Вітаємо Угіса КРАСТІНЬША!

01:20 | 16 мая 2020
 Вітаємо Угіса КРАСТІНЬША! Сьогодні 50-річний ювілей відзначає головний тренер чоловічої збірної України та львівських «Барком-Кажанів»     Угіс Крастіньш… За дуже короткий термін цей латвійський спеціаліст став в Україні настільки своїм, що нині без нього просто неможливо уявити ні «Барком-Кажани», ні – тим більше – національну збірну.  Вітаємо Угіса КРАСТІНЬША!

Сьогодні 50-річний ювілей відзначає головний тренер чоловічої збірної України та львівських «Барком-Кажанів» 

   

Угіс Крастіньш… За дуже короткий термін цей латвійський спеціаліст став в Україні настільки своїм, що нині без нього просто неможливо уявити ні «Барком-Кажани», ні – тим більше – національну збірну. Адже за всю її історію саме Крастіньш найбільш прогресивно вклав у неї частку своєї душі, і фактично власними руками побудував той колектив, за який сьогодні, за його ж зізнанням, готовий віддати останню сорочку.

 

Це саме він запровадив у нашій збірній залізне правило: команда виграє і команда програє. Це саме йому належить крилата фраза: «По одному не вийде, а ось усі разом – зможемо!» Це саме він ніколи не виділяє окремих гравців: мовляв, цей відіграв - супер, а цей сьогодні був якийсь не такий. Бо вважає, що так просто не буває. На майданчику шість гравців. І навіть ті, які за його межами, також грають у конкретний момент. І тренерський штаб. Тому не може бути, що коли виграли, то хтось – король. Або всі, або ніхто!

 

Відповідно, не дивно, що саме з Угісом Вальдовичем на даний момент пов’язані найгучніші успіхи в історії чоловічої збірної України – тріумф у змаганнях Євроліги 2017 року та сьоме місце за підсумками досі пам’ятного всім нам Євро-2019. Як не дивно і те, що очолювані ним «Барком-Кажани» почергово відчули справжній смак «золота» чемпіонських медалей Суперліги, а також особливий присмак шампанського, яке гравці цієї львівської команди смакували із чаш почесних трофеїв – національних Кубка та Суперкубка.

 

Нещодавно Угіс Крастіньш зазначив, що націлений крокувати зі збірною України до нових гучних вершин. Крок за кроком, але неодмінно вперед і ще вище. Що ж, нехай ці та інші ваші мрії неодмінно збуваються, Ювіляре!

 

 

Колектив ФВУ щиро вітає Угіса КРАСТІНЬША 

і бажає йому щастя, здоров’я, вдачі та всіх благ! 

Источник