Суперліга (чоловіки). 14-й тур. Несподіванок не відбулося

10:55 | 17 марта 2014

Після проведення заключних матчів першого етапу турнірна ситуація не змінилася. Фаворити здобули перемоги та підтвердили свої позиції. Стислий огляд матчів останнього туру регулярного чемпіонату далі до вашої уваги.

 

«ФАВОРИТ» - «ДНІПРО» - 3:1, 3:1

Матчі в Полтаві не мали ніякого турнірного значення, суперники вирішували свої задачі.

Основний склад «Фавориту» в першому матчі був таким: Бойко, Осадца, Д.Сухінін, Корнієнко, Гармаш, Паласюк, Берендєєв, повідомив сайт СК «Фаворит»

Перша партія пройшла за переваги господарів, що цілком закономірно відобразилося на результаті – 25:18. В другій партії все спочатку йшло за таким же сценарієм - 8:6. Коли дніпропетровці зрівняли рахунок 9:9, пролунав перший дзвіночок, проте лубенчани зробили ривок на другу технічну перерву – 16:10. А після цього втратили концентрацію, як наслідок при рахунку 17:18 Руслан Рубан взяв перший тайм-аут, а через кілька хвилин і другий. Але суперник не впустив свій шанс – 25:23. Щось схоже відбувалося в наступній партії. Здавалося б 16:8 господарі вели, але почали втрачати очки на рівному місці. При рахунку 21:19 тренер «Фаворита» знову взяв тайм-аут, суперник зрівняв рахунок 23:23. Дякувати холоднокровним діям в атаці Корнієнка та Паласюка – 25:23.

В останній партії все стало на свої місця і доля переможця матчу була лише справою часу – 25:14. Підсумок – 3:1.

 

Євген БОЙКО, капітан «Фавориту»:

- В нас була двотижнева перерва в чемпіонаті під час якої гравці фізично навантажились. Це дало невелику важкість в сьогоднішньому поєдинку. Думаю перед насиченим календарем плей-оф, який стартує з наступного тижня, будемо в оптимальній формі.

У другому матчі 14 туру лубенський «Фаворит» знову переграв дніпропетровський «Дніпро» з таким же рахунком 3:1 і за схожим сценарієм.

 

«ЛОКО-ЕКСПРЕС» - «ХІМПРОМ» - 0:3, 0:3

Сумчанам треба було набрати два очки, щоб гарантувати собі друге місце. Це вони зробили вже в першому матчі. В цьому поєдинку Микола Пасажин задіяв  таких волейболістів: Томілін, Калиниченко, Тупчій, Кушнір, Богдан, Гуменюк, Зуй (ліберо). На заміну виходили Мороз, Шломін, Гребенюк та Артеменко, розповів сайт СК «Сумихімпром»

Перша партія вийшла дуже завзятою. Більшу ії частину попереду були господарі. Втім, волейболістам «Хімпрому» вдалося наздогнати опонентів, а потім й виграти партію - 26:24.

У другому сеті боротьби практично не було. Наша команда відразу ж захопила ініціативу та повела в рахунку – 8:2. До другої технічної перерви відрив ще більше збільшився – 16:5. А в підсумку «Хімпром» досягнув перемоги просто з розгромним рахунком – 25:12.

Третій сет вийшов більш цікавим, хоча в ньому гості мали явну перевагу. У підсумку 25:19 в партії та 3:0 в матчі. 

Найрезультатівнішим у складі «Хімпрому» стали Дмитро Богдан - 15 очок та Василь Тупчий - 12.

 

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - ВНАУ - 3:0, 3:2

У Чернігові «Буревісник» приймав ВНАУ. Матчі не мали для суперників принципового характеру. Практично команди визначилися з місцями в турнірній таблиці і залишилося тільки дочекатися своїх суперників у плей-офф. Проте, як це часто буває, саме такі матчі дарують вболівальникам красивий і непередбачуваний волейбол .

У першому матчі «Буревісник здобув переконливу перемогу 3:0, хоча неможна сказати, що вони були легкими, адже суперник набирав 24, 20 та 22 очки. А от у другому, для виявлення переможця, знадобилося п"ять партій. Тільки в п"ятій партії чернігівським волейболістам вдалося дотиснути суперника, причому з рахунком 15:13.

Справедливості заради, варто відзначити, що в другому матчі старший тренер «Буревісника» Микола Благодарний, щоб уникнути травм, поберіг провідних гравців перед матчами плей-офф, дав шанс проявити себе молодим гравцям, розповів сайт Gorod.cn.ua

 

«КРИМСОДА» - «БАРКОМ» - 3:0, 3:1

Львів’янам складно було розраховувати на перемоги в Криму, адже вони приїхали до Красноперекопську зранку в день першого матчу. Перший матч було витрачено на адаптацію, а вже в другому підопічні Віктора Михальчука дали бій супернику та були близькими, щоб перевести гру на тай-брейк. Вони мали перевагу двоочкову перевагу наприкінці четвертого сету (20:18), але не зуміли ії втримати. 26:24 та 3:1 – перемога господарів, які, незважаючи на нестабільну гру у другому колі, все ж таки втримали третю сходинку та матимуть перевагу свого майданчику в першому раунді плей-офф, де їх суперником стане «Буревісник».

 

ПЛЕЙ-ОФФ. ПЕРШИЙ РАУНД

За підсумками регулярного чемпіонату склад першого раунду плей-офф виглядає так: «Локо-Експрес» - «Локомотив», «Барком» - «Фаворит», «Буревісник» - «Кримсода», «ВНАУ» - «Хімпром». Перші матчі пройдуть на майданчиках команд, вказаних першими.

Найбільш цікавими виглядають третя та четверта пара, адже чернігівці та вінничани, незважаючи на більш низький рейтинг, мали перевагу в особистих зустрічах другого кола. Причому «ВНАУ» виграв у сумчан три з п’яти матчів в цьому сезоні.

Нагадаємо, що перші матчі заплановані вже найближчої п’ятниці. Другі – 28 березня, а треті, якщо це буде необхідно, 29 березня.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник