Микола БЛАГОДАРНИЙ: «Перемога була у нас в руках, але ми самі ії віддали»

10:40 | 26 марта 2014

Головний тренер СВК «Буревісник-ШВСМ» Микола БЛАГОДАРНИЙ відповів на питання прес-служби ФВУ за підсумками першого матчу плей-офф, в якому чернігівська команда лише в п’яти сетах поступилася «Кримсоді».

 

- Можу сказати, що ми впустили перемогу в цьому матчі.

Розпочали середнє – напевно, «перегоріли». Але могли виграти першу партію – трохи не пощастило. Забій Олексій Дєнін м’яч, який переходить, все могло б скластися по-іншому.

Другу партію розпочали теж невдало - програвали до шести очок. Перелом вніс наймолодшій гравець команди Богдан Татаренко, який своєю подачею вибив суперника з прийому. В третій партії знов виникли проблеми на прийомі, і в одній розстановці ми програли вісім м’ячів, що визначило підсумок. В четвертій - ми знов спочатку відставали, але все ж таки виграли. На тай-брейку поступалися 0:4, перейшли вже 8:5. Потім вели 13:10. Тим не менш, на більше-менше програли.

Нажаль попливли обидва ліберо – Андрій Педора та Олександр Старченко. І ця проблема з ліберо у нас стоїть вже не перший рік. В захисті хлопці беруть старанністю, ось відчуття м’яча як не було, так і немає.

Тим не менш, не можу не відзначити, що за рівнем гри, за накалом, за самовіддачею, за красотою та видовищністю, нарешті за емоціями, який він викликав, це кращий поєдинок за ті сім років, що я працюю в Чернігові.

- Нажаль для вас, результат підкачав…

- Так і є (розчаровано). Майже двоє суток не міг відійти від цього матчу, від несправедливості того, що відбулося. Адже ми заслужили перемогу. Кілька безглуздих помилок в прийомі звели нанівець наші зусилля. Перемога була у нас в руках, але ми самі ії віддали, і це при тому, що за забезпеченістю ми поступаємося «Кримсоді», напевно, раз в двадцять.

А питання фінансування для нас це й питання, пов’язані із загальним станом волейболістів. Дрібні травми, звичайне недоїдання. Звідси і втома.

Нажаль, не змогли порадувати глядачів, які вщерть заполонили ігровий зал – такої кількості вболівальників на волейболі в Чернігові мені складно згадати. Вони не просто дивляться волейбол, вони переживають, підтримують, причому не тільки в цьому матчі - упродовж всього сезону. Від імені гравців та тренерського складу хочу подякувати за це чернігівським вболівальникам.

Взагалі-то парадоксальний матч вийшов: ми виграли ті партії, які повинні були програти, але поступилися там, де повинні були перемагати.

- Ви говорили, багато чого визначила гра на прийомі. Що говорить про це статистика, яку веде один з тренерів команди?

- Дійсно, суперник нас повністю переграв нас на прийомі.  У «Кримсоди» на 13 ейсів та 9 прийомів без атаки прийшлося 13 помилок, у нас показники відповідно такі: 7, 10 та 19. Таким чином, одинадцять пунктів ми їм програли у співвідношенні прийом-подача. Прийом провалили всі волейболісти – загальний показник 36% позитивного прийому.

Наш основний подаючий Тевкун лише один раз лишив суперника можливості для першої атаки та ще й допустив п’ять помилок. В той час, як у складі «Кримсоди» Роман Добриця в кожній партії серіями подач предметно вибивав нас з прийому, у підсумку ці серії внесли вирішальний внесок в перемогу кримської команди.

Кращим снайпером в команді став Володимир Тевкун, який приніс 28 очок, двадцять п’ять з яких у нападі (при 47-ми спробах). П"ятнадцять очок в активі Артура Супруненка.

Не спрацював наш головний козир - гра першим темпом. З 22-х ударів  було забито шість м’ячів, допущено шість помилок. Для нас це дуже слабкий показник.

Якщо говорити про інші компоненти, на блоці була рівність – 16 проти 16-ти (п’ять на рахунку Гладенка), а ось за рахунок атаки ми набрали на п’ять очок більше – 55 проти 50-ти. Своїх помилок у нас було на дві більше – 27 проти 25-ти. В захисті та страховці ми підняли двадцять п’ять м’ячів, і десять разів після цього у нас була результативна контратака. За рахунок цього ми й чинили опір супернику.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник