Суперліга. Плей-офф. «Кажани» проти «Фавориту»

09:10 | 21 марта 2014

Вдвічі краще (за очками) зігравши у другому колі, ніж у а першому, львівські «Кажани» зуміли уникнути зустрічі в першому раунді плей-офф з харківським «Локомотивом», але заробили зустріч з не менш достойним опонентом – «Фаворитом», який з великою перевагою переміг в регулярному чемпіонаті.  За класом та досвідом, звісно перевага у лубенських волейболістів, але відомо чимало випадків, коли порядок бив клас. Принаймні на своєму майданчику львів’яни можуть дати бій фавориту дуелі. Подробиці – далі.

 

ПРЕДСТАРТОВИЙ РОЗКЛАД

Полтавчани досить таки рівно, без явних перепадів, провели весь регулярний чемпіонат. Хоча, якщо в першому колі, колі були несподівані втрати у виді домашньої поразки від «Локо-Експресу», у другому - «Фаворит» собі такого не дозволив, до того ж, взявши адекватний реванш у «Хімпрому» - свого головного конкурента на цій стадії змагань. Три з чотирьох очок полтавчани втратили в одному турі – у виїзних матчах з «Буревісником». Тож «Фаворит» в повній мірі виправдовує свою назву в двобої з «Кажанами».

Дебютант Суперліги, звісно, добився чималого прогресу у другому колі, чому підтвердження перемоги над «Хімпромом» та над ВНАУ у Вінниці, але досвіду боротьби на такому рівні як плей-офф, команді явно не вистачатиме. Тут «кажанам» явно стане в нагоді досвідчений діагональний Родіон Чміль, який решту сезону грав в  Ізраїлі. Чи вплине кардинально його гра на результат, складно сказати, але букмекерські контори, якщо і приймають ставки на перемогу «Фавориту», роблять це формально – на цьому не заробиш. Але це лише прогнози, чи виправдуються вони, дізнаємося вже ввечері.

 

ДЕ ГРАЄМО?

Згідно схемі проведення перший матч був запланований у Львові, решта – в Полтаві. Але «Фаворит» вийшов з пропозицією зіграти всі матчі в Полтаві, взявши на себе додаткові витрати. «Барком» зі свого боку аналогічну пропозицію, на тих же умовах. У підсумку все було вирішено зберегти в рамках визначеного Федерацією календаря. Хто переможе, покаже гра, а те що у виграші залишаться і львівські, і полтавські вболівальники, це однозначно.

 

КОМЕНТАРІ

 

 

Віктор МИХАЛЬЧУК, головний тренер ВК «Барком-Кажани»:

- Останній перед двобоєм з «Фаворитом» поєдинок, в Красноперекопську вийшов доволі непоганим з нашого боку. Ми мали шанси перемогти в четвертій партії, але більш важливо те, що в певній степені порадувала якість дій. Також в цих матчах ми пробували деякі варіанти взаємодій з прицілом на найближчі матчі – щось вийшло, щось – ні.

Нещодавно ми запросили до лав команди досвідченого діагонального Родіона Чміля, який раніше грав в «Юракадемії». Це повинно поширити діапазон наших атакувальних дій, але Чмілю, звісно, буде потрібний час для адаптації.

- Отже ваша думка про «Фаворит», з яким «Барком» досить непогано зіграв у другому колі у Львові.

- Це грамотна команда, гравці з досвідом виступів в Суперлізі. Видно, що багато речей у грі прораховується. Детально ще суперника не розбирали.

- Судячи з результатів домашніх матчів, боротися з цією командою можливо?

- Ну побачимо. Як говорять, у кожної команди свої проблеми. Є певні задумки з приводу того, як боротися з «Фаворитом», але їх треба реалізувати на майданчику. Дуже важливим буде звести до мінімуму кількість своїх помилок, адже загальновідомо, що команда грає рівно настільки, наскільки йому дозволяє суперник, причому в усіх елементах, якщо говорити про волейбол.

- Які задачі ставите перед командою?

- Боротися за перемогу. Задачі треба вирішувати тут і зараз, не відкладаючи на наступний сезон, коли вже будуть інші розклади. Стоїть задача виграти найближчий матч, по-іншому неможна, грати «просто так» немає ніякого сенсу. А на майданчику ми вже шукатимемо шляхи до перемоги, перед гравцями будуть поставлені конкретні задачі. Від того, як вони їх виконають, можна судити про їх перспективи та команди в цілому.

- Можливо, «Баркому» буде простіше в психологічному плані через те, що медальні задачі перед ним не стоять, на відміну від «Фавориту»?

- Можливо і так. Тож буде добра психологічна перевірка для команди.

 

Руслан РУБАН, головний тренер СК «Фаворит»:

- Ваша думка про суперника?

- «Барком» непогана команда, якій нічого втрачати, ми ж приїхали до Львову фаворитами. Гадаю, що суперник діятиме розкуто, намагатимуться прикласти максимум зусиль, щоб добитися перемоги на своєму майданчику. До того ж львів’яни залучили до своїх лав досвідченого Родіона Чміля. Тож буде дуже нелегко. Останні два тижні ми непогано попрацювали фізично, тож ми поки що не на піку форми – його ми плануємо вже на матчі фінальної четвірки. Вважаю, що наша команда, навіть під навантаженням, можливо з деякими труднощами, але повинна проходити «Барком».

Хочу сказати ще про такий момент. Ми дуже незадоволені рішенням виконкому ФВУ про нову схему проведення другого етапу чемпіонату. Як на мене, все робиться під харківський «Локомотив». Мені незрозуміло, чого ми тратили кошти, тренувалися та грали, від 19 вересня до 15 березня? Щоб потім опинитися в рівному положенні з конкурентами, які в регулярному чемпіонаті зайняли місця нижче нас? Якщо б ми грали по раніше прийнятій схемі, мали б перевагу в двох турах плей-офф. А так ми ніяких дивідендів не отримали, крім проведення, у випадку проходження далі, одного фінального туру в Полтаві, що веде до додаткових матеріальних витрат з нашого боку.

- Чи задоволені станом команди на сьогоднішній день?

- В цілому так. Два основних гравця – зв’язуючий Віталій Осадца та діагональний Віталій Сухінін Травми, через які не грали в минулому турі з «Дніпром», до матчів готові. Тож гратимемо основним складом. Хлопці в цій непростій ситуації, яка склалася, тренуються дуже добре.

- Чого стоїть опасатися у львівському залі, чи конкретно від «Баркому» як команди?

- Коли граєш в чужому залі, зазвичай опасаєшся подачі команди-господаря, для якого зал є пристріляним. Вважаю, якщо впораємося з прийомом, перевага буде на нашому боці.

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

4 матчі: +0-4, партії – 2-12, очки – 0-12

Суперліга-2013/14 – 4 матчі: +0-4, партії – 2-12, очки – 0-12

Полтава – 0:3 (15:25, 19:25, 14:25), 0:3 (18:25, 15:25, 17:25)

Львів – 1:3 (15:25, 12:25, 25:21, 16:25), 1:3 (25:21, 17:25, 14:25, 20:25)

В сезоні-2013/14 команди вперше зустрілись між собою.

 

«Барком-Кажани». Сезон-2013/14. Матчі вдома

17 матчів:+7-10, партії – 29-32, очки – 21-30.

Суперліга. «Буревісник» - 1:3, 1:3, «ВНАУ» - 3:2, 1:3, «Кримсода» - 0:3, 1:3, «Фаворит» - 1:3, 1:3, «Хімпром» - 0:3, 3:0, «Дніпро» - 3:0, 3:0, «Локо-Експрес» - 3:0Т, 3:0Т.

Кубок. «Локо-Експрес» - 2:3, «Кримсода» - 0:3, «Олюртранс» (Луцк) – 3:0.

 

«Фаворит». Сезон-2013/14. Матчі на виїзді

14 матчів:+11-3, партії – 37-17, очки – 32-10.

«Кримсода» - 3:0, 3:2, «Хімпром» - 0:3, 2:3, «Дніпро» - 3:0, 3:0, «Барком» - 3:1, 3:1, «Локо-Експрес» - 3:0, 3:0, «Буревісник» - 3:2, 2:3, «ВНАУ» - 3:2, 3:0.

 

 МАТЧІ 2-ГО КОЛА

«Барком» - 14 матчів:+6-8, партії – 23-24, очки – 19-23.

«Фаворит» (д) - 1:3, 1:3, «Буревісник» (в) – 0:3, 0:3, «Хімпром» (д) - 0:3, 3:0, «ВНАУ» (в) – 3:0, 2:3, «Дніпро» (д) - 3:0, 3:0, «Локо-Експрес» (д) - 3:0 Т, 3:0 Т, «Кримсода» (в) – 0:3, 1:3

«Фаворит» - 14 матчів:+13-1, партії – 41-14, очки - 37-5.

«Барком» (в) - 3:1, 3:1, «Кримсода» (д) - 3:0, 3:0, «Локо-Експрес» (в) - 3:0, 3:0, «Буревісник» (в) - 3:2, 2:3, «Хімпром» (д) – 3:1, 3:2, «ВНАУ» (в) - 3:2, 3:0, «Фаворит» (д) – 3:1, 3:1.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник