Український тріумф у турецькому Ізмірі

20:05 | 20 сентября 2020
 Український тріумф у турецькому Ізмірі На чемпіонаті Європи U-18 з волейболу пляжного наші спортсмени вибороли два «золота» і «срібло»   Турецьке місто Ізмір, де сьогодні добіг завершення чемпіонат Європи U-18 з волейболу пляжного, для представників України стало по-справжньому фартовим.  Український тріумф у турецькому Ізмірі

На чемпіонаті Європи U-18 з волейболу пляжного наші спортсмени вибороли два «золота» і «срібло» 

 

Турецьке місто Ізмір, де сьогодні добіг завершення чемпіонат Європи U-18 з волейболу пляжного, для представників України стало по-справжньому фартовим. Адже одразу три із чотирьох наших дуетів, зрештою, піднялися на п’єдестал пошани, і при цьому гімн на їхню честь пролунав двічі. Феєричні виступи, фантастичні досягнення!

 

«ЗОЛОТО» - ДО ЗАПОРІЖЖЯ, «СРІБЛО» - ДО ЧОРНОМОРСЬКА!

 

Український фінал на чемпіонаті Європи - хіба хто міг сподіватися на таке до початку змагань?! Але саме такий факт і став реальністю: у жіночому поєдинку за «золото» зійшлися якраз українські пари Ганна ЧЕЧЕЛЬНИЦЬКА / Дар’я РОМАНЮК (Чорноморськ) - Ангеліна ХМІЛЬ / Тетяна ЛАЗАРЕНКО (Запоріжжя)! На шляху до фіналу вони продемонстрували не лише феєричну гру, але й, на заздрість навіть дорослим, неймовірну самовіддачу, дивовижну розсудливість та платинові нерви. І суперниці, одне за одними, просто не витримували їхнього шаленого тиску...

 

Дивина? Принаймні, для пари Хміль/Лазаренко навіть більше - сенсація. Адже напередодні змагань у європейському рейтингу вони посідали лише 31-у позицію та взагалі не мали з’явитися в Ізмірі. Допомогла відмова когось із вищестоячих. І Ангеліна й Тетяна «віддячили» за це справжнім штурмом континентальної вершини, проти якого не встояли навіть визнані європейські «монстри».

 

Натомість для пари Чечельницька/Романюк, котрі перебували у рейтингу на 5-му місці, штурм чемпіонського титулу був завданням обов’язковим. І дівчата яскраво продемонстрували, що прекрасно усвідомлювали - як саме необхідно це робити. Залишається лише додати, що у півфінальних поєдинках Чечельницька/Романюк буквально розтрощили потужний італійський дует Маттавеллі/Тега - 2:0 (21:10, 21:18), а Хміль/Лазаренко не залишили шансів не менш сильним швейцаркам Кресслер/Точіні - 2:0 (21:15, 21:15).

 

І ось – український фінал! Він став справжньою окрасою змагань, оскільки подарував масу яскравих моментів і постійно підтримував шалену інтригу. Наші дівчата переконливо довели, що пробилися до вирішального поєдинку аж ніяк не випадково. Бо тут можна було побачити все – і разючі подачі-ейси, і карколомні стрибки за «мертвими», здавалося, м’ячами, і хитрі «підрізки», і дотепні скидки, і надійні блоки і, зрештою, потужні розважливі удари. Відповідно, квартет наших волейболісток видав «на гора» чудове дійство…

 

Хміль/Лазаренко одразу ж виказали серйозність власних намірів – 5:2, проте на подачі Романюк їхнім суперницям вдалося здобути чотири очки поспіль. І все ж атакуючий порив Хміль у тому матчі просто зашкалював. Надалі вона відзначилася ефектною серією і обвідних м’ячів, і вкорочених, благо – Лазаренко чітко дбала про зручні передачі. І коли їхня пара знову вийшла вперед – 12:9, до вже втримала цю перевагу до самого фінішу партії – 21:18.

 

Натомість, наступний сет вийшов більш напруженим і боротьба у ньому тривала фактично очко в очко. Тож навіть коли запорізькому дуету вдалося вийти вперед – 18:14, чорноморський не «поплив» і спромігся скоротити відставання до мінімуму. Та все ж у кульмінаційний момент героїнею стала Хміль, котра обачливо перекинула блок Романюк – 21:19. Отже, рахунок став 2:0, і Ангеліна й Тетяна відзначили цей момент чемпіонським перекиданням на по-справжньому «золотому» для них пісочку…

 

Але тут обом нашим парам хочеться висловити щире «Дякуємо!» і гучне – «Поздоровляємо!»

 

 

«ЗОЛОТИЙ ТАЙФУН» Євгена БОЙКА та Владислава ОМЕЛЬЧУКА

 

Але ж хіба в Туреччині відзначилися лише дівчата? Ні, бо Євген БОЙКО (Нова Каховка) / Владислав ОМЕЛЬЧУК (Рівне) також змусили аплодувати на свою адресу всю волейбольну Європу. На своєму турнірному шляху вони демонстрували дивовижну зіграність, яка дозволяла їм ставити нерозв’язні питання перед усіма суперниками. Нарешті, у півфіналі наші хлопці, які мають 12-й рейтинг, «на зубах» переграли і другий дует континентального рейтингу - Пащенко/Чупринов із Росії - 2:0 (25:23, 21:17)!

 

Відповідно, ще не встигли відгудіти фанфари після українського фіналу у жінок, як буквально за якусь годину феєричний «золотий» знак оклику на чемпіонаті Європи поставили і Бойко та Омельчук. У вирішальному матчі вони зустрілися з представниками Латвії Крістіанс Фокеротс / Карліс Абелітіс. І попри те, що в континентальному рейтингу напередодні турніру ті посідали 8-му позицію, у фіналі справжніми господарями на майданчику були саме волейболісти України.

 

Буквально з перших розіграшів Бойко та Омельчук спрямували по той бік сітки настільки потужну атакувальну агресію, що їхні суперники відверто знітилися. Наші хлопці справді були кращими буквально в усіх аспектах гри, Тому про якісь окремі деталі протистояння можна й не згадувати: висловлюючись сталим спортивним терміном, на майданчику було видно лише одну команду. В даному випадку, і це – неймовірно приємно! – українську. Тож у підсумку – 2:0 (21:12, 21:13), і Євген із Владиславом взялися колекціонувати цілком заслужені схвальні епітети та поздоровлення.

 

А за кілька хвилин, на офіційній церемонії нагородження, на честь наших спортсменів у турецькому Ізмірі двічі поспіль пролунало «Ще не вмерла України…»

 

Отже, ще раз поздоровляємо Євгена Бойка з Владиславом Омельчуком та Ангеліну Хміль з Тетяною Лазаренко із завоюванням золотих медалей, а Ганну Чечельницьку і Дар’ю Романюк – срібних. Так тримати!

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник