Провели класні спаринги!

21:50 | 22 сентября 2020
 Провели класні спаринги! Українська збірна U-20 завершує підготовку до чемпіонату Європи   18 кандидатів до чоловічої збірної України U-20 завершують останній навчально-тренувальний збір в рамках підготовки до континентальної першості, що стартує 26 вересня у чеському місті Брно.  Провели класні спаринги!

Українська збірна U-20 завершує підготовку до чемпіонату Європи 

 

18 кандидатів до чоловічої збірної України U-20 завершують останній навчально-тренувальний збір в рамках підготовки до континентальної першості, що стартує 26 вересня у чеському місті Брно. Попри певні форс-мажорні проблеми, їм таки вдалося провести достатню кількість товариських матчів – благо, у цьому плані на допомогу охоче пішли різні клуби «вишки» та навіть Суперліги…

 

Як відомо, після першого збору у Хиріві (Львівська область) наша «молодіжка» перебралася до Харкова, де продовжила роботу на базі спортивного комплексу Національного юридичного університету (НЮУ). Тут головний тренер Володимир Романцов вдався до певних кадрових ротацій. Так, зокрема, у команді з’явилися центральний блокуючий Станіслав Величко і зв’язуючий Іван Білюк. Вони замінили, відповідно, Дениса Карпенка і Миколу Бовсуновського.

 

Вже в оновленому складі збірна мала взяти участь у груповому турнірі 1-го етапу Кубка України, але через погіршення епідеміологічної ситуації в Харківській області його було скасовано. Відповідно, у пошуках дуже важливих спарингів Володимир Романцов почав звертатися до керівників різних клубів і, на щастя, знайшов відповідне розуміння та підтримку. Тож у Харкові наша «молодіжка» зіграла з двома представниками вищої ліги.

 

Спочатку її суперниками стали волейболісти ВК«Решетилівка», які у напрочуд впертій боротьбі взяли гору – 3:1 (25:22, 25:23, 20:25, 25:23). А потім збірників, за попередньою домовленістю – у п’яти партіях, екзаменували спортсмени ДСО-ЗНУ. І хоча перемогли – 4:1 (25:21, 28:26, 25:23, 32:30, 14:16), як бачимо, для цього їм довелося добряче попотіти.

 

Після того українська «молодіжка» повернулася до Хиріва, де провела спаринг зі ще однією командою «вишки» - «Булавою». І знову кінцевий успіх виявився на боці їхніх суперників – 3:1 (25:23, 25:23, 13:25, 25:23).

 

Підводячи підсумки з усіх трьох вищезгаданих спарингів, Володимир Романцов підкреслив, що певною мірою розчарований тим, як його підопічні проводили кінцівки партій, де поступалися на «більше-менше». Мовляв, хлопцям у ці кульмінаційні моменти бракувало холоднокровності та розважливості. Але разом із тим в їхніх діях було і чимало позитивних моментів. Тож продовжилася наполеглива робота над виправленням помилок і вдосконаленням різних тактичних комбінацій.

 

Дуже вчасно нагодився і черговий спаринг у Львові, в якому збірна помірялася силами з флагманом чоловічого клубного волейболу України останніх років – «Барком-Кажанами» (НА ФОТО). У першій партії підопічні Володимира Романцова, що називається, боролися за результат, проте вчергове поступилися – 23:25. У наступних же сетах наставник більше турбувався про якість різних тактичних напрацювань, тож гра проходила у відповідному ключі й на підсумкові рахунки в них не слід звертати особливої уваги.

 

23 вересня українська «молодіжка» проведе у Житомирі останній спаринг з місцевою командою Суперліги – ВК «Житичі», після чого візьме курс на Брно…

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник