Суперліга (чоловіки). 6-й тур. «Барком-Кажани» утримують одноосібне лідерство

22:35 | 07 декабря 2019
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). 6-й тур.  «Барком-Кажани» утримують одноосібне лідерство

Львів’яни показали, що до старту у Кубку ЄКВ підходять у хорошій формі  

 

Звітний тур за своїми результатами вийшов майже ідентичним попередньому – лише в одному матчі рахунок виявився не «сухим». В усіх же інших інтрига згасала у трьох партіях. Хоча, за часту, не без серйозної боротьби…

 

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «ЖИТИЧІ-ЖНАЕУ»

3:1 (25:15, 21:25, 25:17, 25:18)

3:0 (25:21, 25:21, 25:22)

 

Головний тренер «Барком-Кажанів» Угіс Крастіньш не став відступати від традиції проведення двох матчів досить різними складами. І знову його підопічні у двох варіаціях здобули достатньо переконливі перемоги.

 

Звісно, атакуючому потенціалу «Житичів-ЖНАЕУ» не вистачило бомбардирської роботи Володимира Мірчева, який пропустив обидві гри через проблеми зі здоров’ям, але не його відсутність стала основною причиною поразок. Просто львів’яни краще і продуктивніше дослухалися до підказок свого наставника. Зокрема, коли в другій партії першої зустрічі вони збилися на досить прямолінійні атаки, сподіваючись лише на потужність ударів, і суперники вдало використали цю їхню прямолінійність на власну користь, то надалі такого собі вже не дозволяли. А заодно і якість роботи на прийомах підтягнули. Як наслідок, більш розважливо заголосили «гармати» Євгена Кісілюка та Юрія Томина, які в підсумку набрали, відповідно, 21 і 15 очок. У потрібні моменти до них успішно підключалися Борис Жуков – 14 очок та Олександр Терещук – 13(із них 5 – на блоках). І хоча у відповідь Олександр Наложний (13 очок) і Володимир Остапенко (11 очок) тягнули свою команду до останнього, «кажани» впевнено довели матч до впевненої перемоги.

 

А у повторній зустрічі господарі майданчику добре відпрацювали на блоках, чим дуже порадували Угіса Крастіньша. Плюс – продуктивно «постріляв» Олег Шевченко (15 очок). І хоча житомиряни тримали опонентів у серйозному напруженні до останнього розіграшу, цього разу зачепити бодай партію їм не вдалося…

 

Таким чином, «Барком-Кажани» зберегли за собою одноосібне лідерство і непогано попрактикувалися напередодні першого поєдинку 1/16 Кубка ЄКВ проти грецького ПАОКа, а осічкою «Житичів-ЖНАЕУ» вдало скористалися обидва представники Вінничини…

 

 

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» - «ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ»

3:0 (25:20, 25:16, 25:22)

3:0 (25:22, 25:22, 25:23)

 

Граючий тренер господарів майданчику Костянтин Рябуха вчергове, так би мовити, опинився на коні. Адже за відсутності у першому матчі Артема Скорохода, який у поточному сезоні переконливо перебрав на себе статус провідного бомбардира, він віднайшов інші засоби для підтримки атакуючої потужності. Зокрема, тому посприяло повернення Віктора Шаповала, котрий записав до свого активу 13 очок.

 

А наступного дня повернувся Скороход і відзначився 14 разів. Його блискуче підтримав Олександр Буздуган – 16 очок. Що важливо, підтримав дуже вчасно, оскільки харків’яни наполегливо прагнули реваншу за попередню невдачу. Вони досить надійно «стелилися» на прийомах», добряче попрацювали на блоках, а Іван Кривобок вагомих 17 очок «настріляв». Однак, схоже, неймовірна активність Буздугана стала для них досить неприємною несподіванкою. Тож хоча «юристи» підтримували інтригу до останнього, загострити її по-максимуму їм не вдалося.  

 

 

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - «БУРЕВІСНИК-ШВСМ»

3:0 (25:18, 25:16, 25:13)

3:0 (25:16, 25:23, 27:25)

 

Після фіаско у минулому турі від «кажанів», що називається, без варіантів, граючий тренер чернігівської команди Володимир Борисенко пообіцяв поговорити зі своїми підопічними «по-чоловічому». Але сценарій першого звітного матчу аж ніяк не свідчив, що та розмова пішла на користь. Адже перевага вінничан була тотальною, в тому числі на блоках та за кількістю ейсів.

 

Натомість наступного дня «Буревісник-ШВСМ» довів, що таки вміє демонструвати цілком конкурентоспроможний волейбол. І хоча на блоках перевага господарів майданчику знову вийшла солідною – 14:5, у другому й третьому сетах гості змусили опонентів частенько помилятися. Плюс до того, Олексій Денін та Олексій Білик частенько ті самі блоки фактично не помічали. Але в кінцівках обох партій «сердечки» відіграли трохи розважливіше, що й дозволило їм схилити шальки терезів на свій бік та уникнути додаткової трати нервів.   

 

«ЛОКОМОТИВ» - «НОВАТОР» 

3:0 (25:19, 25:17, 25:22)

3:0 (28:26, 25:12, 25:14)

 

Як і очікувалося, «Локомотив» узяв своє у шести партіях. Але разом із тим «Новатор» був максимально близьким до того, щоби виграти у нинішньому сеті перший для себе сет. На початку другого матчу харків’яни, повівши – 5:1, що називається, відверто розслабилися і ледь не отримали за це покарання. Хмельницькі волейболісти вчепилися у свій шанс, і хоча, ведучи – 20:17, наробили помилок і дозволили «залізничникам» отримати подвійний сетбол, спромоглися відігратися. Втім, Євген Капаєв та Артем Трояновський таки видряпали для «Локомотива» позитивний результат, і надалі розслабленості собі та партнерам уже не дозволили.

 

Таким чином, харківська команда піднялася у таблиці на п’яту сходинку. Але від четвертої, на яку опустилися «Житичі-ЖНАЕУ» її відділяє три перемоги і добрих 9 очок…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник