Кубок України (жінки). 3-й етап. Обійшлося без несподіванок

08:35 | 18 января 2020
Кубок України (жінки). Кубок України (жінки). 3-й етап.  Обійшлося без несподіванок

До «Фіналу чотирьох» очікувано пробилися найсильніші на сьогодні команди Суперліги 

 

Якщо кому із шанувальників волейболу хотілося продовження сюрпризів і несподіванок, то перед фінальний кубковий етап ними не порадував. Свою перевагу над конкурентами довели ті, від кого цього найбільше й очікували – чотири поточні лідери чемпіонату Суперліги. Таким чином, «Фінал чотирьох» набуває особливої інтриги та непередбачуваності, і назвати його однозначного фаворита неможливо…

 

У групі Ж, матчі якої відбулися у Запоріжжі, найбільше цікавило питання: чи вже вийшла «Волинь-Університет-ОДЮСШ» на той рівень, який дозволив би їй на рівних конкурувати з очевидними фаворитами – минулосезонними фіналістами Кубка України «Хіміком» та «Орбітою-ЗНУ-ОДЮСШ»? Але, на жаль для вболівальників луцької команди, певні проблеми продовжують її переслідувати. Так, зокрема, через негаразди зі здоров’ям не змогла зіграти у цьому турі талановита Анна Артишук, а у стартовій партії першого поєдинку з «Хіміком» підвернула ногу та не змогла продовжити гру основна зв’язуюча волинянок Олена Рудик. Її функції вимушено довелося виконувати… ліберо Вікторії Савонік, тож той факт, що у другому та третьому сетах «Волинь-Університет-ОДЮСШ» набрала загалом лише 18 очок, а «Хімік» у підсумку легко переміг – 3:0 (25:19, 25:10, 25:8), не має дивувати.

 

Щоправда, наступного дня Рудик уже грала, і її команда спромоглася дати справжній бій господаркам туру. Завдяки дещо несподіваній бомбардирській націленості Наталії Луханіної (загалом набрала 17 очок), «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» без особливих складнощів виграла стартовий сет, але надалі, що називається, натрапила коса на камінь. Лучанки чіплялися за свій останній шанс із завидною відчайдушністю, і хоча добрих 13 разів напомилялися на прийомах, брали своє завдяки трішечки продуктивнішим діям в атаках. Вікторія Даньчак (набрала 12 очок) та Людмила Осачук (11 очок) точними ударами не дозволяли запоріжанкам суттєво відриватися у рахунку. А ще у другій партії вони допомогли відігратися за рахунку 19:23, і в третій – за рахунку 16:20, проте в обох випадках останнє слово залишалося за підопічними Гарія Єгіазарова – 3:0 (25:20, 26:24, 25:23).     

 

Оскільки ж паралельно єдиний представник вищої ліги на цій стадії змагань – ВК «Полтавчанка» - також не спромігся виграти у «Хіміка» та «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» хоча б партію (по 0:3), то команди з Южного та Запоріжжя достроково прокрокували до «Фіналу чотирьох».

 

Залишається додати, що заключного ігрового дня, коли вони зійшлися у принциповому протистоянні між собою, у складі «Хіміка» на повну відіграла досвідчений новачок – екс-гравець збірної України Ганна Кириченко (більш відома за прізвищем Лісєєнкова). У напрочуд напруженому поєдинку вона солідним чином допомогла своїй новій команді вирвати підсумкову перемогу – 3:1 (29:31, 25:22, 25:20, 25:14), записавши до власного активу 23 очки. Схоже, на другу половину сезону южненки отримали хороше підкріплення…

 

У квартеті групи Ж, який помірявся силами у Кам’янському, фаворити апріорі були очевидними – місцевий СК «Прометей» і тернопільська «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ». Але оскільки між собою вони зустрілися у перший день (тернопільчанки, в складі який варто окремо відзначити Марину Мазенко та Олександру Міленко) до останнього зберігали хороші шанси на успіх у стартовій партії, однак не скористалися ним і зазнали підсумкової поразки - 0:3 (23:25, 13:25, 15:25), то «Університет-ШВСМ» та «Білозгар-Медуніверситет» отримали нагоду зберігати інтригу до самого фінішу.

 

В очному протистоянні чернігівчанки, попри шалену бомбардирську активність лідера вінничанок Валерії Якушевої, котра набрала 37(!) очок, спромоглися видряпати перемогу – 3:2 (24:26, 25:22, 19:25, 25:23, 15:13). Допомогли 26 очок Ганни Жули, 24 очки Юлії Камінської та 15 очок Ольги Жули. Проте, таким чином, «Університет-ШВСМ» здобув 2 очка, а «Білозгар-Медуніверситет» - 1. Відповідно, попри їхні синхронні поразки другого ігрового дня (чернігівська команда отримала від «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» - 1:3, а вінницька – від СК «Прометей» - 0:3) ще не стали фатальними. Однак і заключного дня волейболістки Кам’янського і Тернополя засумніватися у своїй перевазі над конкурентами не дозволили. Підопічні Андрія Романовича та Віктора Туркули впевнено перемогли, відповідно, представниць Чернігова та Вінниці – по 3:0 і, таким чином, також за місяць зіграють у «Фіналі чотирьох».

 

Залишається додати, що півфінальні пари суперників стануть відомими під час жеребкування 27 січня, а господарем вирішального кубкового етапу стане те місто, яке запропонує найбільш найкращі умови для його проведення.

 

Детальніше про результати матчів можна дізнатися за наступним посиланням…

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=25&PID=48

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник