Суперліга (чоловіки). Анонс 11-го туру. І знову «дербі»!

06:50 | 13 февраля 2020
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). Анонс 11-го туру.  І знову «дербі»!

У центрі уваги однозначно будуть два напрочуд принципових поєдинки у Вінниці 

 

Очні поєдинки земляків – це завжди додаткова інтрига та непередбачуваність. Як свідчить історія, які б поточні місця не посідали команди в таблиці, у «дербі» потенційно слабкіші цілком спроможні здолати принципового суперника, що називається, на характері та куражі. А що й того, й іншого на вінницькому майданчику буде вдосталь – можна не сумніватися! Тим більше, у таблиці «Серце Поділля» та ВК «МХП-Вінниця» рухаються фактично крок у крок…

 

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - ВК «МХП-ВІННИЦЯ»

Вінниця. СК ВНМУ

(15 лютого – початок о 14:00. 16 лютого – початок о 13:00)

 

У рамках 4-го туру нинішньої першості представники Вінничини продовжили традицію попередніх сезонів, обмінявшись виграшними «п’ятихатками». Тож їхні вболівальники та й уся волейбольна громада мають підозру, що ця традиція збережеться й в анонсованому турі. Адже нині суперники володіють приблизно рівним потенціалом, що, до речі, яскраво відображає їхнє поточне турнірне становище: як і «Барком-Кажани», вони мають після 20 поєдинків по 16 перемог. При цьому львівська команда лідирує лише завдяки більшої кількості набраних очок – 50, тоді як у «Серця Поділля» - 48, а у «МХП-Вінниця» - 47. Як бачимо, боротьба тут триває дуже запекла.

 

Також варто нагадати, що днями нинішні опоненти зустрічалися між собою у передфінальному турі Кубка України, і там знову не обійшлося без феєричної за своїм сценарієм «п’ятихатки»: поступаючись 0:2, підопічні Костянтина Рябухи спромоглися перехопити ігрову ініціативу та вирвати перемогу – 3:2…

 

 

«ЮРАКАДЕМІЯ» - «БАРКОМ-КАЖАНИ»

Харків. СК НЮУ

(15 лютого – початок о 12:00. 16 лютого – початок о 12:00)

 

Після невдачі у повторному поєдинку 1/8 фіналу Кубка ЄКВ підопічні Угіса Крастіньша, ймовірно, перебувають у не найкращому психологічному настрої. З іншого ж боку, та поразка цілком може стати для «кажанів» додатковим стимулюючим подразником. Тим більше, вони не мають права втрачати очки, оскільки можуть миттєво розпрощатися зі статусом поточного лідера чемпіонату.

 

Що ж до «Юракадемії», то після Нового року вона здобула кілька перемог, що називається, на характері, і нині на власному майданчику очевидно не проти розжитися принаймні ще однією.

 

Додамо лише, що в рамках 4-го туру поточного чемпіонату «Барком-Кажани» вдома переграли «Юракадемію» - 3:0 і 3:1…

 

 

«ЖИТИЧІ-ЖНАЕУ» - «ЛОКОМОТИВ»

Житомир. СК ЖДУ ім.Франка

(14 лютого – початок о 18:00. 15 лютого – початок о 12:00)

 

 

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - «НОВАТОР»

Чернігів. СК НУ«Чернігівський колегіум»

(14 лютого – початок о 18:00. 15 лютого – початок о 12:00)

 

Розпочнеться же тур поєдинками у Житомирі та Чернігові. І для кожного з їхніх учасників результати можуть мати суттєве турнірне значення. «Житичі-ЖНАЕУ», в разі подвійного успіху, отримають шанс упритул підтягнутися до тріо лідерів, «Локомотив» - до п’ятої позиції в таблиці, «Буревісник-ШВСМ» - заскочити в ній на сьоме місце, а «Новатор» - просто розжитися першими очками в чемпіонаті.

 

При цьому у житомирському двобої, на відміну від чернігівського, боротьба очікується значно серйознішою. Бо хоча в останніх турах «Житичі-ЖНАЕУ» демонструють досить якісну гру, плюс до того – у рамках 4-го туру в гостях здолали «Локомотив» двічі – 3:1 і 3:0, недооцінювати потенціал харківського колективу не варто. Євген Капаєв і компанія очевидно спроможні «вистрілити» принаймні в одному із двох матчів, тож на арені СК ЖДУ ім.Франка очікується ще та інтрига!

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник