Суперліга (жінки). 3-й тур. Лідери збільшують відрив

14:05 | 20 октября 2019
Суперліга (жінки). Суперліга (жінки). 3-й тур.  Лідери збільшують відрив

«Хімік», «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» і СК «Прометей» здобули чергові впевнені перемоги 

 

Обійшлося без сенсацій – саме так можна охарактеризувати підсумки звітного туру. Єдине, що нинішні лідери прийшли до чергового подвійного успіху якось вже занадто переконливо. Адже, принаймні у Луцьку та Тернополі, боротьба очікувалася більш напруженою і непередбачуваною. Натомість, по факту цікавішим вийшло протистояння у Вінниці…

 

 

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «ХІМІК»

0:3 (21:25, 24:26, 15:25)

0:3 (17:25, 18:25, 17:25)

 

Як відомо, 22 жовтня у чеському місті Оломоуц «Хімік» проведе перший поєдинок 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти однойменної команди. Тож звітне протистояння з волинянками набувало для южненок особливого значення. Натомість їхній наставник Євген Ніколаєв вирішив за краще дати перепочити кільком лідерам (у першому матчі не грали Ольга Скрипак, Тетяна Козлова і Катерина Фролова, у другому ж не часто з’являлася на майданчику Юлія Бойко) та перевірити реальну спроможність і готовність найближчих резервісток. І ті, судячи із загальної статистики, не підвели…

 

Насамперед, Євгенія Хобер, яка загалом у двох іграх записала до свого активу 24 очки. На блоках непогано відпрацювали Юлія Микитюк та Анастасія Маєвська. Дуже старалася й Оксана Яковчук, однак відсоток реалізації після її атак бажав бути кращим. У цілому, хороше враження справили зв’язуюча Дар’я Великоконь та ліберо Аніта Сінгх. І все ж, якби не продуктивна допомога головного бомбардира «Хіміка» Юлії Бойко, южненкам, ймовірно, довелося би значно складніше.  

 

У складі ж «Волинь-Університету-ОДЮСШ» продовжується процес становлення вчорашніх резервісток як нинішніх лідерів. Ясна річ, він складний і тривалий. Та все ж очевидний прогрес окремих виконавиць помітний вже нині. Зокрема, у першому матчі «вистрілила» Вікторія Даньчак, яка набрала 11 очок. Значно впевненіше почуваються на паркеті Анна Артишук, Яна Шевеля та  Наталія Ксендзук. Іноді дива розважливості на прийомах демонструє Вікторія Савонік. Ну й, нарешті, потроху на звичний рівень повертається Людмила Осачук, яка тривалий час відновлювалася після травми.

 

Так, у даному випадку їхніх загальних зусиль для рівної конкуренції з «Хіміком» не вистачило. Але це – сьогодні. А незабаром, цілком ймовірно, «Волинь-Університет-ОДЮСШ» псуватиме нерви нинішнім лідерам значно серйозніше…

 

 

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - ВК «ПОЛІССЯ-ЖДУ»

3:0 (25:19, 25:22, 25:17)

3:1 (25:20, 25:16, 21:25, 25:13)

 

Відверто кажучи, результати цих поєдинків дещо здивували. Адже загальний тактико-технічний арсенал житомирянок цілком дозволяв їм боротися з тернополянками абсолютно на рівних. Однак на ділі не так сталося, як гадалося.

 

У першому матчі Олександра Міленко, видавши 9 ейсів (загалом же набрала 16 очок), геть вибила гостей з прийому, після чого ті наробили чимало помилок і відверто не вражали якістю атакувальних дій. Також неприємним сюрпризом для них стала бомбардирська активність юної Марти Федик, яка записала до свого активу 13 очок. Вчасно промовляла своє вагоме слово й Марія Лозинська – 8 очок.

  

У другому ж поєдинку опір ВК «Полісся-ЖДУ» вийшов потужнішим. Підопічні Анатолія Казьмерчука призвичаїлися до коварних подач Міленко, і це одразу ж дозволило їм значно точніше формувати власні атакуючі дії. У завершальній стадії дуже непогано проявили себе Валентина Осипчук і Дар’я Буткевич. Однак у складі господарок майданчику дуже добре відпрацювала досвідчена Людмила Борознова (набрала 12 очок), яка у першому матчі участі не брала, ну й, звичайно ж, діагональні «постріли» Міленко (16 очок) вражали опоненток не менше, ніж попередні ейси. Додайте до цього кваліфіковану роботу під сіткою Марини Мазенко (14 очок, із них 5 – на блоках) та нестандартну активність зв’язуючої Тетяни Хилюк (9 очок!) – і ось вам відповідь, чому після програного третього сету «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» видала потужний переможний ривок у наступному.

 

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - СК «ПРОМЕТЕЙ»

0:3 (20:25, 21:25, 14:25)

1:3 (17:25, 18:25, 25:21, 21:25)

 

Всупереч очікуванням, вінничанки спромоглися дати потужному складу опоненток гідний бій. А бомбардирська активність юної Валерії Якушевої (загалом у двох матчах набрала 30 очок) взагалі періодично викликала в них занепокоєність. До того ж, складається враження, підопічні Андрія Романовича досі не усвідомлюють, як саме найліпшим чином втілювати у життя досить солідний потенціал кожної виконавиці. Через що частенько припускаються помилок і нерозважливих рішень. Особливо коли мова йде про зв"язуючих Олену Напалкову та Ангеліну Мірчеву.

 

Та все ж, у цілому, СК «Прометей» не втрачав контролю над ходом гри в обох поєдинках, а Діана Карпець, Лайза Феррейра і Катерина Дудник справно здобували очки у найбільш потрібні моменти. Тож і команда з Кам’янського продовжила турнірний шлях виключно переможною ходою…   

 

 

 

«УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»

3:0 (25:22, 25:9, 25:23)

3:2 (21:25, 25:23, 23:25, 25:17, 15:7)

 

Важко пояснити, чому гості дещо «посипалися» у першому матчі, хоча певну відповідь на це питання дають 20 пропущених очок від Юлії Українець (відсоток реалізації – 59!) і 17 – від Ганни Жули. Плюс – чернігівчанки видали 13 ейсів. Але рівненчанки, до їх честі, не зламалися психологічно, добряче попрацювали над помилками, і наступного дня продемонстрували значно якісніший волейбол.

 

Схоже, досвідченій Інні Деніній потроху вдається віднаходити з партнерками дедалі продуктивніше взаєморозуміння, а Таїсія Хорольська набуває рис справжнього «монстра» у боротьбі під сіткою. Зокрема, у другому матчі одразу 11 очок із своїх загальних 15 вона здобула на блоках. І якби ж «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» вчергове не «посипалася» на прийомах (цього разу «Університет-ШВСМ» відзначився 17-ма ейсами!), цілком можливо, підсумковий рахунок вийшов би для неї переможним. Та й 31 очко Ганни Жули і 23 від Юлії Українець – зайвий привід рівненчанкам добряче попрацювати на тренуваннях, насамперед, над якістю захисних дій.  

 

…У наступному турі, матчі якого відбудуться 1-2 листопада, у центрі уваги однозначно стануть поєдинки у Кам’янському, куди в гості до місцевого СК «Прометей» завітає «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ»…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник