Наші кандидати – КРАСТІНЬШ та ЄГІАЗАРОВ

17:05 | 14 ноября 2019
 Наші кандидати – КРАСТІНЬШ та ЄГІАЗАРОВ Виконком ФВУ проголосував за збереження нинішніх тренерів чоловічої та жіночої збірних на їхніх посадах   Днями у Черкасах відбувся Виконком ФВУ, де розглядалося чимало різних питань.  Наші кандидати – КРАСТІНЬШ та ЄГІАЗАРОВ

Виконком ФВУ проголосував за збереження нинішніх тренерів чоловічої та жіночої збірних на їхніх посадах 

 

Днями у Черкасах відбувся Виконком ФВУ, де розглядалося чимало різних питань. Але в центрі уваги, безумовно, були звіти головних тренерів чоловічої та жіночої національних команд – відповідно, Угіса Крастіньша та Гарія Єгіазарова щодо проведеної роботи й досягнутих результатів за останній рік…

 

 

Нещодавно профільне Міністерство завершило прийом заявок кандидатів на посади наставників чоловічої й жіночої волейбольних збірних України. Тож Виконком ФВУ, заслухавши звіти нинішніх керманичів наших збірних та отримавши інформацію щодо планів подальшої роботи можливих претендентів на ці посади, мав визначитися – кого саме підтримати. Утім, із чоловіками все вийшло просто. Оскільки, крім самого Угіса Крастіньша, заявки ніхто не подав, то члени Виконкому одноголосно проголосували за те, щоби він продовжив тренувати команду, за яку, по його словам, він готовий віддати останню сорочку.

 

А ось стосовно дівчат питання стояло гостріше. Тут надійшли дві заявки – від Гарія Єгіазарова та відомого спеціаліста Ігора Філіштинського. Щоправда, останній на засіданні чомусь не з’явився, і члени Виконкому не мали змоги особисто викласти йому свої запитання. Натомість немало їх було спрямовано на адресу Єгіазарова. Адже навряд чи невихід жіночої збірної із групи на нещодавньому чемпіонаті Європі міг обійтися без тих самих питань. Ось Гарій Шамоєвич і віддувався по всіх пунктах. Разом із тим він повідомив, що розуміє необхідність змін у тренерському штабі жіночої національної команди, і з цього приводу мав конструктивну розмову з відомим майстром - однією з кращих зв’язуючих Європи певного періоду Іриною Жуковою. У підсумку та погодилася стати помічницею Єгіазарова. Враховуючи цей факт, а також те, що, незважаючи на незадовільний результат на ЧЄ-2019, протягом останніх років жіноча збірна Україна зробила потужний ривок у європейському рейтингу та нині посідає в ньому 12-ту позицію, Виконком ФВУ більшістю голосів вирішив підтримати кандидатуру Єгіазарова у профільному Міністерстві. Тепер кінцевий вердикт має оголосити саме воно…

 

Ще одне цікаве питання, яке викликало жваве обговорення - прохання Тетяни Яцків (колишньої центральної блокуючої «Волинь-Університету-ОДЮСШ», яка два роки тому раптово опинилася у «Хіміку», але вирішити цей момент мирним шляхом керівникам обох команд не вдалося) надати їй спортивне громадянство Казахстану. Мовляв, вона одружилася з громадянином цієї країни. Однак, заслухавши всю відповідну інформацію та керуючись особистою думкою Гарія Єгіазарова, як наставника збірної України, Виконком вирішив Тетяні Яцків відмовити.

 

Нарешті, члени Виконкому проголосували за певні зміни у «Регламент змагань з волейболу в Україні сезону 2019-2020 років». А саме…

 

РОЗДІЛ ХІІІ

 

СУДДІВСТВО ЗМАГАНЬ

 

13.6. Технічні делегати, судді ГО ФВУ зобов’язані надати оригінал полісу медичного страхування на поточний сезон. Витрати на фінансування покладаються на ГО ФВУ.

 

РОЗДІЛ ХVII

 

МЕДИЧНИЙ КОНТРОЛЬ І ДОПІНГ-КОНТРОЛЬ

 

17.2. Технічні делегати ГО ФВУ, судді ГО ФВУ зобов’язані надати оригінал медичної довідки (згідно встановленого бланку АК ГО ФВУ) для допуску суддівства в ЧУ, Кубку та Суперкубку України, незалежно від ліг, на поточний сезон.

 

 

 

Добровільний внесок (фінансові санкції).

 

Додаток 1 до Дисциплінарного кодексу ГО ФВУ, який є Додатком13 до Регламенту змагань з волейболу в Україні сезону 2019-2020 рр.

 

До волейбольних клубів, команд

 

2.26. У разі несплати офіційною особою клубу (команди) добровільного внеску (фінансових санкцій), зазначеного в п.3.6 Додатку 1 до Дисциплінарного кодексу – «Добровільний внесок (фінансові санкції)», на протязі 10 днів з моменту вчинення дій, вказаних в п.3.6 вищезазначеного Додатку, до клубу (команди) вищевказаної офіційної особи будуть застосовані наступні дисциплінарні санкції: зняття двох перемог та 6 (шести) очок в іграх Чемпіонату України та Кубку України з волейболу.

 

 

До офіційних осіб

 

3.6. За безпідставні звинувачення та нападки, прояв явної неповаги, зухвалу поведінку, образливі висловлювання, дискредитацію тощо (в тому числі в засобах масової інформації, соціальних мережах, інтернеті і т.і.) тренерів та офіційних осіб клубу (команди) на адресу суддів, керівництва, органів управління та працівників ГО ФВУ та місцевих осередків ГО ФВУ, гравців, тренерів команд-суперниць, офіційних осіб клубів (команд), тощо за кожний факт порушення - внесок 8 000,00 гривень та/або пропуск двох наступних ігор (для тренерів, гравців, інших офіційних осіб).

 

До речі, відповідно до останнього пункту, останнім часом уже було покарано дві відповідальні особи в нашому волейболі…

 

Преc-служба ГО ФВУ

 

 

Источник