Суперліга. Плей-офф. «Кримсода» здолала «Буревісник»

11:25 | 31 марта 2014

«Кримсода» перемогла в третьому матчі плей-офф «Буревісник-ШВСМ» з рахунком 3:0 та знов, як в минулі роки, побореться за медалі чемпіонату. На відміну від попереднього матчу в Запоріжжі, чернігівці чинили опір лише в третій парті, коли був в двох влучних ударах від локального успіху

 

«Кримсода» - «Буревісник-ШВСМ» - 3:0 (25:17, 25:18, 28:26). ВІДЕО

Кримсода: Дмитрієв, Мірошниченко, Добриця, Бондар, Шоркін (к), Беспалов; Попов (л), Петунін, Коваліков, Сидоренко. Тренер – Віктор Волк.

Буревісник: Борисенко, Резніков, Гладенко, Тевкун, Дєнін (к), Ніколайчук; Старченко (л), Педора (л), В.Скабін, Татаренко, Є.Скабін. Тренер – Микола Благодарний.

Судді: В.Босенко (Суми), В.Паєвський (Харків).

Тривалість матчу: 87 хв. (23+25+31)

Кращі гравці (версія ФВУ): Шоркін – Дєнін.

29 березня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАБ. 350 глядачів.

Рахунок серії – 2-1.

Перший матч – 3:2 (26:24, 21:25, 25:16, 19:25, 16:14).

Другий матч - 0:3 (21:25, 22:25, 20:25).

 

У другому матчі Віктор Волк вирішив освіжити склад: в діагоналі – замість Володимира Сидоренка Віталій Бондар, в «четвірці» - замість Юрія Петуніна 19-річний Олександр Мірошниченко. Микола Благодарний переможний склад, звісно, зберіг.

Перші два очки набрав «Буревісник»: зліт от Олександра Гладенка, помилка Дмитра Шоркіна в атаці. Далі 3:1 та 5:4 після зкидання Володимира Борисенка. Але до другої перерви після блокування Романа Добриці попереду вже була «Кримсода» - 8:6. Та продовжувала нарощувати перевагу завдяки діям на блоці того же Добриці – 12:7. «Буревісник» не міг налагодити прийом, а з ним і напад, не так ефективно, як напередодні діяв Володимир Тевкун. За таким змістом пройшла і кінцівка партії. 25:17.

Друга партія пройшло за сценарієм першої. Було відчутно, що чернігівців не вистачало фізично, компенсувати це емоційним запалом не вдавалося. Більш-менш рівний початок – 3:1, 7:5, а потім ривок 4:0, який завершився ударом «Буревісника» в сітку. 11:7. Далі - 16:8. Микола Благодарний змінив зв’язуючого – вийшов Євген Скабін, але це перелому не внесло: «Кримсода» контролювала хід подій. 25:17.

Третя партія - останній шанс. Напевно так мотивувалися чернігівські волейболісти, виходячи на майданчик. І вони дали бій супернику. Тут вже напружена боротьба була від початку до кінця – до другої технічної перерви з невеличкою перевагою «Буревісника». Перевага номінальних гостей завдяки діям на блоці сягала трьох очок – 12:9. Більшого заробити не змогли, після другого тайм-ауту в кінцівці лідирували вже підопічні Віктора Волка – ті ж одне-два очки. Коли «Буревісник» зрівняв рахунок (20:20), наставник «Кримсоди» взяв перерву. Петунін, який в третій партії замінив Мірошниченка, потужним пострілом з «четвірки» вивів свою команду вперед, а потім Тевкун не зміг обіграти блок Добриця – Петунін. «Буревісник» наздогнав, повернувши боржок Петуніну. 23:23. Далі чотири матчболи у «Кримсоди», останній з яких все ж таки був реалізуваний, незважаючи на відчайдушний супротив чернігівців. Останні два удари зробив Володимир Сидоренко, який в кінцівці діяв безпомилково.

28:26 та 3:0 – «Кримсода» перейшла в розряд вишукувачів нагород чемпіонату.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник