Руслан РУБАН: «Пропонуватимемо «Баркому» зіграти в Полтаві»

16:10 | 17 марта 2014

Після закінчення 14-го туру чемпіонату України головний тренер переможця регулярного чемпіонату СК «Фаворит» Руслан РУБАН підбив підсумки виступу полтавчан на цій стадії. Спеціаліст висловив доволі цікаву точку зору по деяким аспектам змагань.

 

- Руслан Володимирович, вітаємо ваш колектив з вдалим завершенням регулярної часини чемпіонату. Чому так важко гралося з аутсайдером із Дніпропетровська в останньому турі?

- Причина проста, адже все було вирішено і складно було знайти для гравців мотивацію. Вимога була — взяти три очки. Кожну партію починали різними складами. Дивлюся, пробую різні зв’язки, комусь даю відпочивати, як, наприклад, Віталію Сухініну, який заліковує травму. Віталій Осадца теж не добре почувався, на нього не могли розраховувати сповна.

Завершили цей чемпіонат, який за своєю регулярністю, стає, в зв’язку з рішенням ФВУ, як на мене, нерегулярним. Так вирішили, подивимося, що буде далі. Ми вважаємо, що з 19 вересня по 14 березня ми для чогось грали! Можна було зіграти ці четвірки в кінці сезону з нуля. Не бачу в цьому абсолютно ніякого сенсу. Не розумію, для чого тоді ми грали весь чемпіонат, зробили відрив у десять очок, який абсолютно нічого нам наразі не приніс?

- Такі гравці як Щитков, Берендєєв і Главчук, коли виходять на майданчик — команда починає програвати. Виходить, що основі ще повноцінної заміни немає?

- Команда, особливо зі Щитковим, грає зовсім по-іншому. Я намагаюся якомога більше задіювати його. За місяць пасуючому важко в новій команді показувати те, що він може. Потрібні збори і перш за все - дотримання тактичних установок. Якщо з Осадцою в нас є напрацьована схема, в якому розташуванні де і як грати, то зі Щитковим гравці ще не знаходять порозуміння. Технічно він хороший гравець, швидше за все  психологічний настрій команди не такий, як з Осадцою.

- Які домовленості є про матч плей-офф з «Баркомом»?

- За пропозицією ФВУ ми повинні першу гру зіграти у Львові в суботу, 22 березня, потім, у п’ятницю, 28 березня — в Полтаві. В разі нічийного результату буде додаткова гра наступного дня, знову в нашому місті. Але ж ситуація в Україні непроста, і ми з президентом СК «Фаворит» Володимиром Дорошем будемо наполягати відмовитися від поїздки до Львову. Ми запропонуємо «Баркому» оплатити їм проїзд і проживання, щоб вони зіграли всі матчі в Полтаві.

- Чи правда, що екс-гравець «Фаворита» Дмитро Міщук виступатиме в серії плей-офф за ВНАУ?

- Так, ми дозволили йому грати за Вінницю, на прохання керівництва ВНАУ.

 

 

 

Прес-служба за матеріалами сайту «Полтавщина спорт»

Источник