Суперліга (жінки). 16-й тур. «Прометей» - достроково перший!

23:50 | 14 марта 2020
Суперліга (жінки). Суперліга (жінки). 16-й тур.  «Прометей» - достроково перший!

А інтрига боротьби за 3-4 позиції досягла максимального ступеня 

 

Звітний тур, що вимушено відбувся за порожніх трибун, визначив дострокового переможця у регулярному чемпіонаті. Певно, таки справді заслуженого, оскільки його тривалий змагальний шлях СК «Прометей» провів досить упевнено, і нині абсолютно безжально поквитався зі своїм кривдником – «Поліссям-ЖДУ», яке напередодні Нового року оформило першу і незмінну поки одиничку у графі поразок кам’янчанок. 

А ось «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» можливість достроково забронювати за собою третій підсумковий рядок не використала…

 

 

«ХІМІК» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»
3:0 (25:19, 25:13, 25:14)
3:0 (25:15, 25:13, 25:10)

 

«Хімік» завершив цей тур раніше за останніх, і зробив це на впевненій переможній хвилі. Попри те, що наставник Євген Ніколаєв дав можливість досхочу награтися абсолютно всім своїм підопічним, їхня перевага над суперницями також вийшла абсолютною. Достатньо зауважити, що в першому матчі южненки за кількістю чисто набраних очок переважили суперниць майже вдвічі, а в наступному – більше ніж вдвічі. При цьому відзначилися фактично всі, за винятком ліберо.

 

Таким чином, діючий чемпіон свою справу зробив швидко, і з нетерпінням очікував повідомлень із Кам’янського. Адже саме там вирішувалося - ще матиме у наступному турі очне протистояння «Хіміка» із «СК Прометей» якесь турнірне значення, чи вже ні…

 


СК «ПРОМЕТЕЙ» - «ПОЛІССЯ-ЖДУ»
3:0 (25:13, 25:17, 25:10)
3:0 (25:21, 25:12, 25:19)

 

…Виявилося, що вже жодного. Підопічні Андрія Романовича (на фото) обидва поєдинки провели на завидному куражі, з очевидним бажанням довести, що та сама вищезгадана їхня поразка від житомирянок стала більше випадковістю, ніж закономірністю. І це їм вдалося…

 

Щоправда, тренерський штаб «Полісся-ЖДУ» після двобою дав зрозуміти, що до Кам’янського команда прибула з певними кадровими проблемами, а тут ще й дуже швидко прикру травму отримала Анна Шумейко. Відповідно, попри очевидні старання діяти у звичній для себе мобільній й агресивній манері, гостям це вдавалося вкрай рідко. Тим більше, господарки майданчику добре «цементували» чужі атаки блоками (у цьому компоненті їхня перевага виявилася дуже відчутною – 17:5), і відсоток реалізації головного бомбардира Дар’ї Буткевич вийшов дуже скромним.

 

У другому матчі житомирянки спромоглися скласти більш серйозну конкуренцію, і в Буткевич (набрала 13 очок) все виходило ліпше. Але й тільки. Адже кам’янчанки концентрації не втрачали, а ще у них в ударі виявилися Катерина Дудник (набрала 18 очок) і Діана Карпець (14 очок).

 

Таким чином, СК «Прометей» достроково забезпечив собі в «регулярці» перше місце, і його наступне протистояння з «Хіміком» матиме вже тільки принциповий стимул. А ось «Полісся-ЖДУ» ще доведеться добряче постаратися, щоби не опуститися нижче четвертої позиції…

 


«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ»
0:3 (23:25, 17:25, 22:25)
3:1 (16:25, 25:12, 25:22, 25:23)

 

Дві перемоги майже гарантували б «Галичанці-ТНЕУ-ГАДЗ» дострокове третє місце в таблиці (адже в останніх матчах вона гратиме з відвертим аутсайдером – «Білозгар-Медуніверситетом»), однак у Луцьку тернопільська «бригада» натрапила на дуже серйозний опір місцевої команди. І, зрештою, після чотирьох поспіль виграних сетів, три наступних примудрилася програти. А разом із тим – і другий матч.

 

Відповідно, хоча підопічні Віктора Туркули все одно мають найліпші шанси фінішувати у регулярному чемпіонаті третіми, тепер не все залежить від них самих. Що, як на справжнє диво сподобиться те ж «Полісся-ЖДУ»?..

 


«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»
3:0 (30:28, 25:23, 25:15)
3:0 (25:11, 25:15, 25:10)

 

Хоч і не без складнощів, але у протистоянні з одним із аутсайдерів «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» все ж здобула дві дуже важливі перемоги. Важко сказати, що завадило підопічним Гарія Єгіазарова одразу ж заграти в тому режимі, в якому вони відіграли чотири останні партії, де мали колосальну перевагу. І ця сама ігрова нестабільність дуже непокоїть шанувальників запорізької команди напередодні її вирішальних поєдинків у «регулярці». Адже спочатку на неї очікує, очевидно, непростий вояж до Рівного, а потім – домашній «бойовичок» (за порожніх трибун) із «Поліссям-ЖДУ». Схоже, саме у ньому й вирішиться доля останньої путівки до провідного квартету, який продовжить боротьбу безпосередньо за нагороди чемпіонату…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник