«Дитяча ліга»: кращих визначав лише коефіцієнт

21:35 | 19 ноября 2019
«Дитяча ліга»:  кращих визначав лише коефіцієнт У різних вікових категоріях переможцями стали представники різних же міст   У п’яти містах України добігли завершення ігри 1-го туру змагань. «Дитяча ліга»:  кращих визначав лише коефіцієнт

У різних вікових категоріях переможцями стали представники різних же міст 

 

У п’яти містах України добігли завершення ігри 1-го туру змагань. Подивитися дійсно було і на що, і на кого, оскільки географія лауреатів за результатами матчів відверто вражає. А це є яскравим свідченням того, що волейбол у нашій країни, все-таки, достатньо масовий і «різнобарвний»…

 

Дев’ять команд дівчат 2006 р. н. у групах А і Б створили справжню волейбольну феєрію, зійшовшись, що називається, стінка на стінку у Білій Церкві. Переможниць цих змагань залишимо на «десерт», тим більше, що вони показали доволі яскравий результат. А розпочнемо з аутсайдерів із нулем очок. Це – одеська СДЮСШОР ім. Б.Д.Литвака і збірна Житомирської області. Рівно на 6 очок відірвалися від них теж дві команди – «Лохвицька КДЮСШ», що на Полтавщині, і «Спортінтер-ОДЮСШ» із Запоріжжя. У свою чергу, їх на одне очко випередили киянки з ДЮСШ №10. А от по 9 очок вибороли юні волейболістки одразу із трьох команд: власне, господарки змагань – «Спортліцей-ДЮСШ №1»,  збірна Чернігівської області та ірпіньська ДЮСШ.

 

І, нарешті, обіцяний «десерт». У п’яти іграх – п’ять перемог, співвідношення партій – 10:1. А відтак – 14 пунктів у доробку та значний відрив від трьох «срібних» команд. Цей тріумфатор – СК «Нафтохімік» із Кременчука (фото 1). Вітаємо дівчаток!

 

Харків. Днями в тамтешньому спорткомплексі КЗ «ХПКСП ХОР» у двобоях між собою зійшлися п’ять команд дівчат 2003 р. н. Усі чотири гри програла збірна Полтавської області. Бахмутчанки із КДЮСШ №1 з однією перемогою посіли передостаннє, четверте місце. На третьому, з двома програшами і двома виграшами, розмістилися вінничанки з МХП-ОСДЮСШОР. «Спортліцею» із Білою Церкви все зіпсувала єдина поразка, і він, набравши 9 очок, фінішував другим. А єдиними, хто все зіпсував і їм, і всім іншим, стали господарки змагань – ХОВУФКС: харків’янки, набравши 12 очок, вибороли перше місце.

 

 

Нова Каховка стала місцем волейбольних баталій для чотирьох команд хлопців 2005 р. н. Тут, як і харківські дівчатка, місцеві хлопчаки збірної Херсонської області розгромили усіх, і з 9-ма очками посіли перше місце (фото 2). А розгромлені усіма, бахмутці «ДВУОР ім. С.Бубки» із нулем очок, опинилися на останньому місці. На сходинці вище, з 4-ма очками – харків’яни КЗ «ХКСП ХОР». Лише на одно очко, але таки відірвались від харків’ян волейболісти Дніпра з ДВУФК-МСДЮСШОР.

 

На відміну від представників Харкова та Нової Каховки, для дівчаток Первомайська рідні стіни не стали прихильними – із семи команд 2005 р. н. тамтешня ДЮСШ опинилася на останньому сьомому місці. На шостому – збірна Житомирської області. На п’ятому, з 3-ма очками - ХОВУФКС із Харкова. Ще три команди, котрі набрали по 6 очок, по місцях розставив лише коефіцієнт забитих і пропущених м’ячів: відповідно, на четверте місце – Чернівецьку обласну ДЮСШ, на третє – ДЮСШ ОП ЗАЕС (Енергодар, Запорізька обл.), на друге – запорізьку «ДЮСШ-Орбіта».

 

Нарешті, випередивши ці три команди і маючи в доробку вдвічі більше очок, ніж у них (12), ДЮСШ із Стрия, що на Львівщині, здобула перше місце (фото 3).

 

 

А у Києві знову спостерігалися баталії «стінка на стінку». В цьому герці зійшлися сім юнацьких команд 2005 р. н. Дві з них ледь здобули по 1-му очку. Вирахувавши коефіцієнт забитих і пропущених м’ячів, вийшло, що найбільший аутсайдер серед аутсайдерів – полтавська КЗ СДЮСШОР №2, менший – «КПНЗ ДЮСШ-Чернігів». Лише на 1 очко від них відірвалися хлопці збірної Житомирської області. 5 очок виборола «ДЮСШ-Соколяни» із містечка Сокаль, Львівської області…

 

Як і в аутсайдерів, для визначення лідерів, точніше, напів-лідерів, не обійшлося без застосування того ж таки коефіцієнту. Адже львівська «ЛДЮСШ-Енергетик» і луцька КДЮСШ №1, які набрали по 9 очок, і по шість ігор виграли, і по дві програли. Тож, поділивши забиті ними м’ячі на пропущені, вийшло, що лучани випередили львів’ян.

 

Але, зрештою, усіх їх обійшли кияни з КСЛІ. Вони теж набрали 9 очок. Але їхнє лідерство з шістьма виграшами без жодного програшу було помітно навіть, так би мовити, неозброєним оком...

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник