Суперліга (чоловіки). Лубенський «Фаворит» переміг фаворита чемпіонату

12:55 | 06 апреля 2014

У другий день першого фінального туру у Полтаві місцевий «Фаворит» до радості місцевих вболівальників переміг багаторазового чемпіона та фаворита нинішніх змагань – харківський «Локомотив», причому не втративши при цьому балів. У минулі роки головним конкурентом «залізничників» була «Кримсода», яка двічі знаходилася в кроці від чемпіонства. Тепер таким є «Фаворит». Не забуваємо ще і про «Хімпром».

 

 

ДРУГИЙ ДЕНЬ

В першому матчі дня волейболісти «Хімпрому» перемогли свого принципового суперника останніх років - «Кримсоду» - 3:1. Початок поєдинку у підопічних Миколи Пасажіна явно не вийшло. Перший сет вони програли 19:25. На щастя, для всіх уболівальників «Хімпрому» надалі малюнок гри змінився, і три наступні партії виграли сумські волейболісти - другу і третю з однаковим рахунком 25:18, а четверту 25:21. Правда , в останньому сеті «хімікам» довелося нелегко, оскільки велику частину часу попереду були кримчани, які навіть вели в кінцівці - 19:17. Але cумчани проявили характер і вирвали перемогу, повідомив  сайт СК «Сумихімпром».

Матч «Фавориту» з «Локомотивом» чекали з неабияким інтересом. Чи зможе лубенська команда відібрати очки у «залізничників»? Таким було головне питання.

- Команда зараз в чудовій фізичній формі і якщо не завтра перемагати чемпіона, то коли? – сказав напередодні головний тренер господарів Руслан Рубан. – Такого шансу ми не повинні впускати.

І не впустили. У «Локомотива» була хороша підтримка харківських вболівальників, але все ж у господарів, на чолі з президентом СК «Фаворит» Володимиром Дорошем, була набагато гучнішою.

З перших хвилин матчу закралася думка: мабуть не готові вигравати – «Локомотив» повів 8:5. Але зрівнялися 10:10 і зусиллями Корнієнка вийшли вперед. Перше партія виявилася найбільш напруженою. Команди йшли нога в ногу, але після блоку Віталія Сухиніна (22:21) «Локомотив» взяв другий тайм-аут. Господарі при рахунку 24:22, примудряються віддати три очки поспіль 24:25. Переломним моментом стала вдала гра на блоці Бойка і фінальна крапка В.Сухиніна – 27:25 і 1:0.

Друга партія пройшла під диктовку «Фаворита», при рахунку 11:6 навіть наважилися на «пайп». Відрив дійшов до 18:10, але після того як Руслан Рубан почав робити заміни, а харків’яни поступово скорочувати відрив. Особливо це стало відчутно на подачах Терьоменка. Зрештою дотиснули – 25:20 і 2:0.

На подачах Осадци третя партія почалася оптимістично – 4:0, далі 8:4, але не менш успішно відподавався у гостей Братоєв. Так «Локомотив» зрівняв рахунок 12:12 і вийшов вперед. «Фаворит» ще дихав у спину до 17:18, а потім відпустив суперника – 22:25 і 2:1.

Остання партія вийшла найбільш емоційною: початок за сценарієм попередньої, але розв’язка пішла по-іншому. При рахунку 9:8 ми вириваємося 13:10. Після тайм-ауту «Локомотив» таки зумів зрівняти рахунок 17:17, але лубенські волейболісти продовжували бути на крок попереду. Чимало спірних моментів виникало під час матчу, в одному з таких Братоєв отримав жовту картку. Розв’язка була емоційна, при рахунку 23:20 подає В.Сухінін, в мікрофон закликає вболівальників В.Дорош. Зал несамовито скандує і …Віталій подає «ейс». Далі обмін помилками на подачах і…перемога! 25:21 і 3:1.

В сьогоднішньому матчі значно додав Дмитро Сухінін як на подачах так і в атаці. Перші темпи Паласюк і Бойко більше користі принесли на блоці, дещо помилялися на подачах. Надійний в захисті Пилип Гармаш і неперевершені в атаці Станіслав Корнієнко та Віталій Сухінін. Віталій Осадца душа колективу, як завжди молодець, - на радощах зазначив сайт СК «Фаворит».  

 

 

ТРЕТІЙ ДЕНЬ

«Фавориту» треба впоратися з емоціями після перемоги над «Локомотивом» та підтвердити свій новий статус в боротьбі з «Кримсодою», яка звичайно ж хоче позбавитися нуля в графі «очки». «Локомотиву» точно не буде легко в поєдинку з «Хімпромом», який дав бій харків’янам у фіналі Кубку України. У сумчанам такі ж цілі, як у всіх учасників четвірки – стати чемпіоном. Тож тут протистояння очікується дуже цікавим.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник