Суперліга (жінки). 4-й тур. СК «Прометей» стає одноосібним лідером

23:05 | 02 ноября 2019
Суперліга (жінки). Суперліга (жінки). 4-й тур.  СК «Прометей» стає одноосібним лідером

А «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» на характері здобула перші перемоги в сезоні 

 

Звітний тур подарував два протистояння, які суттєво позначилися на турнірному розташуванні команд. Причому, як нагорі, так і внизу таблиці. Відповідно, цікаві зміни сталися як серед лідерів, так і серед аутсайдерів…

 

 

СК «ПРОМЕТЕЙ» - «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ»

3:0 (25:15, 25:15, 25:17)

3:0 (25:16, 25:23, 25:17)

 

Звичайно, насамперед у центрі уваги опинилися поєдинки в Кам’янському, де в очній дуелі зійшлися колективи, які до того не втратили жодного очка. Причому, багато хто очікував, що «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» буде спроможною не лише скласти гідну конкуренцію СК «Прометей», але й повезе додому принаймні одну перемогу. І хоча в підсумку не так сталося, як гадалося, насправді тернопільські волейболістки справді завдали грізним суперницям суттєвого клопоту…

 

Щоправда, у першому матчі повноцінної боротьби не вийшло. Кам’янчанки вийшли на паркет з неймовірною зарядженістю і, натхненні шаленою підтримкою переповнених трибун, витримали переможний темп, що називається, від і до. Гості гідно трималися лише в дебютах кожного сету. А далі господаркам паркету неодмінно вдавалися потужні ривки. Вони віднаходили засоби «вибивати» суперниць з прийому і , як наслідок, після численних помилок опоненток, заробляти досить легкі очки. Тим більше, фантастичну бомбардирську націленість продемонструвала Катерина Дудник (на фото), записавши до свого активу 23 очки. Моментами її добре підтримували Діана Франкевич (11 очок) і Лайза Феррейро (10). Втім, тут варто відзначити ще й кваліфіковані старання ліберо Вікторії Дельрос та зв’язуючої Ангеліни Мірчевої, без чого основні «гармати» СК «Прометей» навряд чи були б настільки ефективними. А ось головний бомбардир тернополянок Олександра Міленко, через брак якісного «піднесення снарядів», вистрілювала лише епізодично. Тим більше, кам’янчанки частенько вдало «чохлили» її удари подвійними блоками.

 

Та наступного дня сценарій поєдинку, попри кінцевий рахунок, вийшов абсолютно іншим. Фактично постійно за кожен м’яч, кожне очко тривала неймовірно запекла боротьба. З усього видно, Віктор Туркула та його підопічні провели хорошу роботу над помилками, оскільки видали волейбол значно ліпшого ґатунку. По-перше, тернополянки потурбувалися про якісний прийом, і ліберо Тетяна Ротар вправно контролювала його надійність. По-друге, набагато продуктивніше під сіткою відпрацювали Марина Мазенко та Марія Лозінська, частенько «гасячи» потужні удари Дудник і компанії. По-третє, різноманітніше розкидала передачі зв’язуюча Тетяна Хилюк, завдяки чому атакуючі потуги «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» на чолі з Олександрою Міленко мали хорошу ефективність. Ну й, нарешті, у другій партії напрочуд розважливо увійшла у гру Валерія Дрьомова. Тому, спільними зусиллями, гості змусили місцевих уболівальників добряче понервувати. І хтозна, чим би все завершилося, якби пані Фортуна виявилися до тернополянок більш прихильною. А так двічі поспіль у кульмінаційні моменти ударам Дрьомової по лінії трішечки не вистачило точності, тоді як підопічні Андрія Романовича своїх нагод не втратили.

 

У третій же партії своє вагоме слово своєчасно промовили Дар’я Дрозд із Діаною Карпець, тому після її екватору стало остаточно зрозуміло, що СК «Прометей» свого вже не віддасть.

 

Таким чином, новачок Суперліги наразі став одноосібним лідером (хоча діючий чемпіон країни – «Хімік» – за втраченими очками йде паралельним курсом), але «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» виказала спроможність досягати найважливіших перемог у подальших «розбірках» фаворитів.    

 

 

«ХІМІК» - «БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ»

3:0 (25:21, 25:15, 25:18)

3:0 (25:16, 25:16, 25:17)

 

На друге місце, потіснивши звідти тернопільську команду, піднявся «Хімік». Навіть за повної відсутності четвірки лідерів – Тетяни Козлової, Ольги Скрипак, Дар’ї Степановської і Катерини Фролової у першому матчі та епізодичній їхній появі – у другому, перевага підопічних Євгена Ніколаєва була досить відчутною. Із роллю основних бомбардирів досить непогано вправлялися Оксана Яковчук та Євгенія Хобер, в цілому, хороше враження залишили по собі юні ліберо Аніта Сінгх та зв’язуюча Дар’я Великоконь. Тож хоча основна «гармата» вінничанок Валерія Якушева у двох поєдинках відпрацювала загалом на 25 очок, шансів у «Білозгар-Медуніверситету», відверто кажучи, не було.

 

 

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ»

3:1 (25:23, 19:25, 35:33, 25:19)

3:1 (23:25, 25:23, 25:21, 25:14)

 

Справжній волейбольний трилер видали у Запоріжжі срібний та бронзовий призери Суперліги минулого сезону! І хоча помилок в їхніх діях налічувалося непристойно багато, дівчата обох команд нівелювали їх неймовірною самовіддачею у боротьбі за кожне очко.

 

У першому матчі, наче змовившись, підопічні, відповідно, Ірини Комісарової та Богуслава Галицького зробили ставку на атаку, тож глядачам нудьгувати не доводилося. Споглядалися такі собі принципові міні-дуелі виконавиць у різних амплуа, причому, що цікаво, не відставали навіть зв’язуючі. Зрештою, тут запоріжанка Олена Грицуняк записала до свого активу 10 очок, а лучанка Олена Рудик – 8. Ну, а неймовірно феєричною та, схоже, вирішальною у психологічному плані виявилася третя партія. Тотальні «гойдалки» в ній розтягнулися на добрих 38 хвилин! Запоріжанок за собою вели Анна Харчинська та Вікторія Савченко, лучанок – Анна Артишук (ця молода виконавиця потроху починає вправно перебирати на себе роль головного бомбардира «Волинь-Університету-ОДЮСШ») і Вікторія Даньчак. Та, зрештою, останнє слово залишилося за господарками паркету, які, збадьорені цим успіхом, потім уже мали відчутну перевагу в наступному сеті.

 

Другий поєдинок за своїм сценарієм багато в чому нагадав попередній. Знову атакуюча спрямованість волейболісток переважала захисну, і знову запоріжанки в цьому плані виявилися більш розважливими. Тільки цього разу в їхньому складі «вистрілила» вже Лідія Лучко, яка відзначилася 18 разів. У Харчинської виявилося 15. У волинянок відзначилася Людмила Осачук – 16 очок. У Артишук – 14.  

 

Отже, «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» нарешті перервала безпереможну серію в чемпіонаті, що дозволило їй піднятися в таблиці одразу на п’яте місце.

 


ВК «ПОЛІССЯ-ЖДУ» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»

3:0 (25:19, 25:11, 25:15)

3:1 (23:25, 25:17, 25:16, 25:22)

 

У цих матчах не змогла взяти участь одна з основних бомбардирів «Університету-ШВСМ» Юлія Українець, і це помітно знизило атакуючий потенціал гостей. Тим більше, у першому поєдинку господаркам майданчику вдалося надійно нейтралізувати ще одну «гармату» чернігівчанок Ганну Жулу, яка відзначилася лише 7 разів.

 

Натомість у повторній зустрічі, коли День народження відзначала сестра Ганни – Ольга, підопічні їхнього наставника і батька Володимира Жули спробували піднести винуватиці свята своєрідний подарунок у вигляді перемоги. У підсумку 24 очки записала до свого активу Ганна Жула, 21 – Олександра Коленко, 9 – сама Ольга Жула. Але цього вистачило лише для успіху в стартовому сеті, оскільки у житомирянок віднайшовся свій вправний бомбардир – Дар’я Буткевич. Загалом у двох матчах вона відзначилася 35 разів, і саме її атакуюча націленість багато в чому допомогла ВК «Полісся-ЖДУ» досягти другої перемоги поспіль.

 

Таким чином, тепер житомирська команда у таблиці тримається на четвертій позиції, впритул за «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ»…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник