Суперліга. Плей-офф. «Кажани» проти «Фавориту»: порядок б’є клас

23:25 | 22 марта 2014

Львівські «Кажани» піднесли справжню сенсацію, обігравши в п’яти сетах переможця регулярного чемпіонату лубенський «Фаворит». Програючи 0:1, вони перемогли в двох наступних, програли в четвертій, а потім вирвали тай-брейк з рахунком 15:13.

 

«Барком» - «Фаворит» - 3:2 (16:25, 25:19, 25:15, 22:25, 15:13)

Барком: Мельник (к), Пилипів, Ігнатеня, Багрій, Пришляк, Костюк; Медяник (л), Даць (л), Кадюк, Чміль, Флюнт. Тренер – Віктор Михальчук.

Фаворит: Д.Сухинін, Корнієнко, Осадца, Бойко (к), Паласюк, В.Сухинін; Гармаш (л), Берендєєв, Главчук, Щитков. Тренер – Руслан Рубан.

Судді: С.Гулька (Тернопіль), М.Мельник (Івано-Франковськ).

Тривалість матчу: 118 хв. (22+27+24+28+17).

Кращі гравці (версія ФВУ): Багрій – Паласюк.

21 березня. Львів. Палац спорту «Галичина». 750 глядачів.

Рахунок серії – 1:0.

Другий матч: Полтава, 28 березня.

 

Початок матчу пройшов з невеликою перевагою господарів. До першої перерви вони попереду 8:6. Але потім завдяки блоку nf міцним атакам Віталія Сухиніна та Станіслава Корнієнка лубенці зробили вирішальний відрив. 16:13, 21:16 – попереду «Фаворит». Кінцівку, яка проходила на подачі Юрія Паласюка, господарі взагалі провали 0:4. Отже перша партія за підопічними Руслана Рубана.

На початку другої партії з таким же рахунком провалився вже «Фаворит». Тарас Багрій відкрив рахунок і відправився подавати. В його активі ще й ейс, який завершив стартовий ривок «кажанів». Друге та третє очко набрав Сергій Пришляк – один раз міцним пострілом від блоку, другий – чітким ударом по місту, обігравши потрійний блок суперника. 4:0. Це відрив і став фундаментом перемоги львів’ян у другому сеті. Як не намагалися лубенські волейболісти переломити хід подій, у них нічого не виходило. На фініші – 25:19.

Відзначимо, що у другій партії Віктор Михальчук зробив дві заміни у стартовому складі – вийшли 207-сантіметровий Мар’ян Кадюк та досвідчений новачок Родіон Чміль, які відіграли до кінця матчу.

На початку четвертої партії команди відповідали ударом на удар. Після міцного пострілу Чміля відрив вперше сягнув двох очок (8:6), але на цьому господарі не зупинилися. На подачі Сергія Пришляка ще «+3». Всі три в активі Тараса Багрія – двічі в нападі та один на блоці, коли був закритий хід Станіславу Корнієнку. 11:6. Далі завдяки вправній грі в захисті та високій реалізації в нападі «кажани» тільки збільшували відрив. 14:7, 18:9, 21:11. І це в зустрічі першою та шостої команди регулярного чемпіонату. З таким розривом команди фінішували. 2:1 – попереду «Барком». Запахло сенсацією.

В четвертій партії спочатку лідирував «Фаворит». 8:4 – луб енці попереду після «блок-ауту» Корнієнка. Львів’яни наздогнали – 15:15, але в кінцівці «Фаворит» діяв надійніше та перевів гру на тай-брейк – 25:22.

На тай-брейку тривалий час лідирували волейболісти Полтавщини – 4:2, 7:5. Але завдяки діям на блоці та атакам Багрія та Чміля, «Барком» зробив вагому заявку на перемогу. 12:8. Тайм-аут Руслана Рубана, і за рахунок вдалій грі на сітці його підопічні скоротили відрив до мінімуму – 12:11. Чміль зупинив ривок суперника міцним блок-аутом – 13:11. Але Віталій Сухинін відповів тієї ж монетою – 13:12. Сергій Пришляк: матчбол – 14:12. Віктор Михальчук, рухаючись уздовж майданчику, насилу стримує емоції, які киплять всередині. Завжди емоційний Руслан Рубан навіть спокійніший в своїй жестикуляції. «Фаворит» відігрався, але той же Пришляк все ж таки поставив переможну крапку – 15:13.

3:2 – перша сенсація плей-офф. Але не скажеш, що перемога «Баркому» була випадковістю. Львів’яни ії заслужили, і тепер «Фавориту» треба буде прикласти максимум зусиль, щоб переламати хід серії. Другий і, якщо буде необхідно, третій матч відбудеться в Полтаві.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник