хіміком» та СК «Прометей» однозначно стали б найбільш резонансною подією звітного туру. Але… Відповідно, лишається побажати гравцям і тренерам «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» якнайскорішого одужання!

 

Ну, а волейболістки «Аланти», попри завидні старання, на даний момент за своїм класом южненкам і кам’янчанкам поступаються достатньо суттєво. Тому хоч як Валерія Соболь і компанія намагалися попсувати нерви грізним суперницям, вдавалося це вкрай рідко. В цілому, перевага «Хіміка» та СК «Прометей» вийшла дуже переконливою.

 

Варто зауважити, що діями волейболісток із Кам’янського у протистоянні з дніпрянками поки що керував не Іван Петков, а його помічник Денис Зуй. Болгарський же фахівець пильно споглядав за подіями на майданчику, відзначав для себе окремі моменти, але в ігровий процес не втручався. За його словами, він поки що знайомиться зі своєю новою командою, і на повну до тренувального процесу підключиться вже зі стадії підготовки до поєдинку за Суперкубок України, запланованому на 24 жовтня.

 

ТЕРНОПІЛЬ (СК ЗНУ №1)



«Галичанка-ЗУНУ» - «Університет-ШВСМ» - 3:0 (25:11, 25:13, 25:9)
ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» - ВК «Полтавчанка-ПНПУ» - 3:0 (27:25, 25:11, 25:18)



ВК «Полтавчанка-ПНПУ» - «Галичанка-ЗУНУ» - 2:3 (25:22, 18:25, 25:13, 20:25, 21:23)
«Університет-ШВСМ» - ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» - 0:3 (14:25, 12:25, 12:25)

 

До звітного туру «Галичанка-ЗУНУ» не мала в активі жодного очка. Але днями вона отримала суттєве підсилення в особах досвідченіших майстрів – догравальниці Інни Деніної та ліберо Вікторії Дельрос, що, звичайно ж, не могло не позначитися на потенціалі команди позитивним чином. І якщо казати про це за підсумками протистояння з «Університетом-ШВСМ» було важко (чернігівська команда, через певні кадрові проблеми, наразі демонструє найменш зрілий волейбол, тож не дивно, що після цього туру саме вона опинилася в статусі одноосібного аутсайдера), то у поєдинку з «Полтавчанкою-ПНПУ» Деніна і Дельрос, що називається, відпахали вже на повну.

 

Взагалі, то вийшов той іще «бойовик»! Полтавська команда дедалі впевненіше почувається в елітному дивізіоні, помітно додає від матчу до матчу, тож і дуель із представником Тернополя намагалася будь-що завершити на свою користь. Її основний бомбардир Марина Гулько (загалом набрала 21 очко), за хорошої підтримки Олександри Пономаренко (15 очок) і Єлизавети Марченко (14 очок), багато чого зробила для того, щоби «Полтавчанка-ПНПУ» виграла першу і третю партії. Однак по інший бік сітки завидну агресивність виявила та ж Деніна (21 очко), а також юна Валерія Дрьомова (22 очка), яка поступово перетворюється на головну «гармату» тернополянок. І, відповідно, другий і четвертий сети залишилися за «Галичанкою-ЗУНУ».

 

А у вирішальній партії в її складі дуже своєчасно «вистрілила» Марта Федик, набравши одразу 7 очок із загальних 13. Тож хоч як відчайдушно Гулько і компанія чіплялися за свій шанс, останнє слово у неймовірно захопливому протистоянні залишилося за підопічними Віктора Туркули.

 

Паралельно дві перемоги у Тернополі здобув і ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ», який, схоже, поступово віднаходить «свою» гру і, таким чином, підтверджує статус одного з претендентів на п’єдестал. Утім, не будемо поспішати з далекоглядними прогнозами…

 


РІВНЕ (СК ДЮСШ №4)



«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Волинь-Університет-ОДЮСШ» - не відбувся

 

Волейболісткам і тренерському штабу луцької команди також щиро бажаємо якнайскорішого одужання та повернення на змагальні майданчики!

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник