Шановна волейбольна громада!

09:35 | 16 марта 2020
 Шановна волейбольна громада!

 

   

У зв’язку з пандемією коронавірусу та згідно постанови Кабінету Міністрів від 11 березня поточного року про запобігання його поширенню на території України, на своєму засіданні 12 березня Виконком ФВУ, зокрема, прийняв рішення про проведення найближчих матчів чемпіонату Суперліги серед жіночих і чоловічих команд, а також у чоловічій вищій лізі, без глядачів, тобто, за порожніх трибун. Разом із тим члени Виконкому вирішили перенести на невизначений термін матчі чемпіонату України «Дитяча ліга» серед юнаків та дівчат усіх вікових категорій.

 

Паралельно Директорат ГО ФВУ повідомив, що матчі фінального етапу чемпіонату України серед чоловічих команд ІІ ліги відбудуться у Полтаві 9-12 квітня замість раніше запланованих термінів 26-29 березня; матчі фінального етапу чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги за 5-8 місця відбудуться у Миколаєві 10-12 квітня замість раніше запланованих термінів 26-29 березня, а матчі за 9-12 місця відбудуться у Луцьку 10-12 квітня замість раніше запланованих термінів 26-29 березня в Ірпені (Київська область); матчі фінального етапу чемпіонату України серед чоловічих команд першої ліги відбудуться у м. Городок (Хмельницька область) 2-5 квітня замість раніше запланованих термінів 19-22 березня.

 

Тобто, в усіх вищезазначених випадках ГО ФВУ діяла згідно Регламенту, а також згідно відповідних рішень Кабінету Міністрів України та профільного Міністерства. Однак деякі ЗМІ та інтернет-сайти, напряму пов’язані з окремими волейбольними клубами, в силу неповного розуміння наведеної інформації чи просто через небажання сприйняти її адекватно, розповсюдили власну інформацію, що, мовляв, рішення щодо проведення, зокрема, матчів заключних турів І етапу чемпіонату України у жіночій Суперлізі має бути прийнято на ще одному засіданні Виконкому ФВУ, нібито запланованому на 16 березня. Це не є правдою. Відповідно, вважаємо за необхідне заявити, що достовірна інформація стосовно можливих змін у календарях чемпіонатів усіх ліг, і жіночої Суперліги – в тому числі, може бути опублікована винятково на офіційному сайті ФВУ. Будь-які інші джерела, на жаль, можуть надати недостовірну інформацію, котра викликає у волейбольних колах непорозуміння чи навіть панічні настрої.

 

Тож закликаємо спортивну громаду поставитися до непростої, насправді, поточної ситуації в українському волейболі через пандемію коронавірусу з належним розумінням і не сприймати та не розповсюджувати інформацію із сумнівних джерел!

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник