Вітаємо Всеволода ВЕРЕМІЄНКА!

13:05 | 05 июня 2020
 Вітаємо Всеволода ВЕРЕМІЄНКА! Сьогодні знаний фахівець волейболу класичного і пляжного приймає поздоровлення із 75-річним ювілеєм     Всеволод Веремієнко – особистість у волейболі унікальна.  Вітаємо Всеволода ВЕРЕМІЄНКА!

Сьогодні знаний фахівець волейболу класичного і пляжного приймає поздоровлення із 75-річним ювілеєм 

   

Всеволод Веремієнко – особистість у волейболі унікальна. Адже він досяг значних успіхів не лише як гравець (чемпіон СРСР, володар Кубка європейських чемпіонів, переможець змагань Міжнародного Союзу залізничників), але і як наставник. Причому напрочуд вдало працював і з чоловічими командами, і з жіночими (в тому числі й за кордоном), і навіть з представниками пляжного волейболу. Один із моментів цієї роботи на піску сам Всеволод Володимирович згадує з особливими відчуттями. Мова йде про бронзовий злет української пари Павло Остапенко – Віталій Дідух на чемпіонаті світу U-19, що відбувся 2007 року у польському місті Місловіце…

 

«Ми стартували з кваліфікації і не були впевнені, що взагалі проб’ємося до основної сітки. Посудіть самі - з двадцяти команд тільки чотири потрапляли до фінальної частини! Тому я був дуже радий, що хлопці всього за два місяці тренувань після зального волейболу змогли підготуватися на такому рівні, що пройшли відбірковий турнір на одному диханні. Адже різниця між класичним і пляжним волейболом велетенська, особливо в кліматичних моментах - то шквал, то вітер, то спека... Наприклад, у матчі за третє місце нам довелося грати при температурі +34!

 

Підтримка місцевої команди у пляжному волейболі – це теж щось. Коли ми зустрілися у півфіналі зі збірною Польщі – нам протистояла не лише пара її спортсменів. Склалося враження, що їх підтримувала вся країна. Мої юні підопічні відчували величезний психологічний тиск. Але вони молодці – боролися відчайдушно й навіть мали хороший шанс вийти у фінал. Не вистачило одного точного удару, не пощастило…

 

Утім, я пишався характером своїх підопічних. Адже той факт, що позаду нас опинилися маститі волейболісти США, Австралії, Канади та інших потужних у «пляжці» країн, давав об’єктивний привід для гордості. Тож коли ми вибороли третє місце, я цілував хлопців і плакав. Адже це було найкраще досягнення в історії українського пляжного волейболу...»

 

Взагалі, безперечно, Заслужений тренер країни Всеволод Володимирович зробив значний внесок у розвиток українського волейболу – класичного і пляжного. Ним підготовлені десятки майстрів різних поколінь, які досягли високих досягнень на національному та міжнародному рівні. Однак на цьому універсальність ювіляра не вичерпалася – нині він ювелірно ж вправляється із коментуванням матчів різних волейбольних змагань на телеканалах Спорт-1 і Спорт-2, надаючи максимально виважену оцінку навіть найсуперечливішим моментам. Одним словом – справжній Маестро!

 

На знімку: 2007 р. Місловіце (Польща). Бронзові призери чемпіонату світу U-19 - Павло Остапенко, Всеволод Веремієнко, Віталій Дідух.

 

 

Колектив ФВУ щиро вітає Всеволода ВЕРЕМІЄНКА з ювілеєм і бажає йому щастя, здоров’я, вдачі та всіх благ! 

Источник