Суперліга (жінки). 9-й тур. «Білозгар-Медуніверситет» залишив останню сходинку

21:50 | 11 января 2020
Суперліга (жінки). Суперліга (жінки). 9-й тур.  «Білозгар-Медуніверситет» залишив останню сходинку

Вінницька команда спромоглася розжитися важливим очком 

 

У заключному протистоянні туру зійшлися суперники з групи аутсайдерів чемпіонату. «Білозгар-Медуніверситет» плекав надію нарешті залишити останню сходинку у турнірній таблиці, а «Університет-ШВСМ» намагався ще більш міцно закріпитися на сьомій позиції. Зрештою, кожна команда досягла бажаного…

 

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»

2:3 (18:25, 25:18, 25:23, 20:25, 13:15)

1:3 (15:25, 23:25, 25:21, 23:25)

 

Поєдинки у Вінниці виявилися на рідкість бойовими і насправді рахунки в них цілком могли вийти іншими. Просто у кульмінаційні моменти чернігівчанки відіграли трішечки розважливіше.

 

У першій зустрічі «Університет-ШВСМ» розпочав потужніше, досить легко вигравши стартову партію. Натомість у двох наступних на повну задіяла свою «гармату» лідер господарок майданчику Валерія Якушева, яка загалом записала на свій рахунок 29 очок. І хто зна, чим би все завершилося, якби у гостей не «вистрілила» їхній основний бомбардир Ганна Жула, у чиєму послужному списку в підсумку нарахувалося 23 очки. Тож суперницям довелося з’ясовувати стосунки на тай-брейку. 

Там підопічні Володимира Жули двічі робили непогані відриви – 3:0 та 12:9, проте волейболісткам «Білозгар-Медуніверситету» вдавалося відіграватися – відповідно, 4:4 та 13:13. І все ж два вирішальних розіграші завершилися за чернігівчанками.

 

Сценарій повторного поєдинку багато в чому вийшов схожим на попередній, з тією лише різницею, що в атаках Валерії Якушевій на допомогу прийшла Тетяна Літвіновська (спортсменки набрали, відповідно, 22 і 12 очок), а Ганну Жулу добре підтримала Юлія Камінська – у них, відповідно, 18 і 16 очок. Захоплива боротьба знову цілком реально могла досягти тай-брейку, однак у кінцівці четвертої партії міцнішими нерви виявилися у гостей.

 

Утім, хоч як там було, а «Білозгар-Медуніверситет» здобув у цьому турі важливе очко, яке дозволило йому, за рахунок кращої різниці у партіях, потіснити на останню сходинку в таблиці «Регіну-МЕГУ-ОШВСМ». З огляду на це особливого значення набуває їхнє очне «побачення» у наступному турі, матчі якого заплановані на 24-25 січня у Рівному…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник