Вища ліга (жінки). 4-й тур. «Аланта» і «Полтавчанка» для конкурентів – не подарунок

20:20 | 26 января 2020
Вища ліга (жінки). Вища ліга (жінки). 4-й тур.  «Аланта» і «Полтавчанка» для конкурентів – не подарунок

Команди з Дніпра та Полтави впевнено «відшили» найближчих переслідувачів 

 

У Запоріжжі відбулися центральні поєдинки туру, в яких між собою «з’ясовували стосунки» найближчі переслідувачі одноосібного лідера – «Легенди-Wnet». Утім, насправді, очікуваної інтриги шанувальники волейболу там не дочекалися, оскільки «Аланта» та ВК «Полтавчанка», що називається, не залишили конкурентам жодних шансів…

 

Насамперед, більшого у рідних стінах очікували від місцевої «Орбіти-Спортінтернату». Але гідне суперництво у підопічних Віри Румянцевої вийшло лише проти волейболісток Полтави. Запоріжанки принаймні у двох сетах цілком могли схилити шальки терезів на свій бік, але у кульмінаційні моменти колектив Анатолія Воліченка відіграв точніше. Відповідно, «Полтавчанка» здобула перемогу – 3:0 (25:21, 27:25, 25:23), а наступного дня лише у стартовому сеті дала слабинку в протистоянні з «Южанкою-ДЮСШ №5-МВУФК-ЧДУ» - 3:1 (21:25, 25:15, 25:15, 25:14). У цьому матчі варто окремо відзначити атакуючий запал Марини Гулько та Катерини Важинської, які записали на свій рахунок, відповідно, 25 і 17 очок.

 

Ще більш впевнено проти спортсменок Запоріжжя та Миколаєва відіграли волейболістки «Аланти». Взагалі, у нинішньому сезоні підопічні Ольги Попович (Гостіщевої) помітно прогресують, тож їхня перевага над суперницями в усіх компонентах гри насправді не дивує. Тож лише зауважимо, що перемозі над «Южанкою-ДЮСШ №5-МВУФК-ЧДУ» - 3:0 (25:18, 25:17, 25:12) солідною мірою допомогли 16 очок Вікторії Мосціцької і 13 очок Валерії Соболь, а у поєдинку з «Орбітою-Спортінтернатом» - 3:0 (25:17, 25:15, 25:20) 17-ма очками відзначилася Дар’я Перетятько.

 

Отже, «Аланта» і ВК «Полтавчанка» напряму здолали найближчих переслідувачів у таблиці, солідно «відшили» їх, і на даний момент на одну перемогу і три очки випередили «Легенду-Wnet», яка свої матчі проведе 1-2 лютого у Львові. Щоправда, оскільки киянкам належить зустрітися з відвертими аутсайдерами чемпіонату, то, ймовірно, незабаром вони повернуть собі одноосібне лідерство.  

 

Невдачами ж колективів Запоріжжя та Миколаєва стовідсотково скористалася збірна Харківської області-КЗ «ХПКСП» ХОР, яка здобула дві впевнені перемоги у Харкові. Спочатку підопічні Ольги Ахлестіної, насамперед, за рахунок розважливіших колективних дій, не залишили шансів спортсменкам «Інваспорт-Метеора» - 3:0 (25:15, 25:18, 25:18), а потім здолали впертий опір дівчат «Київської області-Спортліцею» - 3:0 (27:25, 26:24, 25:12). Як бачимо, у двох стартових сетах підопічні Ольги Датій боролися на рівних і цілком могли завершити їх на власну користь. Можливо, не вистачило лідерського натхнення когось із основних виконавців, тоді як у харків’янок у потрібні моменти бомбардирську ініціативу на себе сміливо брала Діана Окоро, котра у підсумку відзначилася 17 разів.    

 

Таким чином, у таблиці збірна Харківської області-КЗ «ХПКСП» ХОР піднялася на четверте місце. А оскільки у заключному 5-му турі зустрічатися з трійкою лідерів їй не доведеться, то, цілком вірогідно, колектив Ольги Ахлестіної отримає змогу продовжити боротьбу безпосередньо за один із комплектів медалей.

 

Детальніше про матчі 4-го туру можна дізнатися за наступним посиланням…

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=23&PID=53

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник