«Дитяча ліга»: визначилися чергові фіналісти

07:20 | 29 февраля 2020
«Дитяча ліга»:  визначилися чергові фіналісти Лауреатами стали колективи, від яких подібного досягнення очікувалося найбільше   Наприкінці лютого аж у п’ятьох українських містах вирували чергові волейбольні пристрасті чемпіонату. «Дитяча ліга»:  визначилися чергові фіналісти

Лауреатами стали колективи, від яких подібного досягнення очікувалося найбільше 

 

Наприкінці лютого аж у п’ятьох українських містах вирували чергові волейбольні пристрасті чемпіонату. За їхніми підсумками у більшості вікових категорій сформувалися групи найсильніших, котрі надалі поведуть боротьбу вже безпосередньо за медалі змагань…

 

Дотримуючись гендерної рівності, дівчаток уперед не пропускаємо. Тим більше, що найбільш «ранніми», дограючи 2-й тур, виявилися юнаки 2007 р. н., які 19-22 лютого гатилися «стінка на стінку» у Вінниці. Розгрібаючи «куряву» цієї битви, розпочнемо з найнижчих у турнірній таблиці, котрі боролися не гірше за інших, однак набрали тільки по 2 очка. Та все ж, черкасці (КДЮСШ №1), вигравши у п’яти іграх лише дві партії, опинилися на останньому десятому місці, тоді як полтавці (КЗ ЗОШ І-ІІІ ст.), вигравши цілу гру – на дев’ятому.

 

Далі йдуть аж четверо «одноосібників», які випередили один одного на один-два пункти і посіли, відповідно, 8-ме, 7-ме, 6-те і 5-те місця. Це ДЮСШ №13 (Київ) – 3 очки, ДЮСШ (Острог, Рівненська обл.) – 5 очок, Закарпатська ДЮСШ (Ужгород) – 7 очок і КДЮСШ (Новомосковськ, Дніпропетровська обл.) – 8 очок.

 

У боротьбі за 3-є місце «заруба» сталася між КПНЗ КДЮСШ №2 із Чернігова та «Сокалем» з однойменного містечка на Львівщині, які набрали по 11 очок. Проте галичани, маючи на одну перемогу більше, таки випередили полісян.  

 

12 очок набрала збірна Вінницької області «Вінниччина» і здобула цілком заслужене 2-е місце. А її, у свою чергу, на 2 очки перевершили полтавці (КЗ СДЮСШОР №2), посівши не менш заслужене перше місце.

 

У Світловодську, що на Кіровоградщині, змагалися дівчатка чотирьох колективів 2007 р. н. - КПНЗ ДЮСШ «Чернігів», КДЮСШ №1 із Черкас, ДЮСШ із Прилук (Чернігівська обл.) та господарки – «Дніпровські хвилі». Тут обійшлося без жодних коефіцієнтів: черкасчанки, з нулем очок, «залягли» на четвертому місці. Господарки, вигравши лише в аутсайдерок, із 3-ма очками просунулися на одну сходинку вище. 7 очок і, відповідно, друга позиція – у доробку представниць Чернігова. Нарешті, їхні землячки по області з Прилук (фото 1), вигравши у всіх і здобувши 8 очок, впевнено опанували перше місце.

 

В інших трьох містах мірялися силами юнаки і юнки 2005 р. н. У Коростені

 

збірна Житомирської області, з одним очком, втішитися останнім четвертим місцем. Із 3-ма очками на третьому місці опинилися полтавці (КЗ СДЮСШОР). На 2 очка їх випередила збірна Чернігова – у неї друга позиція. А неперевершені кияни (КСЛІ), вигравши в усіх «в суху», із 9-ма очками впевнено розташувалися на лідируючій позиції.

 

У Полтаві «стінка на стінку» гатилися між собою одразу вісім дівчачих команд. Найбільше тут не потрафило ДЮСШ із Первомайського, що на Харківщині – 0 очок і восьме місце. ДЮСШ ОП ЗАЕС з Енергодара (Запорізька обл.) і ХОВУФКС із Харкова, які набрали по 3 очки та ще й з однаковим співвідношенням партій, довелося визначати більш вдалого шляхом вираховування коефіцієнту забитих/пропущених м’ячів. Цей коефіцієнт виявився не на користь енергодарівок – у них сьоме місце, харків’янки – шості. На п’ятій же позиції, набравши 6 очок, фінішували волейболістки ДВК «Вікторія» із Канева (Черкаська обл.).

 

7 очок дало ДЮСШ «Орбіта-Спортінтернат» із Запоріжжя право на четверте місце, а 8 очок для КДЮСШ №2 із Кременчука – на третє. Тіснувато було і серед лідерського тандему, де столична ДЮСШ №5, набравши 10 балів, лише на одне очко відстала від полтавок із КЗ СДЮСШОР №2 (фото 2), в активі яких 11 очок.

 

І, нарешті, у Стриї на Львівщині сильнішого визначали інші чотири команди дівчаток 2005 р.н. Тут як лідери так і аутсайдери за результатами 2-го туру мали повне порозуміння – у них не сталося жодних змін. Так, команда КЛІПС із Костополя на Рівненщині, програвши начисто усім, посіла останнє місце. Збірна Житомирської області, обігравши лише аутсайдера, із 3-ма очками фінішувала третьою. Чернівецька ДЮСШ, маючи дві перемоги, стала другою. А господарки зі стрийської ДЮСШ, здобувши три перемоги, посіли перше місце…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник