Перша ліга (жінки). 1-й тур. Черкаси відроджуються, Житомир атакує…

22:20 | 04 ноября 2019
Перша ліга (жінки). Перша ліга (жінки). 1-й тур.  Черкаси відроджуються, Житомир атакує…

У лідери вийшли, зокрема, колективи з колишньої та нинішньої волейбольних столиць країни 

 

Схоже, на потрапляння до «Фіналу чотирьох» найбільш вірогідно претендуватимуть команди, які мають у своїх складах доросліших гравців із неоднорічним досвідом виступів у чемпіонаті. Бо хоча у деяких колективах дуже добре проявили себе ще зовсім юні спортсменки, в підсумку в локальні лідери вибилися ті учасники змагань, де погоду робили, так би мовити, «ветерани…

 

У групі А, матчі якої відбулися у Чернігові та Одесі, максимального результату добилися волейболістки столичного НУВФСУ, «ФОГТЛАНД» (с.Кринички, Одеська обл.) та МСК «Дніпро» із Черкас. Успіх останнього хочеться відзначити окремо. Адже 10-15 років тому саме Черкаси були справжнім центром жіночого клубного волейболу – місцевий «Круг» майже не мав собі рівних, а «Златогор» вів боротьбу за місце на п’єдесталі. Та потім якось одразу вони пішли в небуття, і тому зараз дуже приємно, що місто, де, до речі, 9 листопада відбудеться Виконком ФВУ та Суперкубок України, намагається повернути собі найкращі волейбольні традиції.

 

Можна було б сказати, що основу МСК «Черкаси» (на фото) під керівництвом наставниці Вікторії Дєдкової складають дівчата 2004-2005 років народження, але насправді у складі черкащанок лідерами є більш вікові майстри – пасуюча Яна Каган, догравальниці Леся Наумейко-Калініч і капітан команди Олександра Пономаренко, а ще центральна блокуюча Анастасія Кривунь. Тож саме вони й зробили найвагоміший вклад у перемоги над новими представниками першої ліги - юними вихованками чернігівського НУЧК – 3:0 та «Лиманом» (Донецька обл.) – 3:1.

 

Що ж до волейболісток НУФВСУ та «ФОГТЛАНД», які вже чимало «понюхали пороху» всеукраїнських змагань, то вони не дозволили собі програти бодай партію. Киянки та представниці Одеської області по черзі не залишили шансів досвідченим суперницям із ВК «ДЮІ-Академія» і переважно 14-16-річним підопічним Вадима Бахматова із миколаївської «Южанки-2-ДЮСШ №5-ВУФК».   

 

У групі Б, поєдинки якої приймали Рівне та Хмельницький, максимального результату добилося «Полісся ліцей-інтернат». Представниці Житомира (справжньої нинішньої столиці клубного волейболу України) намагаються гідно слідувати прикладу жіночої й чоловічої дорослих команд, котрі змагаються у Суперлізі. Тож юні вихованки Василя Палюри, діями яких на майданчику впевнено керувала його помічниця – досвідчена зв’язуюча Олена Мухаревич, почергово здолали опоненток із тернопільської «Галичанки-2» - 3:0, КДЮСШ-НАЕК із Нетішина – 3:1 та хмельницького «Новатора-ХНУ» - 3:0 (тут суперники наперед зіграли матч 4-го туру). Схоже, житомирянки однозначно націлюються поборотися за медалі у майбутньому «Фіналі чотирьох»…

 

Також варто відзначити успішне повернення на змагальну арену волейболісток «ПНУ-Івано-Франківськ». Підопічні вимогливої й амбітної наставниці Ірини Цап спочатку не залишили шансів вінницькому ВК «МХП-ОСДЮСШ» - 3:0, а потім на характері здолали впертий опір рівненської «Регіни-ОСДЮСШОР» - 3:2. Що цікаво, рівненські спортсменки спромоглися відігратися, поступаючись у поєдинку – 0:2, проте на тай-брейку «ПНУ-Івано-Франківськ» буквально шокував суперника – 15:6.

 

Отже, перші лідери в нас визначилися. А надовго чи лише до наступного туру – гра покаже!

 

Детальніше про матчі стартового туру у жіночій першій лізі можна дізнатися за наступними посиланнями…

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=24&PID=49

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=24&PID=50

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник