Вища ліга (чоловіки). 2-й тур. Калейдоскоп суцільних несподіванок

02:35 | 12 ноября 2019
Вища ліга (чоловіки). Вища ліга (чоловіки). 2-й тур.  Калейдоскоп суцільних несподіванок

Проблемами у грі конкурентів найкраще скористалися «Бахмут-ШВСМ», «ДСО-ТНЕУ» і «Булава» 

 

Як ми повідомляли, через підготовку до чемпіонату EEVZA збірна України U-17 свої чергові поєдинки проведе 16-17 листопада, а разом із нею зіграють й локальні лідери поточної першості – СК «Прибилів» та ВСК «МХП-Вінниця». Тому у минулий уїк-енд основна увага була прикута до очного протистояння їхніх найближчих переслідувачів у Соледарі та до виступів інших потенційних претендентів на «Фінал чотирьох»…

 

У Соледарі зійшлися місцевий ВК «Бахмут-ШВСМ» та ірпінський «Інваспорт-Метеор», які у 1-му турі дещо несподівано здобули по дві перемоги. Ось і зараз вийшло протистояння приблизно рівних за потенціалом суперників. Господарі майданчику розпочали впевненіше – 25:15, однак у наступному сеті гості не менш впевнено реваншувалися – 25:19. У третій партії підопічні Олександра Мирного та Миколи Пасажіна знову взяли гору – 25:18, а четверта перетворилася на справжнісінький «бойовичок». Волейболісти Ірпеня відчайдушно чіплялися за свій шанс до останнього, і мало не перевели гру на тай-брейк. Однак останнє слово у цьому сеті та, відповідно, в усьому матчі залишилося за ВК «Бахмут-ШВСМ» - 25:23 і загальні 3:1. Отже, колектив із Соледара продовжує йти без поразок.

 

Зібравши досить потужний склад, але все одно зазнавши невдачі у стартовому поєдинку в чемпіонаті від СК «Прибилів» (1:3), нині волейболісти «ДСО-ТНЕУ» доклали максимум зусиль, щоби стати локальними лідерами в таблиці. Тим більше, суперників тернополяни приймали на домашньому паркеті СК ТНЕУ. І зі своїм завданням упоралися. Спочатку у напруженішому протистоянні підопічні Юрія Кравцова здолали гідний опір «Хотинських козаків» - 3:1, а потім із таким же рахунком переграли «Олюртранс» (загалом у двох матчах лідер тернополян Богдан Мазенко записав на свій рахунок 30 очок, а Тарас Олексюк – 28).  

 

До речі, той же «Олюртранс», який минулого сезону цілком міг зіграти у «Фіналі чотирьох», у паралельному поєдинку поступився ще й «Булаві» - 1:3, і це сміливо можна назвати солідною несподіванкою. Щось у колективу з Луцька, яким опікується Юрій Гупало, зі звичною потужною грою поки складається лише епізодично. Ну, а «Булава» (НА ФОТО), на характері здолавши в іншому матчі «Хотинських козаків» - 3:2 (причому львів’яни поступалися – 1:2, і в четвертому сеті вирвали перемогу лише ціною надзусиль – 27:25!), поки що замикає в таблиці трійку лідерів.   

 

Потіснити її звідси цілком міг ВК «Політехнік-Одеса». У Харкові його суперниками були невдахи 1-го туру – місцевий «КЗ «ХПКСП ХОР-Юракадемія-2» і ВК «Дніпро». Однак представники «Перлини біля моря» не зуміли впоратися з харків’янами, які, щоправда, виступили оптимальним складом. Одесити не спромоглися вчасно пригасити атакуючий запал Владислава Павлюка, Олександра Титаренка (в обох по 18 очок) та Івана Кривобока (15 очок), тому зрештою, образно кажучи, викинули білий прапор на тай-брейку – 2:3 (25:20, 21:25, 25:22, 18:25, 15:17). Тож перемога наступного дня над ВК «Дніпро» - 3:1 стала для них слабкою втіхою.  

 

Нарешті, ще однією несподіванкою звітного туру стала поразка кривдників одеської команди. «КЗ «ХПКСП ХОР-Юракадемія-2» не зуміла впоратися з бомбардирами «ШВСМ-СумДУ» Віталієм Утробіним (записав на свій рахунок 19 очок) та Іваном Шкуратом (17 очок) і поступилася – 2:3. При цьому харків’яни вели – 2:0, а Павлюк і Титаренко вперше з’явилися на паркеті лише в четвертій партії. Але допомогти належним чином Іллі Тюрину (набрав 16 очок із відсотком реалізації 87!) та Андрію Рогожину (15 очок при 72-х відсотках!) вони не спромоглися. 

 

Ось такою непередбачуваною в нас вийшла перша частина цього туру. 16-17 листопада чекаємо на продовження?

 

Детальніше про матчі 2-го туру у чоловічій вищій лізі можна дізнатися за наступним посиланням…

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=16&PID=29

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник