Суперліга (фінал). Тренерська анкета. У всіх команд одна задача – стати чемпіоном України

21:25 | 03 апреля 2014

У п’ятницю у Полтаві розпочинеться боротьба за медалі чоловічого чемпіонату України. Напередодні 1-го туру ми запропонували головним тренерам команд-учасниць відповісти на питання анкети.

 

1. Як пройшла підготовка команди до першого туру?

2. Що скажете про суперників?

3. Ваша думка про календар першого туру?

4. Які задачі ставляться перед командою?

5. Назвіть складові успіху вашої команди.

 

Юрій ФІЛІППОВ, головний тренер ВК «Локомотив»:

1. Підготовка пройшла за планом, в який не входило проведення спарингів. Ми готові до матчів фінального турніру.

2. Всі суперники є претендентами на чемпіонський титул, тому не буду когось особливо виділяти. На всіх однакове налаштування, до всіх індивідуальний підхід.

3. Для нас це немає значення. Якщо хочеш виграти чемпіонат, повинен перемагати всіх суперників в будь-якому порядку.

4. Перед «Локомотивом» завжди одна задача – бути першим.

5. Якщо ми покажемо свою гру, гадаю, що у нас не виникне проблем у виконанні задачі, яка поставлена.

 

Руслан РУБАН, головний тренер СК «Фаворит»:

1. Як я вже розповідав раніше, ми розпочали підготовку до матчем четвірки заздалегідь, працюючи над фізичними якостями, а вже після ігор плей-офф ми розпочали розбір суперників, зокрема, по першому поєдинку – з «Хімпромом». Ця гра для нас найважливіша. Підготувалися, вважаю, непогано. Щоправда, є одна проблема – захворів основний зв’язуючий, але сподіваємося, що до першого матчу він відновиться.

2. Основний суперник - «Локомотив», який укомплектований для участі в єврокубках та в найсильнішому клубному чемпіонаті в світі – чемпіонаті Росії, де вони не були хлопчиками для биття. Добра команди з прекрасним зв’язуючим – гравцем збірної Болгарії Георгі Братоєвим, а решта – це, по суті, збірна України.  «Хімпром» - це команда, з якою ми вели боротьбу за перше місце в регулярному чемпіонаті, а в першому колі навіть програвали йому. «Кримсода» не дуже впевнено провела регулярний чемпіонат, але наприкінці сезону набрала непогані оберти, підсилилась кількома гравцями. Це достойний суперник, у якого є багаторічний досвід подібних матчів на відміну, скажемо, від «Хімпрому», який перший раз приймає в боротьбі за медалі чемпіонату.

3. Вважаю, що для нас доволі непоганий. Ми якраз хотіли грати у другий день з «Локомотивом», а порядок решти матчів особливого значення немає, адже кожна гра

важлива в боротьбі за чемпіонський титул.

4. Ось тільки що відповів на це питання. Звісно - боротьба за титул чемпіону України.

5. В такому щільному графіку чимало важливих факторів. Перш за все, психологічна підготовка, велике бажання. Гадаю, що і фізпідготовка те ж матиме значення. Команди, які зуміють вдало задіяти якомога більше гравців в цих трьох матчах, матиме певну перевагу.

 

Микола ПАСАЖІН, головний тренер «Хімпрому»

1.  Упродовж підготовки до вирішальних ігор та провели кілька спарингів в Харкові. Перемогли «Юракадемію» - 4:0 та «Локо-Експрес» - двічі по 3:1. Хотіли зіграти з більш сильним суперником, а саме з «Локомотивом», але не вийшло.  В цілому я залишився задоволений тим, як пройшла підготовка.

2. Я би не став нікого виділяти серед суперників. Зо всіма можна грати та перемагати. Кожен учасник фінальної четвірки може стати чемпіоном.  Все залежатиме від того, як тренери підведуть свої команди до фінальних ігор, котрі і покажуть, хто і як працював весь сезон.

3. Нормальний календар. Взагалі, вважаю, що він немає особливого значення, адже в кожному матчі треба викладатися на 100%, прохідних ігор не буде. Я би сказав, що календар навіть хорошій для нас: перший день з «Фаворитом», другий – з «Кримсодою». Потім, коли вже накопичиться втома, з «Локомотивом». Календар мене влаштовує.

4. Які ще можуть бути задачі, коли ми вже вийшли в першу четвірку?! Звісно, не за «бронзу» боротися. Звичайно, ми націлюємося на чемпіонський титул. Як це вийде, це інше питання, але націлюю гравців тільки так. Інакше немає сенсу грати. Третє місце нас аж ніяк не влаштує.

5. Головне – не боятися суперника, грати впевнено, вірити в свої сили. Якщо зіграємо на куражі, це значно підвищить наші шанси на перемогу. Звісно, важливі й технічні елементи. Перш за все, подача-прийом.

 

Віктор ВОЛК, в.о. головного тренера ВК «Кримсода»:

1. Після приїзду із Запоріжжя ми провели кілька тренувань – побігали на стадіоні, а також займалися в залі. Гадаю, що ми достатньо готові до фінального турніру.

2. Всі команди-учасниці фінальної четвірки є претендентами на чемпіонський титул.

3. Гадаю, що він для нас достатньо зручний. А в принципі, враховуючи високі задачі кожної команди, графік немає особливого значення.

4. У «Кримсоди» завжди одна задача – бути першими.

5. Є такий вислів: «Хочеш бути бійцем – живи як боєць». Тому на перший план, вважаю, вийдуть бійцівські якості. Психологія один з найважливіших факторів, адже індивідуально команди готові приблизно однаково.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник