Вища ліга (чоловіки). 1-й тур. У лідерах - ВК «Дніпро» і ВК «Покуття»

20:20 | 28 сентября 2020
Вища ліга (чоловіки). Вища ліга (чоловіки). 1-й тур.  У лідерах - ВК «Дніпро» і ВК «Покуття»

Лише ці дві команди спромоглися перемогти в обох стартових поєдинках 

 

Початок змагань у чоловічій «вишці» вийшов напрочуд цікавим. Яскраве тому підтвердження – чотири «п’ятихатки» і факт, що лише дві команди (не враховуючи «ШВСМ-СумДУ» та «Інваспорт-Метеор», чий очний матч перенесено на 13 листопада) спромоглися зберегти у графі поразок приємні нулі. Тому, схоже, сюжет нинішнього чемпіонату вийде дуже інтригуючим, з масою непередбачуваних результатів. Хоча, щоправда, принаймні два поточних лідери одразу ж дали добре зрозуміти, що обов’язково націлюються на п’єдестал пошани…

 

Як ми і передбачали, найбільш резонансним, динамічним, захопливим та навіть валідольним стало протистояння ВК «Решетилівка» - ВК «Дніпро». У міжсезоння обидві ці команди (особливо – друга з них) солідно посилили свої склади, і тим самим недвозначно натякнули на поставлені перед собою максимальні завдання. Відповідно, шанувальникам волейболу було дуже цікаво – які ж аргументи суперники пред’являть одне одному на майданчику? Виявилося, що достатньо серйозні, хоча після матчу наставники обох команд – відповідно, Сергій Побережченко та Віталій Осіпов – в один голос зауважили, що на діях їхніх підопічних солідною мірою позначалися хвилювання та недостатня зіграність. Отже, в такій ситуації багато чого залежало й від індивідуального класу окремих виконавців. Зокрема, провідних бомбардирів. Тому їхня, така собі, заочна дуель також стала справжньою окрасою поєдинку. Зрештою, решетилівець Нік Сотник відзначився 23 рази, а дніпрянин Владислав Богатирьов – 24.

 

Варто зауважити, що бомбардирська націленість Сотника цілком реально могла забезпечити перемогу його команді за підсумками чотирьох партій. Адже у ній підопічні Сергія Побережченка вели перед – 18:15. Але потім примудрилися двічі поспіль відзначитися ейсами зв’язуючому опонентів Дмитру Колпакову. А за рахунку 25:25 Данило Федосєєв помилився на подачі, і за тим у «Дніпра» ефектний блок видав Георгій Клепко.

 

На тай-брейку же захист решетилівців трохи «посипався», і Богатирьов та компанія дотиснули суперників – 3:2 (28:26, 20:25, 18:25, 27:25, 15:10).

 

Наступного дня ВК «Решетилівка» свого вже не втратив, зломивши впертий опір ВК «Бахмут-ШВСМ» - 3:1 (25:21, 23:25, 25:18, 25:19). Багато в чому цьому посприяли 18 очок Богдана Оніпка і 15 очок Ніка Сотника, а ще одразу 7 результативних блоків на рахунку досвідченого Юрія Керекелиці, який, до речі, у поєдинку з «Дніпром» участі не брав. Та хоч як там було, а одиничку у графі поразок колективу Сергія Побережченка вже було не виправити. Натомість той же ВК «Дніпро» без особливих труднощів завдав поразки юному складу КЗ «ХПКСП ХОР-Юракадемія-2» - 3:0 (25:21, 25:14, 25:14) і. таким чином, очолив турнірну таблицю.

 

Скласти йому там компанію за підсумками стартового туру спромігся лише ВК «Покуття». Причому перемогу у волейболістів ДСО-ЗУНУ підопічні Сергія Щавінського, образно кажучи, вигризли зубами – 3:2 (20:25, 25:20, 23:25, 25:18, 15:13). У цілому, вийшло досить рівне протистояння, тож не дивно, що воно сягнуло тай-брейку. Там партнерів повели за собою кращі бомбардири обох команд: Даниїл Захарченко (загалом набрав 17 очок), Данило Свириденко (15 очок) і Костянтин Жилінський (12 очок) – у снятинців та Тарас Олексюк (19 очок) і Володимир Мірчев (17 очок) – у тернопільців. Зрештою, у кульмінаційний момент Свириденко відзначився блоком, який і став переможним в усьому матчі.

 

Наступного дня ВК «Покуття» виявився сильнішим за ВК «Політехнік-Одеса» - 3:0 (25:21, 25:16, 25:23) і, набравши по 5 очок із ВК «Дніпро», спільно з ним вийшов у поточні лідери.

 

Що цікаво, наздогнати та навіть обійти їх мали нагоду одразу кілька команд. Однак усі вони, наче змовившись, виявили інтригуючу нестабільність, відзначившись як перемогами «на характері», так і прикрими невдачами. Що ж, старт сезону – то є нагальна вичерпна відповідь на всі питання з цього приводу. Втім, нема сумнівів, у подальшому ВК «Дніпро» та ВК «Покуття», щоби зберегти своє лідерство, доведеться витримати дуже серйозні іспити на міцність. Гідних конкурентів у них вистачає!

 

Детальніше про результати матчів можна дізнатися за наступним посиланням…

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=28&PID=72

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник