«Дитяча ліга»: фаворити зберегли свої позиції

19:50 | 18 февраля 2020
«Дитяча ліга»:  фаворити зберегли свої позиції У стартових матчах після тривалої паузи здивувала лише дівоча збірна Вінницької області   Нарешті, після довготривалого очікування, поновилися змагання у «Дитячій лізі». «Дитяча ліга»:  фаворити зберегли свої позиції

У стартових матчах після тривалої паузи здивувала лише дівоча збірна Вінницької області 

 

Нарешті, після довготривалого очікування, поновилися змагання у «Дитячій лізі». Та якщо команди хлопців зійшлися вже у 3-му турі чемпіонату, то деякі дівочі «з’ясовували стосунки» ще в рамках 2-го…

 

Розпочався 3-й тур у Харкові, де вісім команд «старичків» 2003 р. н. добряче поспували нерви одна одній. Свідчення – мінімальний між ними очковий відрив. Розпочнемо знизу…

 

Як не впиралася збірна Житомирської області, вона, не здобувши жодної перемоги, залишилася на восьмому місці. Сьому позицію із 2-ма очками посіла закарпатська ОДЮСШ з Ужгорода, шосту (4 очки) - ДЮСШ «Колос» із Вільнянська (Запорізька обл.). На п’ятому місці із 6-ма очками, попри «домашні стіни», опинилася харківська ХДВУФК-№1 «Локомотив». Власне, як і їхні земляки - КЗ «ХПКСП» ХОР, котрі, набравши 7 очок, розмістилися на четвертій сходинці.

 

На 2 очка більше вибороли дві команди – ДЮСШ з Теребовлі (Тернопільська обл.) і запорізька «Мотор-ЗОДЮСШ». Їх розсудило співвідношення партій, яке виявилося на користь запоріжан.

 

Перше ж місце – 4 перемоги і 11 очок – «застовпила» за собою КСЛІ-1 з Києва (фото 1). Отже, тут сенсацій не сталося – саме у такому порядку розташувалася перша трійка і після 2-го туру...

 

Відсутність сенсацій зафіксували і матчі в Бахмуті (Донецька обл.) у цій же віковій хлопчачій категорії: КДЮСШ №1, де зустрічалися команда господарів, ВК «Решетилівка» - з Полтави і збірна Сум. Сумчани, які за результатами 2-го туру стали останніми, і тут не здобули жодного очка. Решетилівці, котрі в тій турнірній таблиці випередили їх на одну сходинку, зробили те ж саме і у Бахмуті. Ну, а господарі-бахмутці, вигравши у тих і у тих, очолили список.

 

А що ж дівчата? Звісно, грали і вони! Щоправда, десять команд 2004 р. н. у славному волейбольному Луцьку «добивали» свій 2-й тур. І тут, славлячи переможниць, розпочнемо з невдах, де не обійшлося без порівняння коефіцієнтів. Таким чином, у співвідношенні забитих/пропущених м’ячів, збірна Полтавської області лише на одну соту випередила ДЮСШ №1 з Миколаєва – у них 9-те і 10-те місця відповідно. Дівчата одеської СДЮШОР ім. Литвака, виборовши одне очко, одноосібно «почили на лаврах» 8-го місця.

 

А далі йде ривок одразу до 8 очок. Саме стільки здобули дві команди. Визначатися з місцями їм довелося за співвідношенням партій. Так на 7-му місці опинилася ДВК «Полісянка» з Житомира, на 6-му – збірна Херсонської області.

 

Лише за співвідношенням м’ячів довелося визначати позиції КЛІСП із Костополя (Рівненська обл.) та ДЮСШ №2 з Івано-Франківська. Тож перша із них посіла 4-те місце, друга – п’яте.

 

Що ж до рідних стін, то для лучанок з ОДЮСШ вони, враховуючи їхній потенціал, допомогли не вельми: 11 очок і 3-тє місце.

 

Одноосібно, як і лучанки, але вже 2-е і 1-е місця впевнено посіли, відповідно, «Спортліцей» із Білої Церкви (12 очок) та збірна Вінницької області, що базується у Калинівці (15 очок). До слова, вінничанки, за результатами стартового туру, мали лише третій показник…  

 

Натомість у Кременчуці, що на Полтавщині, чотири команди дівчаток 2006 р. н. фінішували згідно розташування у таблиці після 2-го туру. Тобто, вельми прогнозовано. Юнки з Лохвиці (все та ж Полтавська обл.) поступилися всім трьом командам-учасницям. «Спортінтернат-ОДЮСШ» із Запоріжжя (3 очки) опинився на 3-му місці. ДЮСШ з Ірпеня (6 очок) – на 2-му. Неперевершеними ж, перемігши усіх і набравши 9 очок із 9 можливих, стали господарки – СК «Нафтохімік» (фото 2).

 

Змагання продовжуються!

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник