Суперліга (чоловіки). Чемпіоном може стати кожен фіналіст

11:25 | 08 апреля 2014

Третій день, а точніше перемога «Кримсоди» над «Фаворитом», які до цього очок не втрачав, вкрай заплутав ситуацію в боротьбі за чемпіонський титул. Всі четверо в той, чи іншій мірі претендують на «золото». Причому «Локомотив» поки що тільки другий. Такий розклад на фініші чоловічого чемпіонату складно згадати. Тим цікавіше. А поки згадаємо події останнього дня в Полтаві.

 

ДЕНЬ ТРЕТІЙ

Всім відомо, що для харків"ян існує тільки одне завдання - це перемога в чемпіонаті. Тому після осічки в матчі з «Фаворитом» у них не залишилося права на помилку. На гру з «Хімпромом » залізничники вийшли гранично сконцентрованими і в першій партії просто не залишили супернику жодних шансів - 25:15. Другий сет також був за чинним чемпіоном країни 25:22. А от у третій партії волейболісти з Сум показали свій характер і змогли скоротити відставання, вигравши сет 21:25 .

Піймавши кураж , підопічні Миколи Пасажіна і в четвертій партії більшу частину часу вели в рахунку 8:5, 16:7, розповідає сайт СК «Сумихімпром». Але, мабуть, дуже рано повірили в те, що легко виграють її, чим відразу скористалися більш досвідчені харків"яни. Вже незабаром вони скоротили своє відставання до мінімуму - 18:19 , а потім зрівняли рахунок 24:24 і вийшли вперед 26:25. Здавалося , що доля матчу вже вирішена, проте сумчани змогли спростувати цю думку і неймовірними зусиллями повернули собі перевагу, вигравши партію - 28:26.

На тай-брейку знову повів «Хімпром» 6:4, але на зміну сторін суперники пішли вже за рахунку 8:7 на користь «Локомотиву». Надалі харків"яни були попереду аж до рахунку 14:12, але сумська команда і тут зробила майже неможливе і вирівняла ситуацію 14:14. І все ж перемога в цій партії дісталася залізничникам 16:14. Вони виграли в матчі 3:2.

«Локомотив» виграв, але втратив очки в другому матчі поспіль. Складно згадати, коли траплялося подібне.

У другому матчі заключного дня господарі, які набрали максимум очок, зустрічалися з «Кримсодою», яка ще не мала придбань. «Фаворит», здавалось, зробив найскладніше обігравши «Хімпром» - своїм головним конкурентом в регулярному чемпіонаті і, головне, «Локомотив», але,  коли, мабуть, всі вже приписали лубенцям три очки за матч з «Кримсодою», відбулася осічка лідера.

Першу партію «Фаворит» провалив у сприятливій, здавалося б, для себе ситуації, ведучи в рахунку — 8:4, 16:12. А потім почалися командні «судоми». «Кримсода» зрівняла рахунок — 19:19 і почала «гратися» з господарями, в яких нічого не виходило. Тренер «Фаворита» Руслан Рубан брав тайм-аути, після кожного провалу своїх підопічних розводив руками. А «Кримсода» без зайвих зусиль довела першу партію до своєї перемоги — 25:21. Як бачите, господарі майданчика, які вели в рахунку у середині партії «+4», програли її з тим же дефіцитом — «-4».

Друга партія завершилася з тим же рахунком — 25:21 на користь «Кримсоди». Волейболісти «Фаворита» перетворилися на гравців з «ватними» руками і ногами. Колишні гарматні удари в їхньому виконанні відійшли у минуле. Суперники легко стримували м’ячі на своїй половині майданчика після безініціативних атак лубенців. Програвши другу партію, «Фаворит» припустився стратегічної помилки в усій фінальній частині чемпіонату країни. І остаточний результат матчу вже надихав усіх його суперників у боротьбі за «конкретний» розподіл медалей.

Уболівальники притихли, самі гравці «Фаворита» виглядали розгубленими. На черзі була третя партія. Вона не внесла жодних коректив у хід гри. «Фаворит» і її програв з «опущеними руками». Хоча була можливість переломити хід гри. На фініші цього сету лубенці, нарешті, вийшли вперед — 23:22. На подачу не вистачило сил. Рахунок зрівнявся — 23:23, і — повний «параліч» командного духу. «Друге дихання» у «Фаворита» так і не відкрилося. «Кримсода» виграє третю партію — 25:23, а з нею і матч — 3:0, констатує сайт «Полтавщина спорт».

 

 

ДРУГИЙ ФІНАЛЬНИЙ ТУР

Команди-фіналісти вишукувалися в шеренгу з відстанню друг від друга в одне очко: «Фаворит» - 6, «Локомотив» - 5, «Хімпром» - 4, «Кримсода» - 3. Скоріш за все, тут боротьба буде вестися до останнього, тому що навіть перемоги двох перших команд в стартовий день не гарантує їм спокійного життя надалі, адже тут вже ведеться боротьба за медалі і ніякого другого шансу у конкурентів вже не буде.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник