Суперліга (чоловіки). Анонс 2-го туру. Під знаком дуелі фаворитів

06:50 | 18 октября 2019
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). Анонс 2-го туру.  Під знаком дуелі фаворитів

«Родзинкою» туру буде протистояння чемпіона та срібного призера минулого сезону 

 

У міжсезоння фіналісти останнього чемпіонату та Кубка України зазнали певних змін і, на думку окремих спеціалістів, «Серце Поділля» виграло від того більше. Таким чином, головне протистояння анонсованого туру, а, можливо, й усього першого кола змагань, набуває додаткової інтриги. Щоправда, минулого сезону у вирішальних протистояннях «кажани» не залишали «сердечкам» жодних надій на успіх, переграючи їх, насамперед, у колективному тактичному малюнку. Та як складеться у сезоні нинішньому? Сподіваємося, частково відповідь на це запитання можна буде отримати вже 19 жовтня…

 

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ»

Львів. ПС «Галичина» (18 жовтня – початок о 20:00.

19 жовтня – початок о 12:00)

 

Торік «Серце Поділля» спромоглося здолати принципового суперника лише на власному майданчику. У Львові ж підопічні Угіса Крастіньша брали своє досить упевнено. Таким чином, у нинішньому очному протистоянні апріорі певну психологічну перевагу мають «кажани».

 

Проте, то лише теорія. А на практиці все може статися цілком навпаки, оскільки обидві команди суттєво відрізняються від самих себе зразка 2018-2019 років і, тим більше, вінничан очолив спеціаліст Віктор Болдарєв, за плечима якого є багатий досвід роботи за кордоном. Чому він там навчився сам і який волейбол прищеплює нині своїм підопічним – питання досить цікаве й резонансне. І, головне, може стати нерозв’язною проблемою для львів’ян, в яких змінилися основний зв’язуючий та центральний блокуючий.

 

Так вважають шанувальники «Серця Поділля». Вболівальники ж «Барком-Кажанів», звісно, вважають абсолютно інакше. Хто в даному випадку виявиться правим – питання риторичне. Та, хоч як там було, сподіваємося побачити на арені ПС «Галичина» справжнє волейбольне свято! 

 

 

«ЖИТИЧІ-ЖНАЕУ» - «ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ»

Житомир. СК ЖДУ (18 жовтня – початок о 18:00.

19 жовтня – початок о 12:00)

 

Не менш цікаве протистояння очікується й у Житомирі. Зібравши досить цікаві, за іменами виконавців, склади, обидві команди, здається, спроможні реально боротися за місця у квартеті найсильніших. Тим більше, «Житичі-ЖНАЕУ» саме таке завдання напередодні й озвучили. Зі стану харків’ян, щоправда, аналогічної заяви не почулося, натомість вони традиційно прагнуть досягнення успіху, насамперед, у поєдинках з більш сильними або приблизно рівними собі суперниками. Такі поєдинки неодмінно надають їм додаткової мотивації та куражу.

 

Щоправда, у стартовому турі «юристи» примудрилися втратити 3 очки у дуелі з досить скромним «Буревісником-ШВСМ», тоді як дебютанти Суперліги зазнали двох поразок у гостьовому протистоянні з міцним ВК «МХП-Вінниця». Цікаво, коли з них ті невдачі «зачепили» більше?.. 

 

 

«ЛОКОМОТИВ» - «БУРЕВІСНИК-ШВСМ»

Харків. ФСК «Локомотив» (18 жовтня – початок о 17:00.

19 жовтня – початок об 11:00)

 

Стартові поєдинки за участю обох команд показали, що вони однозначно не збираються пасти в чемпіонаті задніх. В їхніх складах зараз спостережується цікаве поєднання розважливого досвіду та амбітної молодості, що частенько робитиме їхню гру напрочуд непередбачуваною не лише для суперників, але й для самих себе. І що від харків’ян та чернігівчан можна очікувати в анонсованому протистояння – передбачити також нереально. Значить, ігри в Харкові мають стати дуже цікавими!   

 

 

«НОВАТОР» - ВК «МХП-ВІННИЦЯ»

Вінниця. СК ВДПУ (18 жовтня – початок о 19:00.

19 жовтня – початок о 12:00)

 

Через ремонт у ФОК «Новатор» однойменна команда вдруге поспіль змушена грати на майданчику суперника. Проте, відверто кажучи, навіть якби підопічні Романа Ковальчука приймали колектив Васіфа Талибова у рідному Хмельницькому – малоймовірно, що їм вдалося б продемонструвати конкурентний, щодо нинішнього рівня «МХП-Вінниця», волейбол. Адже фінансові та, відповідно, кадрові втрати «Новатора» залишаються великим головним болем, тож хмельницьким уболівальникам не лишається нічого іншого, крім як сподіватися на прогрес у діях зовсім ще молодих гравців. Однак, судячи з усього, поки аж ніяк не більше…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник