Вища ліга (жінки). Анонс 5-го туру. Загадка четвертої путівки

01:20 | 28 февраля 2020
Вища ліга (жінки). Вища ліга (жінки). Анонс 5-го туру.  Загадка четвертої путівки

На останню перепустку до «Фіналу чотирьох» претендують троє конкурентів 

 

Після поєдинків минулого туру визначилися три команди, які достроково забезпечили собі місця у провідному квартеті, котрий на другому етапі чемпіонату поведе боротьбу безпосередньо за медалі. Це «Легенда-Wnet», «Аланта» і ВК «Полтавчанка». А ось хто складе їм компанію у майбутньому «Фіналі чотирьох» - питання риторичне…

 

Наразі лідирує столична команда, здобувши перемоги в усіх восьми поєдинках, а представники Дніпра і Полтави мають у пасиві по одній поразці. Відповідно, в анонсованих матчах їм належить визначити лише те, хто з них отримає право приймати ігри «Фіналу чотирьох» у домашніх турах. Тому, скоріш за все, вирішальним тут стане очне протистояння «Аланти» і ВК «Полтавчанка», що відбудеться 29 лютого у Полтаві. Що ж стосується «Легенди-Wnet», то її завдання апріорі виглядає простішим, оскільки, по-перше, вона свої матчі проведе пізніше – 6-8 березня, а по-друге, матиме у суперниках об’єктивно слабкіші колективи.

 

Щоправда, серед них є «Орбіта-Спортінтернат» та «Южанка-ДЮСШ №5-МВУФК-ЧДУ», які у вирішальному турі «регулярки» вестимуть боротьбу, так би мовити, за останнє місце під сонцем. Конкуренцію їм у суперечці за потрапляння до «Фіналу чотирьох» складає збірна Харківської області-КЗ «ХПКСП» ХОР, яка має на одну поразку менше і, при цьому, зустрічатиметься з опонентами із нижньої частини турнірної таблиці. Тому, відповідно, представницям Запоріжжя та Миколаєва лишається тільки сподіватися на бодай одну осічку волейболісток Харкова і, якщо це справді станеться, обов’язково долати всіх своїх суперниць, у тому числі й спортсменок «Легенди-Wnet». Зрозуміло, що розклад малоймовірний, проте, все ж, відмахуватися від нього наперед не варто.

 

Нарешті, хочеться ще раз подивитися на гру волейболісток збірної України U-16. Розпочали юні підопічні Олени Алєксєєвої бойовито, здобувши на старті чемпіонату дві перемоги поспіль. Проте надалі щось пішло не найкращим чином і, зазнавши шістьох поразок поспіль, на даний момент збірниці перебувають у таблиці на десятому рядку серед 12 учасників. Чи ж зуміють вони, що називається, наостанок грюкнути дверима?..

 

Детальніше про календар матчів анонсованого туру можна дізнатися за наступним посиланням... 

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=23&PID=53

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник