Вітаємо Ігора ЦЕПЕНДУ!

17:20 | 18 октября 2019
 Вітаємо Ігора ЦЕПЕНДУ! Сьогодні 55-й День народження святкує віце-президент ФВУ, ректор ПНУ ім.  Вітаємо Ігора ЦЕПЕНДУ!

Сьогодні 55-й День народження святкує віце-президент ФВУ, ректор ПНУ ім. Стефаника 

   

На Івано-Франківщині Ігор Цепенда більше відомий як вчений. Адже він – доктор політичних наук, професор. Саме цей шлях, так би мовити, був обраний ним свідомо ще в юнацькі роки, коли у 1986 році він із відзнакою закінчив історичний факультет Івано-Франківського державного педагогічного інституту імені Василя Стефаника. 

 

«Родзинкою» його життєвого шляху можна вважати період, коли у 1996 році Ігор Євгенович перейшов  на дипломатичну роботу, працюючи спочатку другим, а згодом - першим секретарем Посольства України в Республіці Польща. Після завершення дипломатичного відрядження у 1999 році, за направленням Міністерства закордонних справ України, перебував у докторантурі Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН України. У період навчання в докторантурі був учасником Міжнародних наукових семінарів «Україна-Польща: важкі питання» (1999-2002 рр.).

 

У 2002 році його відкликали з докторантури МЗС України у зв’язку з направленням у довгострокове дипломатичне відрядження до Республіки Польща, в якій працював до 2006 року на посадах першого секретаря, радника з політичних питань, Тимчасового повіреного в справах України в Республіці Польща. Брав участь у переговорному процесі щодо вшанування місць українсько-польської пам’яті та підготовці декларації «Про примирення» з нагоди вшанування 60-річчя Волинської трагедії.

 

Із вересня 2006 року Ігор Цепенда – проректор з міжнародного співробітництва Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор кафедри міжнародних відносин. 20 квітня 2012 року конференцією трудового колективу він був обраний ректором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а 7 травня 2019 року за результатами таємного голосування  (85,58%) переміг у нових виборах на цю почесну посаду.

 

Також Ігор Цепенда – автор понад 70 наукових публікацій з історії українсько-польських відносин ХХ століття та сучасних двосторонніх взаємин України і Польщі. Має чимало державних відзнак та нагород.

 

Але разом із Ігор Євгенович постійно був великим шанувальником спорту і, зокрема, волейболу, який посідає окреме місце у фізкультурно-спортивній роботі його ВНЗу. Тож, сподіваємося, івано-франківський волейбол ще обов’язково змусить заговорити про себе всю спортивну Україну!

 

Колектив ФВУ щиро вітає ювіляра і бажає йому щастя, здоров’я, вдачі та всіх благ!

 

Источник