Суперліга (чоловіки). Анонс 1-го туру. І одразу ж – перша репетиція фіналу?

01:35 | 09 октября 2020
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). Анонс 1-го туру.  І одразу ж – перша репетиція фіналу?

9 жовтня стартує чемпіонат, який цілком може стати найцікавішим за всю історію 

 

Нарешті, дочекалися своєї черги офіційно відкрити сезон і представники чоловічої Суперліги. Причому, сезон напрочуд цікавий і непередбачуваний, оскільки деякі події міжсезоння та кадрові зміни, що сталися у провідних клубах, солідно сплутали любителям прогнозів усі карти. А тут ще й від самого початку – очна дуель колективів, які, все ж, вважаються найвірогіднішими претендентами на чемпіонський титул…

 

ГОРОДОК (СК «Епіцентр»)

 

9 жовтня

 

16:00 «Барком-Кажани» - «Епіцентр-Подоляни»
19:00 «Покуття-Прибилів» - «Серце Поділля»

 

10 жовтня

 

11:00 «Серце Поділля» - «Барком-Кажани»
14:00 «Епіцентр-Подоляни» - «Покуття-Прибилів»

 


Поєдинок, що відкриватиме ігрову програму в Городку, однозначно стане центральним не лише в усьому турі, але й, ймовірно, в усьому першому колі чемпіонату. Адже між собою зійдуться колективи, одному з яких до гучних перемог на внутрішній арені вже не звикати, а інший прагне їх, заявляючи про це з максимальною відповідальністю.

 

«Барком-Кажани» у міжсезоння вразили двічі. Перший раз – розпрощавшись одразу із сімома провідними виконавцями зразка минулого чемпіонату, а другий – коли запросили стількох же новачків, серед яких окремо слід виділити двох центральних блокуючих збірної України – Юрія Семенюка та Максима Дрозда, і двох легіонерів – албанського діагонального Антона Квафарену та кубинського зв’язуючого Мануеля Тгондіке. І тепер, за словами того ж Юрія Семенюка, «кажани» (НА ФОТО – вони освоюють нову для себе арену СК «Епіцентр») зібрали найсильніший склад за всю його історію.

 

«Епіцентр-Подоляни» також вразили двічі. Перший раз – заплативши, згідно Регламенту, спеціальний внесок за пряму путівку до Суперліги, а другий – придбавши цілу когорту майстровитих виконавців на чолі з чотирма кандидатами до національної збірної – зв’язуючим Владиславом Діденком, ліберо Денисом Фоміним та діагональними Юрієм Томиним із Володимиром Сидоренком.

 

Отже, перше очне протистояння «монстрів» - це однозначно буде щось!

 

Але не забуваймо і про «Серце Поділля», яке традиційно спроможне добряче попсувати нерви будь-кому. Тим більше, ця команда також розпочинає новий сезон у солідно оновленому складі, де, як вона сама про себе заявляє, амбітна молодь з’єдналася з багаторічним досвідом. Щоправда, візуально міжсезонна ротація у «сердечок» сприймається зі знаком «мінус». Однак самі вони настроєні оптимістично і, звичайно ж, опинитися в ролі таких собі хлопчиків у коротеньких штанцях аж ніяк не бажають.

 

Нарешті, дебютант Суперліги - «Покуття-Прибилів» - не має у своєму складі зірок екстра-класу. Натомість, має по-справжньому бойовий характер і завидну монолітність виконавців. А це – аргумент серйозний…

 


ЖИТОМИР (СК ЖНАЕУ)

 

9 жовтня

 

18:00 ВК «Житичі» - «Буревісник-ШВСМ»

 

У цих двох командах у міжсезоння також не обійшлося без змін. Проте якщо «Буревісник-ШВСМ» від того, принаймні, точно не виграв, то ВК «Житичі», розпрощавшись із вісьмома(!) гравцями, залучив до свого складу кількох дуже цікавих майстрів. Мова йде, насамперед, про відомих зв’язуючих Дмитра Сторожилова і Сергія Євстратова, а також про зірку пляжного волейболу Сергія Попова, котрий виконуватиме функції ліберо.

 

Не викликає сумнівів у серйозності і заява головного тренера житомирян Сергія Терейківського, що його оновлена команда однозначно боротиметься за потрапляння на п’єдестал пошани. Що ж, тоді від ВК «Житичі» слід очікувати і гру відповідного рівня…

 


ВІННИЦЯ (СК ВДПУ)

 

9 жовтня

 

16:00 ВК «МХП-Вінниця»» - «Локомотив»
19:00 ВСК «МХП-Вінниця» - «Юридична Академія»

 

10 жовтня

 

11:00 «Локомотив» - ВСК «МХП-Вінниця»
14:00 «Юридична Академія» - ВК «МХП-Вінниця»

 

Втрати кількох провідних виконавців минулого сезону, тим не менш, не викидають із боротьби за нагороди чемпіонату ВК «МХП-Вінниця». Тим більше, що в цій команді зібралася ціла когорта по-справжньому обдарованих молодих волейболістів, котрі, цілком ймовірно, вже «дозріли» до штурму солідних висот. Із цієї точки зору особливо цікавим має стати її поєдинок із «Юракадемією», де також молодих талантів вистачає. А ще там є досвідченіший діагональний Андрій Левченко, який спроможний окремі поєдинки, що називається, витягнути самотужки. Відповідно, харківська команда має не менш вагомі аргументи у боротьбі за потрапляння, принаймні, до провідної четвірки, ніж ті ж таки ВК «Житичі», ВК «МХП-Вінниця» і «Серце Поділля».

 

Відносно «Локомотива» та ВСК «МХП-Вінниця», то будь-які прогнози щодо них на даний момент робити відверто зарано. Поки що обидва ці колективи зберігають у собі чималі загадки.

 

Але, звичайно ж, відповіді на всі питання дасть лише безпосередньо гра. Тож давайте насолоджуватися нею разом!

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник