Суперліга. Плей-офф. «Фаворит» зрівняв рахунок у серії

09:10 | 29 марта 2014

Лубенський «Фаворит» переміг команду «Барком-Кажани» (Львів) 3:0 у другому матчі плей-офф та зрівняв  рахунок у серії до двох перемог (1-1). У першому матчі суперників, нагадаємо, лубенці сенсаційно програли у Львові — 2:3.

 

 

У матчі-відповіді волейболісти «Фавориту» діяли набагато активніше і впевненіше, ніж у першій грі. Глядачі звернули увагу, що цього разу — у перших двох партіях — «Фаворит» розпочинав гру, як кажуть, не напружуючись. Тому львів’яни спочатку гідно протистояли господарям майданчику. У принципі, перша і друга партії були «написані», мовби під копірку. На перші технічні перерви суперники йшли за рахунку 8:7 і 8:6 на користь лубенців, а вже на другі технічні перерви — за однакового рахунку — по 16:13. А вже потім — у заключних частинах партій — «Фаворит» стрімко виходив уперед. На цих ігрових відрізках наші земляки починали демонструвати практично безпомилкову гру. Бездоганно лубенці діяли на блоці і влучно пробивали блок львів’ян в атаках у виконанні Віталія Сухініна, Юрія Паласюка, Станіслава Корнієнка. У підсумку, перша партія завершилася з перевагою «Фаворита» у 7 очок (25:18), а друга — зі ще більшою перевагою — у 9 балів (25:16).

Початок третьої партії був за львів’янами, які повели в рахунку — 6:3, після чого тренер «Фаворита» Руслан Рубан узяв тайм-аут. Він гарно подіяв на його підопічних і через кілька хвилин уже лубенці вели в рахунку — 7:6, після чого тепер уже тренер «кажанів» змушений був узяти тайм-аут. На першу технічну перерву цієї партії суперники знову — втретє поспіль у цьому матчі — пішли за переваги господарів — 8:7. Здавалося, що львів’яни налаштовані дати справжній бій — їм навіть пощастило вирівняти становище (11:11). Та саме у цей момент «Фаворит» остаточно переломив хід третьої партії. Наступні п’ять хвилин наші земляки діяли бездоганно, і рахунок став 18:11 на їхню користь. Руслан Рубан здійснив експеримент зі складом, чим скористалися львів’яни, які наблизилися до господарів майданчика на 4 очка (19:15). У цей момент Ярослав Заїка своїми активними діями в атаці збільшив рахунок до 23:17. А на заключну подачу у виконанні гравців «Фаворита» вийшов наймолодший гравець української Суперліги — 14-річний полтавець Євген Політько. Він, можна відзначити, й поставив переможну крапку у цьому матчі.

29 березня, відбудеться вирішальний, третій матч серії плей-офф (до двох перемог) «Фаворит» — «Барком-Кажани», який розпочнеться у залі ПЗМС о 18 годині.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту «Полтавщина спорт»

Источник