Суперліга (чоловіки). 1-й фінальний тур. День перший. «Локомотив» та «Фаворит»: до очної зустрічі – без втрат

12:25 | 05 апреля 2014

Перший день вирішальної частини змагань, де кожен з учасників заявляє про чемпіонські амбіції, визначає приблизний розподіл сил на короткій дистанції. Звісно це не говорить про те, що тільки переможці перших матчів – це претенденти на золоті нагороди, але підвищує їх шанси в цій боротьбі. Подробиці далі.

 

ДЕНЬ ПЕРШИЙ

 

Фінальний етап чемпіонату України серед команд суперліги розпочався матчем чинного чемпіона з красноперекопської «Кримсодою».

У той час, як кримчани натхненно намагалися нав"язати боротьбу, волейболісти «Локомотиву», здавалося, ще не зовсім увійшли в колію матчу. Після того, як харківський харків’яни перестали брати участь в російській суперлізі, ігрова практика належного рівня у підопічних Юрія Філіппова була відсутня. Це можливо, і позначилося на їх діях у першому сеті. Невимушені помилки харків"ян призвели до деяких проблем з прийомом. На перший технічний тайм-аут команди йдуть за рахунку 8:6 на користь «Кримсоди». Проблемою для «залізничників» стала подача Беспалова. Надалі по ходу партії відчувалося, що «Локомотив» ще не спіймав свою гру, а ось «Кримсода» повною мірою користувалася сформованою ситуацією. За рахунку 22:20 на користь «Кримсоди» харків"яни знову допускають невимушену помилку, в результаті «Кримсода» свого не упустила і взяла першу партію - 25:21 .

Друга партія також розпочалася в рівній боротьбі, але за рахунку 10:10 «Локомотив» поступово набрав хід і потім в одній розстановці взяв дев"ять очок. У підсумку середина і кінцівка партії пройшли без нервів і завершилися з упевненою перевагою чинного чемпіона України - 25:15. Треба сказати, що у відсутності великого вибору діагональних (а загалом-то, вибору і немає зовсім, якщо не брати до уваги «перекваліфікацію» Яна Єрещенка з доігровщика в діагональні велике навантаження з добування очок лягла на плечі Юрія Томіна. І з цим завданням він впорався. Відзначимо вдале вливання у гру Євгена Капаєва та Костянтина Рябухи, а також другого зв"язуючого Володимира Ковальчука. Вони продовжили загальний почин команди, і третій сет завершився з рахунком 25:14 на користь « Локомотива».

Як водиться, після двох сетів, в яких перевага харківської команди була тотальною, наступила деяка розслабленість. «Локомотив» зумів перебороти такий стан, хоча з боку здавалося, що «Кримсода» пішла ва-банк і може скористатися ситуацією , як і в першій партії. Перший технічний тайм-аут – 8:7 на користь «Кримсоди». Однак по ходу сету «Локомотив» зумів і наздогнати, і перегнати кримчан, а от у кінцівці знову близькість перемоги зіграла з харків"янами жарт, але все ж, не злий. «Кримсода» не без везіння відіграла три матчболи, але перевести матч на «більше-менше» у кримчан не вийшло - 25:23 в сеті і 3:1 по партіях - цілком закономірна перемога підопічних Юрія Філіппова (за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»).

 

Господар змагань «Фаворит» порадував своїх численних уболівальників, здобувши вольову перемогу над «Хімпромом» з рахунком 3:1.

Першу партію лубенчани, відверто кажучи, провалили. Від самого початку віддали три подачі, не пішла атака у Віталія Сухиніна, підводив прийом. Все це вилилося в поразку – 14:25. Відповідь «Фаворита» на радість вболівальникам була симетричною – 25:13. Третю партію впевненіше почав «Хімпром» - 5:8, лише на подачах Дмитра Сухиніна лубенчани змогли зрівнятися і вийти вперед – 11:10. На мить суперник вирівняв ситуацію, але господарі почали нарощувати перевагу. Крапку поставив Євген Бойко, який вдало зіграв на блоці – 25:20.

 Четверту партія видалася не менш складною, щоправда лубенчани повели в рахунку і тримали суперника на дистанції. Варто відзначити чудові дії ліберо Пилипа Гармаша, який витягував не раз удари, що не беруться. Вкотре стабільно потужно провів матч Станіслав Корнієнко. Мінімум помилок, хороша гра на блоці і успіх повторено – 25:20 і 3:1 (офіційний сайт СК «Фаворит»).

 

ДЕНЬ ДРУГИЙ

Матч «Фавориту» з «Локомотивом» визначить, чи зможуть лубенчани конкуруватимуть із найтитулованішою командою країни в боротьбі за чемпіонський титул. На боці підопічних Руслана Рубана рідні стіни, і це вони повинні використати в повній мірі, щоб дати бій харків’янам. Прогнозувати матч «Хімпрому» та «Кримсоди» ми не будемо, принаймні з тих причин, що в цьому сезоні у них абсолютно однакові показники в особистих зустрічах – по шість набраних очок, по дев’ять виграних партій. Звісно, що «п’ятихатка» на користь однієї, чи іншої команди, понизить їх шанси в боротьбі за чемпіонський титул.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник