Кубок України (чоловіки). Анонс 1-го етапу. Шанс отримає кожний

00:05 | 11 сентября 2020
Кубок України (чоловіки). Кубок України (чоловіки). Анонс 1-го етапу.  Шанс отримає кожний

Серед команд, що вийдуть на старт змагань 11-13 вересня, є явні фаворити і кілька зовсім невідомих колективів 

 

Паралельно із командами жіночої Суперліги, на майданчики у п’яти містах держави вийдуть й чоловічі команди. Перший етап національного Кубка дозволяє продемонструвати свої здібності та амбіції будь-кому, тож дехто цією можливістю намагається скористатися…

 

Варто зауважити, що насправді міст-господарів стартового етапу чоловічих кубкових баталій мало бути шість. Однак втрутився прикрий форс-мажор. У зв’язку із погіршенням епідситуації в Харківській області та зростанням захворюваності гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Директорат ГО ФВУ був змушений відмінити матчі у групі Б, що мав приймати Харків. Відповідно, до наступного етапу змагань із цієї групи достроково вийшли ВК «Дніпро» та «ШВСМ-СумДУ».

 

А ось інших 19 команд, на щастя, таки матимуть змогу помірятися силами. Оскільки, за традицією, на цій стадії змагань клуби Суперліги відсутні, то фаворитами вважатимуться представники вищої ліги. В тому числі й ВК «Решетилівка», який у минулому сезоні сенсаційно пробився аж до фіналу турніру, де все ж поступився потужному клубу «Житичі-ЖНАЕУ». У стартуючому же сезоні, за словами президента амбітного колективу Олександра Біленького, перед ним поставлене завдання обов’язково здобути путівку до елітного дивізіону, та й у Кубку України довести не випадковість вищезгаданого успіху. Відповідно, влітку ВК «Решетилівка» отримав солідне підсилення. Його форму вдягнули досвідченіший догравальник Євген Капаєв (справжній лідер торішнього «Локомотива») та його колега по амплуа Олексій Дрофа. Їхньому прикладу послідував ще один наддосвідчений майстер – зв’язуючий Сергій Гуменюк. І, нарешті, на посаду головного тренера був запрошений відомий спеціаліст Сергій Побережченко.

 

Таким чином, як бачимо, ВК «Решетилівка» прагне повністю відповідати статусу одного з фаворитів турніру. Як, певно, намагатиметься це робити і значно оновлений ВК «Дніпро» (НА ФОТО). Адже його очолив ще один відомий спеціаліст Віталій Осипов, який зібрав у складі своєї команди чимало потужних виконавців, зокрема - діагонального Андрія Горбенка, догравальника Владислава Богатирьова, зв’язуючого Миколу Куранова, ліберо Анастасія Остроумова, центральних блокуючих Олександра Терещука, Андрія Маринченка, Георгія Клепка тощо. Відповідно, нема сумнівів, перед ВК «Дніпро» теж ставляться дуже серйозні завдання…

 


Утім, на першому етапі Кубка України, зазвичай, поняття «фаворити» та «аутсайдери» є досить умовними. Адже деякі учасники навіть уявлення одне про одного не мають, тож будуть знайомитися вже безпосередньо на ігрових майданчиках. Наприклад, з волейболістами дебютантів змагань національного Кубка – ВК «Горіш» та «Нейротрек». Незважаючи на аматорський статус, вони теж мріють про гучні перемоги. І недооцінювати їх однозначно не варто.

 

Втім, нехай перемагають справді найсильніші!

 

Залишається додати, що господарем матчів у групі А буде Тернопіль, у групі В – Хмельницький, у групі Г – Покровськ (Донецька обл.), у групі Д – Полтава і в групі Е – Нікополь. З кожної групи до наступного раунду змагань виходять по дві найкращі команди.

 

Детальніше про учасників 1-го етапу Кубка України можна дізнатися за наступним посиланням…

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=31&PID=92

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник