Суперліга (жінки). 2-й тур. Шару ВЕНЕГАС поздоровили перемогою

21:05 | 18 сентября 2020
Суперліга (жінки). Суперліга (жінки). 2-й тур.  Шару ВЕНЕГАС поздоровили перемогою

Тріумф СК «Прометей» над «Хіміком» припав якраз на День народження ліберо кам’янчанок 

 

Так вже сталося, що перше очне «побачення» основних фаворитів жіночої Суперліги - «Хіміка» та СК «Прометей» - прийшлося на День народження ліберо кам’янської команди Шари ВЕНЕГАС. І гравець збірної Пуерто-Рико, до її честі, провела цей поєдинок на дуже високому рівні, багато в чому забезпечивши своєму новому колективу дуже важливу перемогу. Втім, звичайно ж, солідно постаралися заради цього і її партнерки, котрі зробили все, щоби свято у Венегас вийшло вдвічі приємнішим…

 

ЮЖНЕ (ФСК «Олімп»)

 

«ХІМІК» - СК «ПРОМЕТЕЙ» - 1:3 (20:25, 25:23, 22:25, 15:25)

 

«Хімік»: Скрипак (набрала 1 очко), Яковчук (7), Маєвська (13), Кириченко (9), Бойко (24), Фролова (5); Нємцева (л), Степановська, Хобер (1), Микитюк, Великоконь. Тренер – Євген НІКОЛАЄВ.

 

СК «Прометей»: Дрозд (8), Кітіпова (5), Дудник (16), Мелюшкіна (14), Крайдуба (14) Сільченкова (11); Венегас (л), Санчез. Тренер – Андрій РОМАНОВИЧ.

 

Ейси – 4-5. Блоки – 9-19.

 

Приємно, що організатори матчу в Южному віднайшли можливість розмістити на трибунах (звичайно ж, з усіма правилами вимог безпечності!) групи підтримки обох команд. Тому напрочуд захопливе, в цілому, протистояння проходило у позитивній атмосфері і подарувало чимало яскравих моментів…

 

Очевидно, що, через зрозуміли причини, і «Хімік», і СК «Прометей» поки ще далекі від роботи на повних обертах свого справжнього потенціалу. Але навіть за такого стану дівчата по-справжньому порадували жагою боротьби та неймовірною самовіддачею. Втім, судячи з цього окремого поєдинку, склалося враження, що на даний момент колективний механізм кам’янчанок відлагоджений і «змащений» тренерськими настановами трохи ліпше. Андрію Романовичу у дуже стислі терміни вдалося зробити «своїми серед своїх» двох із трьох легіонерок - досвідчену зв’язуючу Лору Кітіпову і ліберо Шару Венегас. Принаймні, вже зараз гру СК «Прометей» без цих двох виконавиць уявити просто неможливо. Що ж до діагональної Даяни Санчез, то вона з’явилася на паркеті лише одного разу, і її справжній потенціал продовжує залишатися загадкою. Щоправда, на цій позиції непогано вправлялася одна із «екс-хімічок» Анастасія Крайдуба, чиї потужні «постріли» доставляли суперницям чимало неприємностей. А ось її візаві по амплуа по той бік майданчику – Ганна Кириченко – поки що досить очевидно є далекою від самої себе минулосезонного зразка. І хоча іноді в неї «проходило», в цілому від цього відомого бомбардира очікувалося значно більшого. Тож якби не шалений кураж Юлії Бойко, «Хіміку» точно довелося би непереливки.

 

Принаймні, саме завдяки зусиллям «дев’ятки» южненок до середи стартового сету на паркеті зберігався очковий паритет. Та варто було його господаркам припуститися кількох помилок під сіткою (особливо постаралася Діана Мелюшкіна, котра, загалом, записала на свій рахунок одразу 8 блоків!), як СК «Прометей» стрімко оформив вдалу кінцівку.

 

По гарячих слідах, кам’янчанки спробували закріпити свій успіх у наступній партії, проте тепер у ї середині потужний відрізок видали вже Бойко і компанія. Насамперед, слід відзначити тотальні зусилля молодої Анастасії Маєвської, котра помітно прогресує у своїй майстерності та холоднокровності. У важливі моменти не підвели ліберо Христина Нємцева та Ольга Яковчук. Тож коли у тривалому вирішальному розіграші м’яч віднайшов Бойко, та «вибухнула» наче з гаубиці – інтрига у поєдинку спалахнула з новою силою!

 

Втім, гості аж ніяк не знітилися, і в третій партії продовжили свою «тактику пітона», стискаючи захист опоненток у дедалі нещадніших лещатах. «Хімік» відчайдушно пручався, проте у СК «Прометей» кілька шалених сейвів видала Венегас, і Кітіповій не складало великих складнощів роздавати «передачі-цукерочки» під вдалі атаки тієї ж Крайдуби, а також Катерини Сільченкової , Дар’ї Дрозд та, особливо, Катерини Дудник. Щоправда, холоднокровна розважливість зв’язуючої Ольги Скрипак і невгамовна агресія від Бойко дозволили южненській команді отримати шанс на порятунок. Вона відіграла чотири очки поспіль (останнє – після дворазового звернення до відеоповтору!), і в наступній атаці Кириченко мала відмінну нагоду зрівняти рахунок. Та ба – м’яч полетів за бокову лінію, замість 21:21 стало 20:22, і надалі «Прометей» свого не втратив.

 

У четвертому сеті Бойко і Маєвська втримували надію на камбек до рахунку 12:14. Після цього ж гра «Хіміка», що називається, остаточно розклеїлася, Дудник миттєво «віддячила» за це трьома влучаннями поспіль, і в заключні хвилини наставник Євген Ніколаєв вирішив за краще дати пограти резервісткам…

 

Отже, СК «Прометей» на даний момент виклав більше вагомих аргументів на користь своєї загальної ігрової переваги над «Хіміком», тож його перемога, в цілому, стала закономірною. Але як складеться продовження дуелі цих обох команд тепер уже в рамках першого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів (23 вересня – у Запоріжжі та 30 вересня – у Южному), можна лише здогадуватися…

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник