Суперліга. Перехідні матчі. Останній шанс для «Білозгара» та «Новатора»

22:50 | 10 июля 2020
Суперліга. Суперліга. Перехідні матчі.  Останній шанс для «Білозгара» та «Новатора»

Представники елітного дивізіону цілком реально можуть понизитися у класі 

 

Чемпіони та призери в усіх лігах уже визначені, проте залишається невирішеним не менш актуальне питання: хто зіграє в чемпіонатах жіночої і чоловічої Суперліги у наступному сезоні? Відповідь на нього, зокрема, мають дати і перехідні поєдинки, в яких срібні призери «вишки» - відповідно, ВК «Полтавчанка» і ВСК «МХП-Вінниця» борються за свій шанс у протистояннях з аутсайдерами елітного дивізіону – «Білозгар-Медуніверситетом» і «Новатором». При цьому надії останніх зберегти свою прописку серед найсильніших апріорі виглядали не надто переконливо…

 

У жінок перші два матчі серії, що триває до трьох перемог, уже відбулися. І завершилися не на користь представниць Вінниці, хоча ті грали на домашньому майданчику. Та суперницям було байдуже. Принаймні, свою націленість не доводити суперечку до п’яти «побачень» вони виказали досить красномовно вже в дебюті першої гри. Завдяки ейсам Ганни Важинської та потужним ударам Марини Гулько, полтавчанки одразу ж створили непоганий гандикап і зберегли його досить упевнено – 25:16.

 

Однак надалі граючий тренер вінничанок Юлія Якушева, за допомоги Тетяни Машковської, налагодила продуктивні дії на блоках, а «гармата» Валерії Якушевої (загалом набрала 29 очок) запрацювала з фактично ідеальною ефективністю. Тож «Білозгар-Медуніверситет» спромігся перехопити ініціативу – 25:22 і 25:21.

 

Черга вносити термінові корективи у власні дії перейшла до волейболісток Полтави, і вони зуміли зробити це якнайкращим чином. У четвертому сеті Єлизавета Марченко, Тетяна Музиченко (у підсумку записали до свого активу по 16 очок), Катерина Слинько (11 очок) і та ж Важинська (14 очок) захист опоненток просто знищили – 25:11. А потім не дозволили собі розслабитися й у вирішальному тай-брейку – 15:12. Таким чином, ВК «Полтавчанка» вирвала дорогоцінну перемогу – 3:2.

 

Наступного дня вінничанки прагнули будь-що взяти реванш. Вони поліпшили якість подач і самовіддано боролися на блоках, що дозволило їм взяти стартовий сет – 25:21. Однак розвинути цей успіх підопічні Анатолія Воліченка господаркам паркету не дозволили. Попри старання родини Якушевих (Юлія записала на свій рахунок 18 очок, а Валерія – 20), гості успішно використовували помилки опоненток, яких було достатньо. І таки «видряпали» другу партію – 26:24. Вона ж бо стала переламною. Адже надалі Марченко, Музиченко і Важинська, котрим дещо несподівано вдало підіграла Вікторія Дабека, використовували свої моменти ефективно настільки, наскільки якраз вистачило до безсумнівної переваги своєї команди. Відповідно, 25:15, 25:22 – і загальний рахунок 3:1 наблизив ВК «Полтавчанка» до Суперліги на відстань ще лише однієї перемоги. Досягти її підопічні Анатолія Воліченка цілком реально можуть уже на власному майданчику 11-го чи, в разі потреби, 12-го липня. Втім, у волейболі недарма кажуть: поки в тебе залишається бодай один розіграш – ти ще не програв…

 

Тих же 11-12 липня у Хмельницькому місцевий «Новатор» розпочне боротьбу за збереження прописки у чоловічій Суперлізі. Однак, на думку спеціалістів, шансів у нього небагато, оскільки протягом усього регулярного чемпіонату молоді підопічні Романа Ковальчука не спромоглися записати до свого активу бодай одну виграну партію! У той же час ВСК «МХП-Вінниця» ледь не виборов «золото» у вищій лізі, продемонструвавши у «Фіналі чотирьох» достатньо змістовний волейбол.

 

Та все ж і тут категорично щось прогнозувати – справа невдячна. Краще дочекаємося вирішальних ігор!

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник