Вища ліга (чоловіки). Анонс 5-го туру. Інтрига лідерського квартету

19:20 | 27 февраля 2020
Вища ліга (чоловіки). Вища ліга (чоловіки). Анонс 5-го туру.  Інтрига лідерського квартету

Боротьба за потрапляння до майбутнього «Фіналу чотирьох» набуває особливої непередбачуваності 

 

28 лютого поєдинком «Політехнік-Одеса» - «ШВСМ-СумДУ» стартує тур, у програмі якого є ще кілька досить цікавих і важливих поєдинків. Оскільки чемпіонат потроху вирулює на стадію, де у боротьбі за потрапляння до провідної четвірки дуже суттєве значення може мати кожне набране очко, то напрочуд важливими стають, насамперед, очні протистояння основних претендентів на участь у «Фіналі чотирьох». Відповідно, нині особливої уваги набувають ігри за участю одеської команди, яка, до речі, прийматиме принципових суперників у рідному залі СК СКА…

 

Попри те, що на даний момент «ШВСМ-СумДУ» перебуває у таблиці на малоприємній десятій позиції, насправді цей колектив ще нічого не втратив. Адже три поразки після шести матчів – показник не катастрофічний, і успішна участь підопічних Володимира Бабкова в анонсованому турі може одразу ж підняти їх до числа четвірки поточних лідерів. Утім, зробити це сумчанам буде вкрай складно, оскільки, крім принципової дуелі з волейболістами «Політехніка-Одеса», на них очікує ще й поєдинок з одним із головних претендентів на «золото» в усьому чемпіонаті – СК «Прибилів».

 

Ця команда стартувала дуже потужно і, попри першу поразку в сезоні у минулому турі від ВК «Бахмут-ШВСМ» (2:3), продовжує залишатися одноосібним лідером.  Щоправда, тепер уже не беззаперечним, оскільки у графі поразок має таку ж одиничку, як і ДСО-ТНЕУ та той же «Бахмут-ШВСМ». А тут, крім вищезазначеної дуелі з «ШВСМ-СумДУ», на колектив із Тлумача очікує ще й поєдинок із «Політехніком-Одеса», який справедливо вважається центральним в усьому турі. Підстава для цього статусу є зрозумілою: якщо СК «Прибилів» навіть у випадку двох поразок катастрофічно низько в таблиці не опуститься, то для представника «Перлини біля моря» (який раніше у шести матчах зазнав двох поразок) подібна невдача може стати фатальною вже в усьому чемпіонаті. Бо надолужувати згаяне підопічним Максима Пархоменка буде напрочуд складно, якщо взагалі реально. І, навпаки, дві перемоги у домашніх стінах одразу ж зроблять шанси «Політехніка-Одеса» на потрапляння до «Фіналу чотирьох» достатньо переконливими.  

 

Що ж до ДСО-ТНЕУ, то у програмі туру на нього очікують матчі в Харкові з місцевим «КЗ «ХПКСП» ХОР-Юракадемія-2» і ВК «Дніпро», які також не втратили надії зачепитися у таблиці принаймні за четверте місце. Щоправда, в обох випадках шанси тернопільської команди на успіх вважаються більш вагомими, оскільки вона має потужніший склад (який нещодавно підсилив ще й екс-бомбардир суперлігових «Житичів-ЖНАЕУ» Володимир Мірчев). Тож, не виключено, після цього туру саме вона очолить когорту поточних лідерів.

 

Амбітний «Бахмут-ШВСМ» на домашній арені Коледжу транспортної інфраструктури поміряється силами з «Олюртрансом» та «Хотинськими козаками». Попри непоганий потенціал, у нинішньому сезоні ці дві команди потужної гри не демонструють, хоча. звичайно ж, недооцінювати їх теж не варто.

 

Ну й, нарешті, солідну зацікавленість викликають матчі за участю «Булави», яка після семи матчів має в пасиві лише дві поразки. Зараз львів’яни зіграють із ВК «Дніпро» та «ХПКСП» ХОР-Юракадемія-2». І якщо підопічні Юрія Мальчицького виявляться спроможними на дві перемоги, то їхні шанси на потрапляння до «Фіналу чотирьох» також значно підвищаться…

 

Детальніше про календар матчів анонсованого туру можна дізнатися за наступним посиланням... 

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=16&PID=29

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник