«Дитяча ліга»: невже завинила лише «чортова дюжина»?

01:05 | 10 декабря 2019
«Дитяча ліга»:  невже завинила лише «чортова дюжина»?

Схоже, керівникам деяких спортшкіл не завадить звернути увагу на тонкощі нумерології 

 

В останні дні минулого тижня волинська столиця стала справжнім осередком дитячого волейбольного руху – тут одразу 12 команд (9 дівчачих і 3 хлопчачих) «гатилися» між собою у рамках 2-го туру змагань. І хоча паралельно не менш цікаві матчі відбувалися у Чернігові та Білій Церкві, розпочнемо саме з Луцька…

 

Серед хлопців 2005 р. н. успіх святкували господарі – луцька КДЮСШ №1, обігравши інших представників західної частини країни, набрали 6 очок і посіли перше місце. Львів’яни (ЛДЮСШ «Енергетик»), поступившись лише лучанам, із 3-ма очками стали другими. «Соколяни» ж, названі на честь свого містечка Сокаль на Львівщині, цього разу поступилися поступившись і лучанам, і львів’янам, тож отримали «нуль» і замкнули таблицю.

 

Дівочі команди 2006 р. н. у тому ж таки Луцьку створили суцільний волейбольний драйв. Щоправда, для дівчаток з лохвицької КДЮСШ (Полтавська обл.) цей самий драйв приніс лише смуток – всі п’ять ігор вони програли «в суху» і з нулем очок стали першими з кінця. Найближчі їхні сусідки по турнірній таблиці відірвалися від засмучених лохвинчанок аж на п’ять очок. Причому цими сусідками виявилося ціле тріо, тож довелося рахувати коефіцієнти. У підсумку, поділивши виграші на програші, «честь» опинитися на восьмій сходинці дісталася ірпінській ДЮСШ (Київська обл.), сьома – у «Спортінтернату-ОДЮСШ» із Запоріжжя, шоста – у ланівецької ОДЮСШ (Тернопільська обл.).

 

На одне очко від цієї трійки віддалилися дівчатка з Вінниці (МДЮСШ №3) – п’яте місце. Напевне, не у найкращому настрої, хоча із 8-ма очками і четвертим місцем, залишилися дівчатка з ОДЮСШ Луцька – не вельми, виходить, їм рідні стіни допомогли. Та й кременчужанок із СК «Нафтохімік», які у 1-му турі в такій же дев’ятикомандній «стінці на стінку» у Білій Церкві «порвали» усіх, варто припустити, теж не дуже потішило нинішнє третє місце з 9-ма очками.

 

На одне очко «нафтохімічок» обігнала команда чернівецької обласної ДЮСШ – друге місце. Ну, а тріумфаторками у Луцьку стали тернопілянки (ДЮСШ-ТНЕУ) – вигравши у всіх «в суху» та випередивши чернівчанок на 2 очка, вони злетіли на перше місце! (фото 1).

 

Тепер перенесемося з Луцька до ще одного осередку волейбольного життя цих днів – Чернігова. Тут протягом трьох днів «тузилися» вісім команд хлопців 2005 р. Хоча термін «тузилися» навряд чи підходить до представників бахмутського ДВУОР ім. С.Бубки, які примудрилися всім суперникам і не здобули бодай очка. Натомість за сьоме, шосте та п’яте місця спалахнула запаморочлива боротьба: у трьох команд – збірної Житомирської області, збірної Чернігова  і полтавської КЗ СДЮСШОР №2 – виявилося і по 3 очки набраних, і співвідношення виграних/програних партій однакове (2/6). Довелося ділити забиті на пропущені ними м’ячі. У підсумку вони й розташувалися знизу догори, як перелічені вище.

 

Інтрига у боротьбі за третє місце теж вийшла – бувай здоровий! Київська КСЛІ і харківська КЗ ХПКСП ХОР, набравши по 9 очок, також потребували додатково підрахунку. Щоправда, тут до поділу м’ячів не дійшло – лише партій. Бо у киян цей показник склав 2,3, а у харків’ян – 3. От їм третє місце і дісталося.

 

А от із визначенням другого та першого місць нічого ділити не довелося: збірна Херсонської області з Нової Каховки набрала 10 очок, а ДВУФК-МСДЮШОР із Дніпра – 11 очок.

 

Не менш запеклими, ніж у Чернігові, виявилися баталії юнаків 2004 р. н. у Білій Церкві, де зібралися дев’ять колективів. Ще більше, аніж у 1-му, не поталанило у 2-му турі юним киянам із ДЮСШ №13: якщо тоді вони «вигризли» хоча б одну перемогу, то зараз програли все дочиста – 0 очок і останнє, дев’яте, місце. Може, число їхньої школи поміняти? Може, в усьому винна негативна магія «чортової дюжини»? Хтозна…

 

Хоча, скоріш за все, причина невдач криється не у числах. Адже земляки «чортоводюжиних» із ДЮСШ №18 теж відіграли кепсько. Набравши 3 очки, як і хлопчаки з двох ДЮСШ під однаковим номером – 1 (перші - з манюсінького Жашківа, що на Черкащині, другі – із самих Черкас), вони постраждали ще й від гіршого коефіцієнту, що розставив відповідно перелічених суперників на восьме, сьоме та шосте місця.

 

Волейболісти Полтави із СДЮШОР №2, відірвавшись від вищезгаданого тріо на одне очко, одноосібно вмостились на 5-й позиції. Також одноосібно, здобувши на очко більше, на 4-у місці розташувався харківський «Локомотив». А от бронзовий призер туру відірвався від нього вже на добрих 7 очок. До речі, як і срібний, оскільки у них в активі набралося по 13 очок. Одним першим із них коефіцієнт визначив спортсменів чернігівської ДЮСШ, а другим – вихованців білоцерківської ДЮСШ №2.

 

Натомість у ще одних киян – із КСЛІ (фото 2) – у підсумку нарахувалося 15 очок. Відповідно, у них і перше місце. То, може, краще у назвах своїх закладів взагалі жодних цифр не мати? Може, саме це – вірний шлях до чемпіонських титулів?

 

Ми, звичайно, жартуємо, але у даному випадку дива нумерології справді змушують звернути на себе певну увагу…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник