Суперліга. Плей-офф. «Фаворит» - в першій четвірці

11:25 | 31 марта 2014

В третьому матчі плей-офф (до двох перемог) чемпіонату України з волейболу «Фаворит» переміг «Барком-Кажани» 3:0 (25:16, 25:15, 25:12), виграв серію — 2:1 (2:3, 3:0, 3:0), та побореться за медалі.

 

Третя гра виявилася найшвидшою у протистоянні цих команд. Для порівняння можна сказати, що одночасно футболісти «Ворскли» розпочинали другий тайм у грі із «Говерлою», а волейболісти «Фаворита» лише починали гру з львів’янами (о 18:00). Та коли на стадіоні «Ворскла» пролунав фінальний свисток, лубенці — вже у третій партії — вели в рахунку 5:4.

У третьому матчі плей-офф луб енці мали найбільшу перевагу над своїми суперниками. Навіть, не зважаючи на те, що втратили майже десяток очок на власних подачах. Та в усьому іншому була фактично явна перевага. Особливо надійно працював блок «Фаворита», влучно атакували брати Сухиніни, Євген Бойко, Віталій Осадца, Станіслав Корнієнко, Ярослав Заїка. Результати кожної із трьох партій підтвердили — у статистичному вимірі — клас гри лубенців. Загальний результат за сумою очок у трьох партіях — 75:43. Тренер «Фаворита» Руслан Рубан кілька разів за ходом гри маневрував з ігровим складом команди, але ці маневри, на радість тренера, лише підсилювали гру наших земляків.

Таким чином, достроковий переможець регулярного чемпіонату України в Суперлізі «Фаворит»,, як це не дивно, останнім у хронологічному вимірі виборов право виступати у турнірі четвірки фіналістів.

Як відомо, першим учасником фінального квартету став «Хімпром», який пройшов плей-офф «автоматично» — через відмову брати участь у змаганнях ВНАУ (Вінниця). Другим фіналістом став «Локомотив» (Харків), який уже 21 березня виграв серію — 2:0 (3:1, 3:2) у своїх резервістів з «Локо-Експресу». Третім учасником четвірки кращих стала «Кримсода» (Красноперекопськ), яка 29 березня, ще до того як розпочалася гра в Полтаві, виграла свою серію плей-офф у чернігівського «Буревісника-ШВСМ» — 2:1 (3:2, 0:3, 3:0).

Таким чином, у першому колі четвірки фіналістів чемпіонату України з волейболу — вже наступного тижня в Полтаві (4-6 квітня) — гратимуть: «Фаворит» (Лубни), «Локомотив» (Харків), «Хімпром» (Суми) і «Кримсода» (Красноперекопськ).

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту «Полтавщина спорт»

Источник