«Дитяча ліга»: Не завжди «рідні стіни» допомагають

16:35 | 11 ноября 2019
 «Дитяча ліга»: Не завжди «рідні стіни» допомагають Відбулися баталії 1-го туру змагань серед юнаків і дівчат 2003-2007 років народження      Усе почалося з Бахмута і з Житомира – з юнаків 2003 р.  «Дитяча ліга»: Не завжди «рідні стіни» допомагають

Відбулися баталії 1-го туру змагань серед юнаків і дівчат 2003-2007 років народження  

   

Усе почалося з Бахмута і з Житомира – з юнаків 2003 р. н. На Донеччині сім команд змагались за першість у своїй підгрупі. Це, власне, колектив господарів – КДЮСШ №1, «Колос» із Вільнянська, що в Запорізькій області, дві харківські команди - «Локомотив» і ХОВУФКС, «Мотор-ОДЮСШ» із Запоріжжя, збірна із Сум і ВК «Решетилівка» з Полтави. Чотири дні «рубалися» між собою хлопці. В результаті по 9 очок вибороли представники Запоріжжя і Бахмута. Та все ж запоріжці опинилися першими у турнірній таблиці, оскільки не зазнали жодного програшу, тоді як другі зазнали однієї поразки від того ж таки «Мотора». По 6 очок набрали команди з Харкова – «Локомотив» і ХОВУФКС. Причому йшли вони, як-то кажуть, ніздря в ніздрю: і кількість виграшів-програшів однакова, і по партіях у обох - 7:3. Так що третє місце визначив коефіцієнт забитих і пропущених м’ячів. У «Локомотива» він виявився кращим.

 

На очко меньше у вільнянців, які наразі посідають п’яте місце. Після них слідує різке «падіння» – лише 1 очко здобула у Бахмуті збірна Сум, і жодного - полтавці.

 

У Житомирі змагалися чотири команди. І з фаворитом довго визначатися не довелося. Та розпочнемо з аутсайдера. Ним виявилася «Закарпатська ОДЮСШ» з Ужгорода – всі три гри хлопці продули. Збірна Житомирської області одержала одну перемогу над тими ж ужгородцями і з 3-ма очками посідає третє місце. На три очки більше у команди ДЮСШ з Теребовлі, що у Тернопільській області. Ну, а фаворитом із трьома перемогами стала столична команда КСЛІ-1 – 9 очок.

 

1-го листопада в Ірпені розпочали своє сходження до Олімпу і п’ять дівочих команд 2003 р. н. КСР ДЮСШ «Максимум» із Боярки (Київська обл.) показала свій мінімум: за три дні змагань – з чотирьох ігор чотири програші – 0 очок. 3 очки і четверте поточне місце має ДЮСШ №4 з Рівненської області. 6 очок і третє місце в їхніх землячок із Костополя – представниць КЛІСП. Господарки ж цих змагань – ірпіньська ДЮСШ – із 9-ма очками посідає другу сходинку. А 12 очок і  статус одноосібного лідера здобули волейболістки у білоцерківської ДЮСШ №2.

 

6-8 листопада кременчуцькі дівчата 2005 р. н. на  рідному майданчику КДЮСШ №2 приймали своїх одноліток – ДВК «Вікторія» з Канева, столичну ДЮСШ №5 і КЗ «Полтавська СДЮСШОР №2» (Фото-1). Але рідні стіни не допомогли кременчужанкам – вони з 1-м очком фінішували останніми. Рядком вище знаходяться юні канівські волейболістки – 3 очки, на другому місці розташувалися киянки – 6 очок. Нарешті, 8 очок і лідерська позиція – у доробку полтавчанок.

 

7-10 листопада п’ять дівочих команд 2006 р. н. приймав Тернопіль. І тут, на відміну від представниць Кременчуга, згаданих вище, господарки-тернопільчанки (ДЮСШ) спуску не дали нікому: вигравши чотири гри з чотирьох, із 12-а очками вони стали переможницями домашнього туру. За ними із 8-ма очками слідує «Чернівецька ОДЮСШ». В іншої ОДЮСШ – з Луцька – на одне очко менше. Далі розташувалися відверті аутсайдери – «Тернопільська ОДЮСШ» з Ланівців набрала 2 очка, а спортсменки «МДЮСШ №3» із Вінниці повезли додому лише 1 очко.

 

8-10 листопада спортмайданчик чернігівського ліцею №32 став батальним місцем для чотирьох хлопчачих команд 2004 р. н. Тут виділилися дві київські колективи. Перший – КСЛІ (Фото-2) – набрав найбільше очок (8) і став лідером чемпіонату. Другий же представник столиці ДЮСШ-18, навпаки, не здобув жодного очка і став аутсайдером. А між киянами опинилися господарі – КПНЗ ДЮСШ «Чернігів» (4 очки і третє місце) та збірна Білої Церкви - ДЮСШ №2 (6 очок і друге місце).

 

Також Чернігові, де 8-10 листопада проходили змагання наймолодших юнаків 2007 р. н., дві полтавські команди «вчинили» так само, як і дві вищезгадані київські команди – одна очолила турнірну таблицю, інша її закрила. Отже, розпочнемо знизу… КЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.» (Полтава) – 0 очок і п’яте місце, «КДЮСШ №1» (Черкаси) – 3 очки і четверте місце, ДЮСШ з Новомосковська (Дніпровська обл.) - 8 очок і третє місце, КПНЗ «КДЮСШ №2» (Чернігів) – теж 8 очок (але коефіцієнт вище) і друге місце. А на першому місці розташувалися земляки аутсайдерів – спортсмени з КЗ «СДЮШОР №2» – 11 очок.  

 

Вінниця 9-10 листопада теж приймала у себе юнаків 2007 р. н. (5 команд). Тут рідні стіни допомогли господарям – збірна Вінницької області (Фото 3), здобувши у чотирьох іграх чотири перемоги, з 11-ма очками посіла перше місце. За нею, маючи 10 пунктів, слідує команда із Сокаля, що на Львівщині.

 

На третьому місці із 6-ма очками розташувалися волейболісти «Закарпатської ОДЮСШ» з Ужгорода. 3 очки і четверте місце – у ДЮСШ з Острога (Рівненька обл.). Останнє ж місце з відсутністю очок посіли юні кияни із ДЮСШ №13.

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник