Віктор МИХАЛЬЧУК: «Головна складова перемоги – це важкий труд гравців»

21:40 | 24 марта 2014

Головний тренер ВК «Барком-Кажани» Віктор МИХАЛЬЧУК відповів на питання прес-служби ФВУ за підсумками першого матчу плей-офф, в якому львівська команда переграла переможця регулярного чемпіонату «Фаворит» з рахунком 3:2.

 

- Вікторе Іллічу, судячи з відеотрансляції, ви достатньо емоційно сприйняли перемогу…

- Для цього були причини. Упродовж сезону у нас було небагато ігор, які принесли мені задоволення як тренеру – це перемоги над «Дніпром» на виїзді та над «Хімпромом» в одному з домашніх матчів. Решту часу нам нічим було похвастати. Це звісно давило на мене як тренера, не говорячи вже про гравців – їм ще складніше. Ця перемога дала можливість вирватися назовні внутрішнім відчуттям, внутрішній енергії. Дуже радий за гравців, в більшій степені мені за них було приємно. Вони стільки терпіли, працювали і нарешті перемогли. Неважливо з яким рахунком - важливо, що вони реалізувались. Це дорогого коштує.

- Які ж, на ваш погляд, складові цієї перемоги?

- Головна – це важкий труд гравців: підготовка, тренування, програші, знов тренування. Працюють гравці, працює тренерський штаб, а керівництво терпіть результат. Всім, безумовно, хотілось би кращого, але не завжди виходить так, як хочеться.

- На мій погляд, однієї з важливих складових перемоги «Баркому» стала гра на блоці. Як ви вважаєте?

- Так, згоден з вами, в більшій мірі це вдалося. Блок та загальна гра, я маю на увазі захист. Проблема в цьому компоненті проглядалася і в попередніх іграх. Є недоліки в індивідуальній техніці обробки м’яча. Буває, що зіграємо в підстраховці, але м’яч перелітає на бік суперника, і ми втрачаємо можливість для атаки.

- «Кажани» впевнено виграли третю партії, але в кінцівці четвертої програли. Чи не було побоювань, що команда психологічно не витримає напругу матчу…

- Ні, про це думав. В першій партії, вважаю, провалились, перед усім, психологічно, як раз через цю напругу. У другій партії десь в середині відірвалися, а в третій – впевнена перемога. Зазвичай, після цього слідує психологічний спад. Тому передбачав, що слідом за спадом буде знов підйом. Були такі надії.

- Що скажете про гру новачка команди Родіона Чміля?

- Він зіграв важливу роль в цій перемозі. Показав те, що ми від нього чекали.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник