Суперліга (фінал). Тренерська анкета.

21:25 | 03 апреля 2014

У п’ятницю у Сєвєродонецьку стартує вирішальна частина чемпіонату України. Напередодні 1-го туру ми запропонували головним тренерам команд-учасниць відповісти на питання анкети.

 

1. Як пройшла підготовка команди до першого туру?

2. Що скажете про суперників?

3. Ваша думка про календар першого туру?

4. Які задачі ставляться перед командою?

5. Що необхідно, на ваш погляд, для ії виконання?

 

Cергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

1. В цілому задовільнений: ми виконали усю намічену програму, усі гравці в строю. Єдине, що не вдалося зіграти контрольні матчі, адже у потенційних суперників був доволі щільний змагальний графік. Але у відношенні спарингів усі учасників фінальних змагань в однакових умовах.

2. Найбільш важким мені бачиться матч із господарками туру. Суперник непогано виглядає, що показали наші матчі в Сєвєродонецьку. Готуємося ми і до інших суперників – до «Галичанки»  та «Орбіти», і кожному підготували свої сюрпризи.

3. Гадаю, що у нас добрий графік, враховуючи доволі довгу дорогу в Сєвєродонецьк.

4. Задача однозначна – чемпіонський титул.

5. Важливо, щоб усі були в строю, ніхто не отримав травми. Все, що треба для підготовки, вже зроблено, команда готова до фінальної частини.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»

1. В цілому вона пройшла нормально, якщо не рахувати травм окремих гравців, які не дозволили їм в повній мірі прийняти участь в тренувальному процесі.

2. За силою я виділю «Хімік». А безпосередніми суперниками «Сєвєродончанки» вважаю «Орбіту» та «Галичанку». Це не говорить про те, що ми не боротимемося з «Хіміком», просто є першорядна задача, так би мовити задача-мінімум – це друге місце, в суперництві за яке нашими конкурентами є саме запорізька та тернопільська команди, є задача-максимум,  де наш конкурент – «Хімік».

3. Я не бачу особливої різниці, в якій день і з ким грати, коли в будь-якому разі необхідно брати свої взятки. Кожен день важливий в турнірному відношенні.

4. Власне, я на нього відповів трохи вище. Задача-мінімум – друге місце, задача-максимум – чемпіонський титул.

5. Складові успіху не змінюються. Перемагає та команда, яка припускається меншої кількості помилок. Що стосується компонентів, то не відкрию Америки, якщо скажу, що багато чого вирішиться на сітці – атака-блок, а також в такому поєднанні як подача-прийом. Хто буде, краще, в цих складових, той і перемагатиме.

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк»

1. Ми готувалися в Тернополі на своєї базі, контрольних матчів не проводили. Акцент робили на своїх слабких місцях, щоб відштовхуватися саме від своєї гри. Звісно, робили і аналіз суперників.

2. Головний фаворит чемпіонату – «Хімік», це найбільш збалансована команда. Головні його конкуренти - «Сєвєродончанка» та «Орбіта». Боротьба буде непередбачувана, складно щось спрогнозувати. Багато чого вирішиться вже перший день, коли зустрінуться покаже, як проходитиме суперництво далі. Крім того, на триденній дистанції багато чого залежатиме від довжини «лави». Тут перевага у «Хіміка» та «Сєвєродончанки». У нас в цьому компоненті є відставання.

3.  Вважаю, що для нас він зручний. В перший день ми граємо з «Хіміком», де можемо попробувати свої сили: піде гра, чи ні. Зачепимо ми тут очки, чи ні – ключового значення немає. Другий момент: в перший день між собою грають «Сєвєродончанка» та «Орбіта», і вони, вважаю, розкриватимуть всі свої карти, показуватимуть свій максимум. Ми бачитимемо розклад сил та, можливо, скорегуємо свою думку відносно ігри наших наступних суперників, зокрема, у матчі з головним, гадаю, нашим конкурентом – «Орбітою», з якою гратимемо вже у другий день.

4. Ми дуже хочемо завоювати медалі. При певних обставинах ми зможемо цього досягти. Це залежатиме від того, як піде в нас гра. Як показали матчі 1-го етапу, ми можемо обіграти «Хімік» та програти «Кряжу»

5. В першу чергу, подача. Щоб максимально ускладнити ведення швидкою гри, на яку орієнтована та ж запорізька команда. Напевно, така ж задача стоїть перед нами і в матчі із «Сєвєродончанкою», де є досить досвідчені перші темпи. В цих поєдинках ми повинні вичавити з себе максимум, якщо хочемо чогось досягти.

 

До головного тренера ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» Ігора ФІЛІШТИНСЬКОГО додзвонитися не вдалося

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник