Кубок України (чоловіки). Анонс 3-го етапу. Загадка із вісьмома невідомими

21:35 | 08 января 2020
Кубок України (чоловіки). Кубок України (чоловіки). Анонс 3-го етапу.  Загадка із вісьмома невідомими

У чотирьох містах відбудуться поєдинки за потрапляння до передфінального раунду змагань 

 

10-12 січня у Бахмуті, Житомирі, Сумах та Полтаві буде проведено поєдинки, які визначать вісімку найсильніших команд у турнірі національного Кубка. Учасники відповідного раунду розподілилися у чотири групи (у трьох – по три команди, в одній – чотири), і до наступного етапу з кожної вийдуть по двоє найсильніших…

 

Що цікаво, на цій стадії змагань боротьбу за путівки до «Фіналу чотирьох» ведуть не лише команди Суперліги, але й вищої та навіть першої і другої! І хоча на перший погляд здається, що в анонсованих матчах суперлігівці матимуть очевидну перевагу, насправді не все так однозначно. Адже у попередніх раундах турніру деякі колективи виявили себе справжніми кубковими бійцями, які аж ніяк не бажають задовольнятися самою лише участю на стадії 3-го етапу. Тож, не виключено, сюрпризи продовжаться…

 

ГРУПА Л (матчі відбудуться у Бахмуті): «Юракадемія» (Харків), «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів), ВК «Політехнік-Одеса» (Одеса), ВК «Бахмут-ШВСМ» (Бахмут).

 

Схоже, це найбільш непередбачуваний квартет. Зрозуміло, що команди з Харкова та Чернігова, як представники Суперліги, апріорі мають статус фаворитів. Однак волейболісти Одеси у попередньому раунді спромоглися завдати поразки «Локомотиву» (3:0) і не приховують, що націлюються на золоті медалі у «вишці», а спортсмени «Бахмут-ШВСМ» прийматимуть суперників удома. Ці факти загально шанси дещо підрівнюють, тож «Юракадемії» та «Буревіснику-ШВСМ», аби виправдати сподівання своїх уболівальників, доведеться добряче постаратися.

 

 

ГРУПА М (матчі відбудуться у Житомирі): «Барком-Кажани» (Львів), «Житичі-ЖНАЕУ» (Житомир), «Епіцентр-Подоляни» (Городок, Хмельницька обл.).

 

Зрозуміло, що «Барком-Кажани» ставлять собі за мету не лише вихід на наступного етапу, але й здобуття чергового почесного трофею, а «Житичі-ЖНАЕУ», спромігшись днями здолати в рамках чемпіонату Суперліги досить міцний ВК «МХП-Вінниця», підтвердили намагання однозначно зіграти у кубковому «Фіналі чотирьох». Та й грають житомиряни у домашніх стінах із особливим піднесенням.

 

Проте варто відзначити, що в нинішньому сезоні «Епіцентр-Подоляни» досі не відчули гіркоти поразок як у чемпіонаті першої ліги, так і в попередніх кубкових баталіях! Скажете, не зустрічали досі гідних суперників? Що ж, колективи Львова та Житомира додаткових рекомендацій не потребують. Подивимося, як волейболісти з Городка відіграють проти очевидних фаворитів…

 

 

ГРУПА Н (матчі відбудуться у Сумах): «Серце Поділля» (Вінниця), ВК «Покуття» (Снятин), «ШВСМ-СумДУ» (Суми). 

 

Тут шанси «Серця Поділля» об’єктивно виглядають абсолютно безальтернативними, тим більше, вінницька команда ставить за мету виграти почесний трофей. Натомість ВК «Покуття», як і «Епіцентр-Подоляни», йдуть турнірною стежкою першої ліги без поразок, а на користь вищолігового «ШВСМ-СумДУ» свідчить фактор рідних стін. Тому нема сумнівів, що очне протистояння волейболістів Снятина та Сум набуває особливого значення, і хто в ньому візьме гору – питання риторичне…  

 

 

ГРУПА О (матчі відбудуться у Полтаві): ВК «МХП-Вінниця» (Тростянець), ВК «Нікополь» (Нікополь), ВК «Решетилівка» (Решетилівка, Полтавська обл.).

 

Ясна річ, що ВК «МХП-Вінниця» також цілком спроможний поборотися за тріумф у національному Кубку, проте в даному випадку жереб визначив йому у суперники лідерів, відповідно, першої та другої ліг. Тобто, колективи, де є яскраві виконавці і, головне, в яких присутній особливий колективний бійцівський дух. Тож «легкої прогулянки» представникам Тростянця годі й очікувати. Хоча, зрозуміло, скоріш за все долю однієї з двох путівок до наступного раунду турніру визначить результат очного поєдинку ВК «Нікополь» - ВК «Решетилівка».

 

Отже, прийдешнього уїк-енду волейбольна спільнота очікує вирішення такої собі загадки із вісьмома невідомими. Ну, а перемагають нехай справді найсильніші!

 

Детальніше про матчі 3-го раунду чоловічого Кубка України можна дізнатися за наступним посиланням…

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=20&PID=21

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник